Windows 8 Desktop Metro Concept UI

Marturisesc ca nu stiam despre ce voi scrie in aceasta seara. Initial ma gandeam la un post simplu cu urarile obisnuite, dar mi-am dat seama ca e prea putin. Asa ca, pentru weekend si pentru cele trei zile de Paste am pregatit un articol, sper eu, relaxant.

Insa inainte de a incepe trebuie sa va urez un Paste Fericit alaturi de cei dragi si sa va multumesc pentru ca reveniti.

Paste Fericit!

Chiar daca nu ati testat/instalat inca Windows 8, probabil ati observat din articolele de pe acest blog ca interfata Desktop este aproape identica cu cea din Windows 7. Da, lipseste butonul de Start si avem Windows Explorer cu Ribbon UI, dar parca nu ne-am indeparat prea tare de Windows 7.

Sunt de acord ca o data ce avem o interfata buna, nu este necesar sa o schimbam, dar haideti sa vedem cum si-au imaginati altii (autorul are nickname-ul Sputnik8) interfata Desktop a Windows 8.

Windows 8 Concept UI

Windows 8 Concept UI

Taskbar-ul a ramas la locul lui, meniul de start nu a revenit, dar avem incadrata o iconita pentru cautare. Daca stau sa ma gandesc mai bine, loculizarea este ideala si ar fi bine ca Microsoft (sau un alt dezvoltator) sa ofere o functionalitate asemanatoare.

Internet Explorer Concept UI

Internet Explorer Concept UI

Internet Explorer Desktop a primit si el tratamentul Metro UI. Arata interesant, dar parca tot mai simplu este Google Chrome :).

Windows Explorer Concept UI

Windows Explorer Concept UI

Windows Explorer este mai spatios, dar nu sunt sigur ca acel mic meniu de setari din coltul stanga-sus este suficient pentru functionalitatile sale. Sincer, prefer Ribbon UI decat un singur buton :).

Windows Media Center

Windows Media Center Concept UI

Windows Media Center Concept UI

Altfel stau lucrurile in cazul Windows Media Center. Imi aduc aminte cat de mult mi-a placut interfata initial si cum incercam sa imi conving TV-Tunner-ul Leadtek sa functioneze impreuna cum WMC. Interfata nu s-a schimbat mult de atunci, insa propunerea de mai sus este intr-adevar o imbunatatire. Este simpla, este Metro, iar functionalitatile sunt toate la vedere. Asa DA!

As fi vrut sa vad si Windows Media Player in acest format spatios si curat. Interfata actuala desi foarte functionala parca nu este la fel de proaspata.

Cam atat despre conceptul Windows 8. La final va urez inca o data Sarbatori Fericite!

imagini via TheVerge

6 thoughts on “Windows 8 Desktop Metro Concept UI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>