Windows 8: detalii despre Calendar, Mail, People apps

Microsoft a facut o miscare indrazneata inlocuind suita Windows Live cu aplicatii Metro in Windows 8. Am folosit si inca mai folosesc aplicatiile integrate: Windows Live Writer, Windows Movie Maker, etc..

La un moment dat foloseam si Windows Live Mail impreuna cu calendarul atasat. Bineinteles, am si integrat contactele de pe Facebook in Windows Live Messenger si inca primesc notificari in legatura cu datele de nastere sau ma trezesc cu ferestrele de convorbiri din tab-ul Facebook in tab-ul Hotmail :).


Ce vreau sa spun este ca desi suita Windows Live ofera o experienta interesanta avand si un scop binedefinit, multiplele aplicatii nu par atat de bine integrate precum ne asteptam intr-un sistem de operare mobil. Da, sunt potrivite mediului desktop, dar pentru a folosi asa ceva pe o tableta, avem nevoie de mai putine optiuni si mai putine click-uri.

Nu sunt inca fan al interfetei Metro. Inca ma lupt cu ea, dar cand vine vorba de usurinta in utilizare, aplicatiile gandite pentru Metro UI reusesc sa-si dovedeasca utilitatea.

Windows 8 – People App

Ideea e simpla: toate contactele intr-un singur loc.

Chiar si cele Google :).

Experienta este cumva unificata. Toate update-urile contactelor sunt prezente intr-un singur loc, pe langa multiplele modalitati de contact.

Interfata este simpla, curata si usor de utilizat. Serios vorbind, nu vad de ce as avea nevoie de aplicatii diferite pentru fiecare cont social. TweetDeck a fost o idee buna, dar incet incet a disparut. Mai sunt alternative, dar una atat de bine realizata nu am reusit inca sa gasesc nici macar pentru Desktop.

Windows 8 Mail app

Aplicatia Mail din Windows 8 este, la fel ca si cea din suita Windows Live un Outlook cu mai putine functii dar are in plus interfata Metro.

Este, de fapt, mai apropiata unei aplicatii de email de mobil decat a uneia Desktop (vezi Outlook, Thunderbird, etc..), dar cum nu cred ca Metro UI vrea sa devina un mediu de productivitate ci mai mult unul pentru utilizatorii obisnuiti, cred ca functionalitatile sunt suficiente.

Iar ca orice aplicatie care se respecta, poate fi folosita in paralel cu o alta (chiar si Google Chrome Metro). E un exemplu perfect de multitasking in real-life.

Windows 8 Calendar app

Calendarul, care este acum aplicatie separata de Windows Live Mail (la fel ca si aplicatia People – inlocuitoare pentru Contacts) vine tot in aroma Metro.

De data aceasta insa, interfata Metro UI pune in valoare functionalitatile aplicatiei. Si inainte aveam o aplicatie puternica din punct de vedere al functionalitatilor. Acum este puternica si din punct de vedere vizual.

Concluzii

In acest moment nu pot trage foarte multe concluzii. Ar trebui sa folosesc cele 3 aplicatii mai des, chiar zilnic pentru task-urile de zi cu zi. Abia apoi imi voi putea da seama daca imi sunt cu adevarat utile.

Dar cum inca am nevoie de numeroase aplicatii desktop si nici nu imi vine sa trec din Desktop in Start Screen atat de des pe cat vrea Microsoft, voi amana acest moment o perioada. Voi testa Windows 8 Release Preview in continuare, doar ca voi mai astepta ceva pana sa il folosesc ca mediu de lucru, chiar daca aplicatiile de genul celor de mai sus par promitatoare.

via

2 thoughts on “Windows 8: detalii despre Calendar, Mail, People apps”

  1. mie imi place foarte mult interfata metro ui,la inceput a fost putin naspa pana m-am obisnuit dar acuma imi face munca mai usoara.insa oricum si windows 7 va ramane o amintire placuta pentru multi utilizatori…:)

  2. a aprut un program pentru ultima versiune de wind8 care sa scoata interfata metro???as avea nevoie..multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>