Windows 8 pre-RTM (build 8518) – imagini

Dupa cum stiti, Windows 8 urmeaza sa fie lansat public pe 26 octombrie 2012, el fiind insa finalizat mult mai devreme: in prima saptamana a lui august. Si cum pana atunci mai sunt doar cateva zile, au si aparut imagini cu Windows 8 intr-o versiune aproape finala – build 8518 (confirmand, poate Windows 8 build 8600 ca build final – Windows 8 RTM?!).

Windows 8 Bootscreen

Windows 8 Bootscreen

Incepem cu un nou Bootscreen ce pare a fi cel final al Windows 8 RTM. E simplu si nu afiseaza decat logo-ul si animatia de loading. Cum Windows 8 booteaza oricum mai rapid nici nu cred ca ne vom familiariza prea tare cu aceasta imagine.

Colorarea ferestrelor in Windows 8

Ferestrele si taskbar-ul nu vor mai avea de acum inainte culori diferite, ci vor avea aceeasi culoara selectata din panoul de administrare.

Noi teme Windows 8

Cele 3 teme noi adaugate in Windows 8 din ramura RTM sunt:

Windows, Earth si Flowers, imaginile de fundal continute fiind urmatoarele:

Noi imagini pentru Lockscreen

Si fiindca o personalizare nu e completa pana cand nu schimbam si imaginea de pe fundalul Lockscreen-ului, aflam ca in Windows 8 RTM vom vedea cateva imagini noi:

Internet Explorer 10

Browser-ul integrat in Windows 8 a capatat si el cateva modificari subtile la nivelul interfetei, preluand si el culoarea predominanta a temei Windows 8.

Iar sectiunea About pare si ea sa fie mai Metro.

Cum vi se par modificarile pregatite pentru Windows 8 RTM? Desi nu sunt revolutionare, cred ca fiecare dintre ele contribuie la un sistem de operare mai unitar, mai Metro.

via winunleaked

15 thoughts on “Windows 8 pre-RTM (build 8518) – imagini”

  1. Pe mine nu ma deranjeaza Metro neaparat, din contra, il consider un screen saver minunat :)), insa sunt foarte multi care inca resping vertuginos metro, si pentru ei, cred ca ar fi fost mai indicat ca MS sa faca o posibilitate de dezactivare metro, nu doar sa apara diverse tweakuri facute de altii. Daca aia au facut, deci MS cu atat mai mult putea, nu au scuza. Dar sti de ce nu au vrut sa o faca? Pentru ca Metro se foloseste excesiv de un cont windows live :)

 1. @Ciprian: cred ca vor aparea solutii third-party :).

  @djcata: dupa RTM cred ca o sa il testam mai in detaliu. Pana acum nu mi-am facut o parere solida despre Metro ca mediu de lucru. Da pe mobil e util, iar pentru tablete chiar ar putea sa fie cea mai buna solutie. Insa trebuie utilizat in task-uri de zi cu zi si aici ma refer la lucru (multiple browsere, multiple aplicatii de editare foto-video, aplicatii pentru scrierea de cod, aplicatii office, etc..) nu multimedia sau task-uri mici pentru a ne da seama daca va fi mai bine cu Metro sau e mai practic Start Menu-ul din Windows 7.

 2. pai nu cred ca ai inteles filosofia Metro , Metro pe desktop e doar inlocuitorul meniului start nu e pt aplicatii complexe gen editare foto video (doar aplicatii gen cele de pe ipad) , scriere cod …. eu il folosesc windows 8 de la consumer preview si n uam avut probleme cu Metro

 3. @djcata: prin Metro tocmai la StartScreen ca inlocuitor al lui Start Menu ma refer. Ideea e ca nu mi se pare tocmai practic sa merg cu mouse-ul in josul ecranului ca sa trec dintr-un mod in altul. Start Menu-ul era ca un ajutor, sa-i zicem, iar StartScreen-ul de acum cu tot cu cautarea lui este ca o aplicatie intreaga – ocupa tot ecranul. Ma intereseaza sa apas Start, sa scriu 3 litere si sa apas un Enter. Nu vad de ce ar trebui ca tot ecranul meu sa fie acoperit de o pagina albastra (verde, etc..) care gaseste o singura aplicatie. De cele mai multe ori eu stiu cele 3 litere pentru aplicatiile de care am nevoie, deci nu am nevoie de o lista de aplicatii. Atunci cand nu vreau sa o caut, iarasi sunt 2 click-uri la 2 cm distanta pe ecran. Da, pot sa navighez cu sagetile, dar cel putin eu sunt un utilizator al mouse-ului in principiu. In metro mi-ar fi mai usor, poate, cu sagetile, dar sa ma plimb cu mouse-ul pe tot ecranul de fiecare data, nu mi se pare chiar productiv.
  Repet, spun lucrurile de mai sus fiindca testez Windows 8 ca sistem secundar, nu principal, deci nu am apucat sa fac foarte multe lucruri cu el. Scrierea de aritcole, capturarea de poze si editarea lor e, as putea spune, la fel ca in Windows 7, doar ca mai sunt si alte task-uri in afara de acestea pentru care am nevoie de calculator si implicit de o cat mai mare productivitate.

 4. da , ai si tu dreptate intr-un fel ….. mie imi place mouseul , nu imi place sa ma plimb cu sagetile ….. eu il folosesc ca sistem primar windows 8 ,la fel cum am facut si cu 7 cand era beta si RC ….. nu zic ca Metro e perfect dar nici foarte rau nu este

 5. Eu zic ca nu e mare lucru sa inveti sa umbli pe Windows 8. Trebuie sa stii in principal ce fac colturile. Cat despre screenshoturile din articol, eu zic ca schimbarile sunt bune, numai ca nu imi place boot screen-ul, parca era mai fain sa scrie acolo Windows 8 in loc de logo.

 6. Arata interesant si as spune ca ar fi mai bine sa astepti sa vezi cum arata “live”. De obicei arata mai bine decat in screenshoturi.
  Totusi, o chestie pe care vreau sa o vad (daca se intampla) e noul set de iconuri. Chiar sunt curios.
  RTM probabil o sa fie 8600. Ma indoiesc ca o sa ramana RTM un build gen 8541 sau 8501 sau cine stie ce alta combinatie. Cred ca o sa prefere un numar… rotund.

  1. Windows 1.0 1.04
   Windows 2.0 2.11
   Windows 3.0 3
   Windows NT 3.1 3.10.528
   Windows NT Workstation 3.5 3.5.807
   Windows NT Workstation 3.51 3.51.1057
   Windows 95 4.0.950
   Windows NT Workstation 4.0 4.0.1381
   Windows 98 4.1.1998
   Windows 98 Second Edition 4.1.2222
   Windows Me 4.90.3000
   Windows 2000 Professional 5.0.2195
   Windows XP 5.1.2600
   Windows Vista 6.0.6000
   Windows 7 6.1.7600
   8 – 6.2.x (ps, mergea vorba intr-un timp ca ar fi ajuns pe la 8900 :) )
   (ce scrie dupa al doilea punct, e buildul, primele 2 grupe reprezinta versiunea kernelului)
   Windows for Workgroups 3.11 3.11
   😀

 7. Parerea mea, Windows 8 fara Metro = windows 7 imbunatatit cu cateva programe noi si 2 3 updateuri…
  Back to Mac OS X

 8. un sistem ptr tablete care ne este prezentat ca o mare realizare ,e un mare fas , vrei desktop iti pui win 7 si termini cu experientele lor de struto-camila !!!! or sa sa se convinga ei ce mare lucru au realizat cat de curand !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>