Windows 8 – file management

Windows 8 LogoCu cat ne apropiem mai mult de conferinta Windows 8 din septembrie cu atat zvonurile neoficiale incep sa fie mai rare, lasand locul informatiilor venite pe canale oficiale, mai exact blogul Windows 8 al Microsoft.

Ultimul articol aduce informatii despre sistemul de file management implementat in Windows 8. Acesta este imbunatatit substantial fata de cel din Windows 7/Windows Vista fiindca, nu-i asa, trebuie sa faca fata vitezei aduse de standardul USB 3.0.

Desi echipa Microsoft pare ca era constienta de neajunsurile copierii si mutarii de fisiere din Windows 7 si versiunile anterioare, abia in Windows 8 s-au facut schimbari radicale.

Copiere fisiere in Windows 7 / Windows 8

Nici nu stiu de cate ori am copiat fisiere fara sa stiu exact durata operatiunii. Incepea cu cateva ore, apoi cu cateva minute.. ca mai apoi sa ramana la cateva zeci de minute – asta pentru mutari de mii, zeci de mii de fisiere de mici dimensiuni. Pentru fisiere mari, estimarea fiind mult mai exacta.

Problema cea mai mare revenea atunci cand incercam sa realizez mai multe operatiuni de copiere in acelasi timp. Orice utilizator de Windows stie ca durata copierii creste de cel putin 2 ori atunci cand se incepe a doua operatiune. Nu mai vorbesc de a treia sau a patra :). Posibilitatea de a pune pe pauza copierea sau mutarea nu a fost nici ea implementata pana acum.. ceea ce insemna ca utilizatorul trebuia sa faca fiecare operatiune in mod individual.

Windows 8 Copy Pause

Ei bine in Windows 8, acest lucru este posibil, iar pentru a lua mai usor decizia cu privire la care task trebuie pus pe pauza, a fost implementat un grafic reprezentand viteza cu care fisierele sunt copiate de-a lungul intregii operatiuni.

Windows 8 copy

Fisiere duplicat in Windows 7 / Windows 8

O alta particularitate a copierii in Windows 7 este cea a fisierelor duplicat. Desi sistemul de operare venea cu o solutie, aceasta nu era intotdeauna cea mai eficienta.

Windows 7 Copy

Windows 8 vine cu imbunatatiri si pentru aceasta functionalitate, oferindu-i utilizatorului alegerea fisierelor dorite intr-un mod mult mai intuitiv.

Windows 8 Copy

Sunt curios ce alte functionalitati au mai fost implementate in Windows 8 fiindca din ce vad pana acum, desi putine si nu chiar revolutionare, acestea par sa simplifice unele dintre cele mai comune taskuri realizate la calculator.

5 thoughts on “Windows 8 – file management”

  1. cu siguranta vom vedea si alte implementari dar cei de la microsoft le place sa tina totul in secret… abia astept conferinta care sta sa inceapa pe 13 atunci vom vedea oficial ce aduce windows 8…

  2. Aceste functii puteau fi implementate in Windows 7.Sper ca Metro va avea un manager de fisiere fara sa mai comutam de pe un UI pe altul.
    Inca putin si valul Windows 8 isi va face aparitia.

  3. În clipul de prezentare al acestui sistem de gestiune al fișierelor, publicat pe blogul Microsoft dedicat Windows 8 apare un nou buton de start, fiind eliminat cercul care înconjoară „ferestrele”. Totodată, acum apare căsuța de search din Windows Explorer, spre deosebire de clipul de data trecută, în care ne arătau îmbunătățirile pe care le avem când transferăm prin USB 3.0, unde nu exista o căsuță de search.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>