Windows 8 – interfata 3D Wind

Conform ultimelor zvonuri, Windows 8 va fi rampa de lansare pentru o noua interfata integral 3D a Microsoft, intitulata – pentru moment – “Wind” (sper sa aiba si cateva elemente din BumpTop 3D, Copenhagen sau de ce nu, integrare Microsoft Kinect). Aceasta va fi disponibila doar celor mai noi calculatoare si va necesita, se pare, un minim de 170MB de memorie video pe care ii va folosi in permanenta.

Windows 8

Pe langa restrictia hardware, noua interfata din Windows 8 va fi destinata exclusiv sistemelor pe 64 biti si nu va fi disponibila pentru arhitectura pe 32 biti.


Conform Win8italia interfata Wind va duce mai departe adaptabilitatea Windows 7 (prezenta atat la nivelul SuperFetch cat si la nivelul programelor prezente in StartMenu). Astfel, iconitele si scurtaturile vor fi dinamice si se vor adapta comportamentelor si utilizarii specifice fiecarui utilizator. Astfel se eficientizeaza timpul de executie al operatiunilor dorite.

O alta functionalitate nou descoperita pentru Windows 8 ar fi revitalizarea sistemului de hibernare (probabil asemanator celui de pe MacBook Air). Acesta va deveni, din ce inteleg apropiat ca viteza modului Sleep, dar va pastra proprietatile tehnice ale hibernarii (salvarea memoriei RAM pe HDD). Acest lucru vine ca o completare la imbunatatirea zvonita la nivelul administrarii SSD-urilor – care va face acest lucru posibil (ma indoiesc ca timpul de pornire de 6 secunde este posibil de pe un HDD cu 5400rpm).

Desi zvonurile nu sunt confirmate oficial (si probabil nici nu vor fi prea curand) mentionez faptul ca sursa: Windows 8 Italia este aceeasi care a publicat in prealabil slide-urile cu Windows 8 ale lui Francisco Martin. Totusi, stirile de astazi infirma dezvoltarea catre cloud a Windows 8.

O alta informatie pentru sustinerea “zvonurilor” de mai sus, a fost extrasa din ultimul driver pentru nVidia Quadro 265 si include referinte catre un asa numit kernel 6.2; dupa cum bine stiti, Windows 7 are versiunea kernelului 6.1.

NVIDIA Windows Vista / 7 / 8 (64 bit) Display INF file
DiskID1 = “NVIDIA Windows Vista / 7 / 8 (64 bit) Driver Library Installation Disk 1″
NVIDIA_WIN8 = “NVIDIA”

Ramane de vazut care dintre zvonuri se vor adeveri, dar informatiile incep sa imi aduca aminte de perioada pre-beta a Windows 7. Perioada de testare pentru Windows 8 va incepe, cel mai probabil anul viitor, urmand ca produsul final, sau aproape final sa vada lumina zilei abia in 2012. Tot ce pot sa mai spun e ca timpul trece prea incet (desi din multe alte privinte, nici nu imi dau seama cum zboara).

4 thoughts on “Windows 8 – interfata 3D Wind”

  1. Super tare ce pot sa spun. In sfarsit poate nu o sa mai fie nevoie sa ne referim la sistemele Apple atunci cand vom vorbi de user-friendly. Nu putem spera decat ca zvonurile sa se materializeze cat mai curand si sa avem si noi primele imagini cu noul sistem de operare. Cat despre blog as indrazni sa iti spun, Ionut, ca incepand cu anul viitor ar trebui sa te gandesti destul de serios sa schimbi numele Windows 7 Bucharest in Windows 8 Bucharest :))
    Toate cele bune !

  2. Daca interfata “Wind” nu o sa poata fi aplicata atunci ii va lua locul o versiune imbunatatita a Aero Peek(2D).Deasemenea Microsoft spunea ca risca cu acest OS deci trebuie sa difere de celelalte sisteme de operare.

  3. Deabia astept CES.. microsoft zicea ca va dezvalui lumii ultimul lor produs in materie de sisteme de operare.. macar teoretic.. sper sa vedem si “ce poate” interfata asta wind.. macar poze,cum arata,la ce sa ne asteptam :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>