Windows 8 in Virtual Box – tutorial

Avand in vedere ca nu v-am anutat “scaparea” pe internet a build-ului 7989 al Windows 8 (desi LEY a fost, ca de obicei, pe faza, iar Luci a oferit si link-ul mult asteptat) am considerat necesar sa ma revansez. Cum altfel decat cu un scurt tutorial de instalare a acestuia in Virtual Box fiindca, nu-i asa, nu e deajuns ca un build sa ajunga pe internet, este necesar sa il si testam :).

Windows 8 Logo

Incep cu cerintele de sistem necesare:

Hardware:

– Procesor cu una din tehnologiile: Intel VT sau AMD-V

– Macar 2GB de RAM in sistemul actual (eu folosesc 1GB pentru virtualizare, desi e posibil sa fie suficienti si 512MB)

– 20GB spatiu pe HDD

Software

– Sistem de operare pe 64 biti – in cazul meu Windows 7 x64

Virtual Box 4.0 instalat

– ISO cu build-ul Windows 8 (6.2.7989.0.amd64fre.winmain.110421-1825.iso in acest caz)

Sa trecem la fapte:

1.  Crearea masinii virtuale

– Apasati butonul New si urmati indicatiile din ferestre. Va trebui sa selectati sistemul de operare Microsoft Windows – subtipul Windows 7 x64

– Eu am selectat crearea unui HDD virtual cu dimensiune fixa de 20GB, utilizarea unei memorii RAM de 1GB si 128MB memorie video

2.  Dupa finalizarea masinii virtuale, va trebui sa adaugati si calea catre ISO-ul cu sistemul de operare (Windows 8 build 7989) in Settings si apoi in Storage -> IDE Controller

3. Acum porniti masina virtuala, iar instalarea va porni automat (ecranul initial este identic cu cel al instalarii Windows 7).

– pasii sunt aceeasi ca in cazul Windows 7

– instalarea poate fi efectuata fara introducerea unui Product-Key pentru Windows 8, activarea putand fi amanata. Nu stiu care e perioada de gratie, dar cred ca estea aceeasi ca in cazul Windows 7 si anume 30 de zile.

– Windows 8 x64 instalat ocupa aproximativ 10GB

4. Dupa instalarea sistemului de operare veti fi intampinati de un nou ecran de boot reprezentad acelasi Betta Fish deja cunoscut si un nou wallpaper.

– aici veti putea vedea noua tastatura integrata

– wallpaperul de care vorbeam mai sus

– ecran LogIn

Internet Explorer 9 preinstalat


20 thoughts on “Windows 8 in Virtual Box – tutorial”

 1. @Shtef: in toamna este preconizat primul Beta… dar cred ca va trece de 8000, avand in vedere ca build-ul de mai sus – 7989 e din aprilie. Oricum, si in momentul asta e doar Windows 7 optimizat pentru tablete… Sa speram ca va gasi cineva o metoda sa activam si MetroUI :D.

 2. @Albert: ti-a raspuns PheNom :)
  @Cristi: Tutorialul va ramane valabil si pentru alta versiune de Windows 8… Dar daca te referi la instalare pe HDD. pe curat ca sa zic asa.. si eu voi astepta Beta oficial.
  @Wolftail: la un moment dat s-au vehiculat cateva imagini care s-au dovedit a fi fake.. In plus, e din aprilie… nu stiu in ce stadiu era acea interfata atunci, dar cand vom avea build-urile actuale (peste-1-2 luni) sigur se va gasi o metoda de activare.

 3. MetroUI este prezent in acest build,si a si fost activat,momentan se lucreaza la un pach .dll gen redpill care sa activeze acele cateva elemente metro prezent in acest build :)

 4. ionut@ eu am zis ca astept beta-ul official pentru ca atunci chiar ai ce vedea.. adica vreau sa vad ceva nou adus de microsoft, de aia nu ma complic acuma cu versiuni de astea alpha… pentru ca nu ai ce vedea mare lucru:D

 5. Pai se pare ca Windows 8 este acum in stadiul PreBeta, ultimul build fiind 802X. Acest Pre-Beta contine un explorer cu RIBBON finalizat, cu toate icoanele in locul cerculilor portocalii. “Insiderii” MSFT (canouna de pe forumurile MDL, drinko de pe PCPORTAL.ORG.RU) ne arata acum cateva imagini din pre-beta:
  http://pcportal.org.ru/_ph/1/531831470.jpg
  http://pcportal.org.ru/_ph/1/895504162.jpg
  http://www.zproxy.us/index.php?q=aHR0cDovL3d3dy5pbWdmdHcubmV0L2ltZy8vMzY1MDc4MTMyLlBORw%3D%3D
  Primul beta este zvonit sa fie build-ul 8050.
  Daca cineva este interesat de poveste “scaparilor”:
  Zukona, a impartit buildurile lui cu SoftService (de pe RUtracker) si cu toti membrii din grupul lui private (DG WINSOFT). SoftService a impartit buildurile 7850, 7955, 7959 cu administratorul WINREVIEW.RU (Sergey). Sergey a impartit buildurile lui cu creatorul RedPill-ului, Kenneth din BetaArchive…si el le-a scapat…
  7989 vine de la un angajat HP…(verifica OSBOOM.txt)…

 6. Avand in vedere ca nu mai am timp (sau interes sa-mi fac timp) pentru testele de genu asta, si ca deja aflu informatii (ca un cititor normal) de pe acest blog, nu pot decat sa spun: R E S P E C T !
  PS: … si binenteles cu promisiunea ca o sa aduc completari daca sunt necesare, cand o sa verific si eu softurile in cauza.

  1. … adica de a instala windows 8 intr-un vhd, fara virtualizare ci direct din loaderu de boot al sistemului si de a folosii hardware-ul real al sistemului. Ceea ce mi se pare “cam irelevant” in a folosii eazyBCD si o imagine VHD. Nu mai bine folosesc o partitie normala (eventual un alt hdd).

   1. Eu am instalat cu EasyBCD fara probleme. Pot renunta la el oricand, stergand fisierul vhd fara a umbla la partitie, asa se vede si cum se comporta pe hardware-ul sistemului.

 7. am si eu o intrebare…daca m-ar putea ajuta cineva as fi foarte recunoscator:D
  deci am instalat ultimul build de windows 8 in vmware workstation.Ma duce pana la ecranul de boot(cel cu pestele) apoi imi da urmatoarea eroare:
  http://i56.tinypic.com/30d9bw8.png
  cum as putea rezolva problema?am incercat sa il instalez si in virtualbox dar cand incepe instalarea windowsului mi se da restart la calculator..

  1. @Albert daca ai probleme in a rula in mod virtual windows8, iti recomand solutia lui Raul. Daca vrei insa sa folosesti win8 in wmware sau vbox, verifica daca indeplinesti toate conditiile necesare din punct de vedere hardware, daca setezi cum trebuie masinile virtuale (incearca mai multe variante de chipset si/sau tipuri de controler, etc).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>