Windows 8 Final Preview (Release Candidate) – lansat

Fara prea mult tam tam, Microsoft a lansat astazi Windows 8 Final Preview (Release Candidate). Este prima lansare de acest gen fara o promovare pe masura, dar nu putem decat sa ne bucuram ca prezentam aceasta stire in exclusivitate.

Windows 8 Final Preview Logo

Etapa Release Candidate – este ultima etapa ce ofera o versiune publica de testare. Avand in vedere felul in care Windows 8 avanseaza, este de asteptat ca Windows 8 RTM sa apara chiar la inceputul lunii octombrie a acestui an.

Revenind la Windows 8 Final Preview, diferentele nu sunt majore fata de versiunea anterioara – Windows 8 Consumer Preview si le vom enumera in cele ce urmeaza:

Imbunatatiri in Windows 8 Final Preview

– in primul rand, build-ul la care Microsoft a ajuns cu aceasta versiune este Windows 8 build 8500 supranumit si Windows 8 Final Preview

Windows 8 Final Preview Build 8500

– au fost fixate cele mai multe buguri legate de drivere si compatibilitate cu diverse componente
– raspunzand cererilor formulate de utilizatori, butonul de Start si Start Menu-ul din Windows 7 au fost reintroduse ca optiuni in Windows 8 RC

Windows 8 Final Start Menu

– efecte vizuale imbunatatite
– eficientizarea consumului de resurse
– timpul de instalare a fost redus de la 20 de minute la putin sub 10 minute prin automatizarea tuturor proceselor

Pentru a testa cele mentionate mai sus trebuie sa descarcati ISO-urile originale ale Windows 8 Final Preview si sa il instalati (ori ca sistem de operare in dual-boot, ori in mediu virtual). Linkurile sunt cele de mai jos:

Download Windows 8 Final Preview (Release Candidate) ISO – x86 32 bit (2.5GB)

Download Windows 8 Final Preview (Release Candidate) ISO – x64 64 bit (3.25GB)

11 thoughts on “Windows 8 Final Preview (Release Candidate) – lansat”

  1. Eu m-am prins abia la faza cu reintroducerea butonului de start. A da, si mai e faptul ca “Final” e putin mai ingrosat decat restul textului.
   Oricum, felicitari, you almost fooled me. :)
   P.S. : Daca RCul e chiar build 8500, la momentul potrivit, editezi putin articolul si hey presto.

 1. pacaleala de 1 aprilie.cand dau download apare mesajul asta Pagina cautata nu a fost gasita pe Microsoft.com
  puteti merge inapoi pe Windows 7 Bucharest.

  Codul erorii aparute este: 01042012. oricum (release candidate)apare undeva la sfarsitul lui mai inceputul lui iunie,pana atunci sa auzim numai de bine despre acest windows 8.

 2. Eu m-am prins de pacaleala dupa start menu ca scria acolo Outlook Express si in plus ar fi prea devreme pentru un RC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>