Windows 8 ISO – bootable USB FlashDrive – Tutorial

Cred ca acest tutorial trebuia sa apara inaintea celui de instalarea a Windows 8 in dual-boot, deoarece stick-ul folosit  pentru acea instalare a fost obtinut in urma pasilor de mai jos. Ba mai mult, am avut nevoie si de un stick cu ISO-ul Windows 7 pentru a repara pornirea si a afisa din nou optiunea pentru Windows 7. Programul folosit a fost Microsoft USB Download Tool, iar pasii sunt urmatorii:

Pasul 0 – ce avem nevoie?

a) ISO-ul cu Windows 8 – gasiti link-ul la finalul articolului despre Windows 8 Developer Preview

b) Microsoft DVD / USB Download Tool – gasiti link-ul la finalul articolului.

b) un stick USB de minim 4GB.

Pasul 1 – alegerea imaginii ISO

Pasul 2 – alegerea mediului de stocare (USB stick sau DVD)

Pasul 3 – alegerea stick-ului USB

Pasul 4 – copierea propriu-zisa a fisierelor

Pasul 5 – erori ce pot aparea

In cazul meu, spatiul de pe stick-ul USB – 3.71GB nu a fost suficient pentru ISO-ul pe 64 biti al Windows 8, asa ca a fost nevoie sa folosesc ISO-ul pe 32 biti pentru a finaliza operatiunea.

Pasul 6 – stergerea datelor si formatarea stick-ului USB

Atentie la acest pas, fisierele sterse nu vor mai putea fi recuperate. Va recomand ca inainte de a apasa butonul Erase USB Device sa faceti un back-up al datelor de pe stick.

Pasul 7 – finalizare

Asta a fost tot. Acum puteti folosi stick-ul proaspat creat pe post de mediu de bootare si apoi de instalare a sistemului de operare Windows 8. Succes!

7 thoughts on “Windows 8 ISO – bootable USB FlashDrive – Tutorial”

 1. Eu nu inteleg un lucru.
  Cu acest program, putem rula widows 8 de pe stick (gen ubuntu de pe un dvd) sau doar ne perminte sa instalam windows 8 de pe el?

 2. Adobe Flash Player 11.0.1.152 – Final http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

  New Features in Flash Player 11:

  Native 64-bit Support (Flash Player desktop) — Take advantage of native support for 64-bit operating systems and 64-bit web browsers on Linux, Mac OS, and Windows.

  Asynchronous Bitmap Decoding (new for Flash Player) — Improve app responsiveness and deliver smoother animation by decoding images on initial load instead of on demand. Images are cached as needed.

  TLS Secure Sockets Support (new for Flash Player) — Enables secure communications for client/server applications.

  Adobe Flash Player 11 brings many improvements that will change the type of content you see on the web. Just like Flash Player 7 changed the web with the introduction of progressive video, or ActionScript 3 changed the way developers develop Flash content, Flash Player 11 brings the experience on the web to a whole different level, mainly with the introduction of 3D GPU acceleration, known as Stage 3D.

 3. @Cristi: cu acest tutorial putem doar instala Windows 8 de pe stick. Pentru a-l rula avem nevoie de functionalitatea Windows To Go, despre care nu stiu inca cum se activeaza. Imediat ce aflu, apare si tutorialul :).

  @LEY: thanks! il asteptam de ceva vreme, sa vedem cum se impaca cu chrome :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>