Windows 8 in limba romana? nu inca…

De curand au aparut cateva language pack-uri pentru Windows 8. Este vorba despre Spaniola, Italiana si Franceza. Spre deosebire de language-pack-urile oficiale pentru Windows 7 acestea nu sunt oficiale si sunt bazate pe cele ale Windows 7.

Sunt adresate in special cititorilorWindows 7 Bucharest de peste hotare.

Totusi, fiind vorba despre pack-uri neoficiale, instalarea nu este la fel de usoara ca o instalare prin Windows Update. Este nevoie de aplicatia WDP Universal Language Installer.

WDP Installer

Download WDP Language Installer

Language pack-urile pot fi descarcate de pe site-ul dezvoltatorilor:

WinUnleaked

Din cate observ, lucrurile au inceput sa se miste si pe frontul Windows 8. Capteaza atentia dezvoltatorilor inca inainte de lansarea versiunii Beta ceea ce ar putea preconiza o noua versiune Windows 8 poate la fel de populara ca Windows 7. Daca luam in calcul evolutia pietei tabletelor si customizarile ce vor aparea pentru noua interfata, precum si aplicatiile destinate dispozitivelor touch, cred ca Windows 8 va avea propria categorie de fani.

Si fiindca am inceput discutia cu Windows 8, as vrea sa mai vorbim si despre ultimele discutii de pe blogul oficial windows 8 al Microsoft..

Task Manager in Windows 8

windows 8 task manager
Fereastra de baza
Windows 8 Task manager
Fereastra detaliata - More Details

Task managerul din Windows nu a mai fost imbunatatit de cateva versiuni, iar cel din Windows 8 aduce majoritatea functionalitatilor necesare:

– o interfata simpla, cu un singur scop – acela de a inchide aplicatiile blocate
– o interfata complexa, capabila sa satisfaca cerintele unui power-user
– gruparea pe aplicatii si procese
– gruparea proceselor aceleiasi aplicatii in categoria sa
– afisarea vizuala (nu doar numerica) a resurselor consumate de un anumit proces
– afisarea detaliata a proceselor din svchost.exe

Cautare impartita pe categorii

Windows 8 Search

Nu doar Ubuntu 11.10 si-a imbunatatit cautarea prin crearea de sabloane pentru diferitele tipuri de cautari (aplicatii, fisiere, muzica). Microsoft a facut acelasi lucru in Windows 8 pastrand si sintaxa de cautare/filtrare din Windows 7.

Eu sper ca vor imbunatatii totusi cautarea din Windows 7, fiindca in afara faptului ca nu este cea mai rapida cautare (mai ales in locatii neindexate), nu reuseste de fiecare data sa gaseasca fisierele dorite.

Suport pentru vizualizarea / operare atat pe orizontala cat si pe verticala

Landscape Windows 8

O data cu aparitia iPhone-ului intoarcerea ecranului a devenit mult mai importanta pentru terminalele mobile (ea exista cu mult inainte, dar nu a fost promovata indeajuns si nici utilizata intr-un mod atat de vizual precum pe terminalul Apple). Ei bine un sistem de operare destinat tabletelor ar trebui sa tina cont de orientarea device-ului si mai mult decat atat, ar trebui sa fie usor dezvoltatorilor de aplicatii sa creeze o interfata compatibila cu ambele moduri. Animatiile de intoarcere vor fi realizate de catre sistemul de operare, fara interventia dezvoltatorilor.

Optimizarea bateriei

Windows 8 Battery Life

Desi sunt multumit de autonomia lui Lenovo V370, nu pot sa nu sper ca o data cu aparitia Windows 8 aceasta va fi imbunatatita. Informatiile prezentate de Microsoft ofera indicii in aceasta privinta, noul sistem de operare fiind nevoit sa adopte unele dintre strategiile folosite pe telefoane pentru a prelungi autonomia laptop-urilor, tabletelor.

Pentru aceasta, aplicatiile neutilizate sunt suspendate, consumul de procesor reducandu-se la 0% si obtinandu-se astfel un maxim de eficienta.

O alta imbunatatire introdusa in Windows 8 este legata de eficientizarea in mod dinamic a consumului de resurse de catre componete. Astfel acestea vor trece automat in moduri mai putin consumatoare de energie (power saver) atunci cand nu sunt efectuate task-uri cu cerinte ridicate.

3 thoughts on “Windows 8 in limba romana? nu inca…”

  1. Cred ca versiunea oficiala Windows 8 Beta,va fi lansata in Ianuarie 2012 la CES 2012. Poate sunt ceva sanse,sa prindem versiunea beta,in luna decembrie,sa speram ca o sa apara cat mai curand pe torrent. Cam de mult se lucreaza la aceasta versiune Beta,din septembrie cand a fost prezentata versiunea 8102,pentru dezvoltatori,in luna noiembrie ar trebui finlizata,zic eu versiunea Beta windows 8. Sa vedem ce va fi,oricum pina acum putine versiuni de Windows 8,au aparut pe torrent in comparatie cu Windows 7.

  2. am vrut sa testez si eu versiunea windows 8 developer preview,dar m-am documentat mai bine si este mai degraba o versiune pentru testare,asteptam versiunea beta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>