Windows 8 RTM Enterprise – testeaza gratuit timp de 90 de zile

Cum Microsoft a inceput distributia Windows 8 RTM catre abonatii MSDN si TechNet, era normal ca utilizatorii obisnuiti sa devina nerabdatori. Au aparut versiuni ale Windows 8 si pe torrent, dar nimic nu se compara cu o versiune oficiala nu-i asa?

Windows 8 RTM Enterprise Evaluation

Ei bine, Microsoft ofera in mod traditional o versiune de evaluare, Windows 8 Enterprise care, cred eu, va satisface curiozitatea oricarui fan al noului sistemului de operare.

Fiind destinata companiilor, Microsoft ofera si un kit special de unelete pentru a asista instalarea Windows 8 Enterprise. Aceasta se numeste Windows Assessment and Deployment Kit, inlocuieste Windows Automated Installation Kit din Windows 7 si contine: Application Compatibility Toolkit, Windows Performance Toolkit, Windows Assement Toolkit, Windows PE si User State Migration Tool.

Insa nu despre companii si despre intrebuintarea prestabilita a Windows 8 Enterprise vreau sa va vorbesc astazi, ci despre accesul liber la ISO-urile cu Windows 8 oferite pentru a fi testate de catre dezvoltatori/utilizatori.

Ce trebuie sa stiti inainte de a instala Windows 8 Enterprise Evaluation

ATENTIE: Windows 8 Enterprise este destinat evaluarii si nu utilizarii in scop personal. Upgrade-ul la o versiune retail/OEM nu este posibil, iar activarea este diferita de cea a versiunilor mentionate anterior. Microsoft impune cateva conditii pentru utilizarea acestei versiuni:

– editia de evaluare va expira in 90 de zile si nu va putea fi upgradata
– pentru a face upgrade, editia de evaluarea trebuie dezinstalata/stearsa si trebui reinstalat un nou Windows 8 pe curat
– pentru inregistrare va fi nevoie de un cont Microsoft cu nume, adresa de email si tara
– Windows 8 Enterprise Evaluation trebuie activat in 10 zile de la instalare.

Sunt si cateva recomandari in legatura cu aceasta versiune in particular, recomandari pe care le gasesc utile:

– crearea unui backup al fisierelor inainte de instalare si din nou cu cateva zile inainte de expirarea perioadei de 90 de zile
– activarea trebuie realizata in 10 zile de la instalare (altfel riscati un desktop negru si inchiderea sistemului la fiecare ora, fara a salva datele) si inainte de 15 august 2013 – lucru ce inseamna ca Windows 8 Enterprise va fi disponibil pentru testare pentru cel putin un an
– timpul pana la expirarea versiunii de test va fi afisat sub forma de watermak in coltul dreapta jos al ecranului (ca si pana acum)

Bineinteles, cerintele de sistem sunt cele stiute deja:

Processor: 1 gigahertz (GHz) sau mai rapid
RAM: 1 gigabyte (GB) (32-bit) sau 2 GB (64-bit)
HDD: 20 GB
Chip grafic: compatibil cu Microsoft DirectX 9 si avand driver WDDM

Cerinte aditionale:

– pentru utilizarea tactila este nevoie de o tableta sau monitor ce suporta multi-touch
– pentru a accesa Windows Store este nevoie de conexiune la internet si o rezolutie a ecranului de minim 1024×768
– pentru a utiliza mai multe aplicatii in modul Metro/Modern veti avea nevoie de o rezolutie mai mare de 1366×768

Download Windows 8 Enterprise ISO

Eu nu am instalat inca Windows 8 Enterprise deoarece Windows 8 Release Preview este inca valabil. Il voi instala cand am timp, fiindca curiozitatea invinge orice perioada de valabilitatate, iar 90 de zile nu sunt tocmai putine. Unde mai punem ca pana expira Windows 8 Enterprise vom avea deja Windows 8 in magazine, la preturi preconizate destul de mici: Windows 8 Pro la 70$.

Pentru a descarca si testa Windows 8 RTM, linkul pentru versiunea Enterprise este cel de mai jos:

Download Windows 8 Enterprise (in partea de jos a paginii se vor gasi butoanele pentru descarcarea ISO-urilor Windows 8 pe 32 biti si respectiv 64 biti – ca in imaginea de mai jos)

Windows 8 RTM Enterprise Evaluation

21 thoughts on “Windows 8 RTM Enterprise – testeaza gratuit timp de 90 de zile”

 1. nu stiu cati utilizatori sunt nerabdatori cum se spune aici ,da ma rog , as intreba, utilizatori de tablete sau de pc-uri … eu zic ca pus pe tableta te minti ca ai si win iar pe pc nu te minti, chiar ai tableta ,n-am prea inteles dar daca place ,place !

 2. Am ramas placut impresionat de noul windows 8 si nu neaparat datorita interfetei Metro, care mi se pare o copie a GUI-ului de gnome 3 din linux, ci datorita performantelor.
  Pe un toshiba satellite T110 ( proc. single core de 1.2 Ghz + 4 GB memorie ram + HDD 5400 rpm) se misca fantastic.
  Pe acelasi laptop, un windows 7 home premium gafaia inainte.

  1. da interfata cu buguri de incepator… nu are restart din meniul repair (doar shutdown), si cand cere serialul daca inchizi tastatura virtuala de la x sau minimize, nu mai apare din nou (nu stiu cum se comporta pe un touch totusi)…
   PS: nu stiu dece dar la win8 ma uit mereu incruntat si nu il agreez defel, parca nici nu-mi vine sa-l mai instalez

 3. ma jucam cu outlook ceva mai devreme… deci… efectiv… ador interfata metro (vorbim de outlook)… atat de curata… si people pe aceeasi idee…. genial. si m-a traznit o idee… cred ca as deveni metro addicted daca ar face pentru live messenger o interfata pe principiu metro… pana acum nu am trecut la live ms din cauza ca nu am contacte… dar daca e sa faca interfata asta… portez toate contactele si adios yahoo :)))

  1. Exista deja Messaging App preinstalat pentru Metro de la primul preview public al Windows 8. Nu l-ai incercat pe contul Live/Hotmail(Microsoft)?

   1. eu am zis total altceva. 😛 ca people ala (aplicatia de care zici) e disponibila si pe site, direct… :) dar nu e tot una cu un messenger pur sange :) Care sa poata fi instalat si pe 7 :))

     1. Ma rog, acum am vazut ca le-am confundat numele :))) m-a pacalit people website :)). Si chiar si asa, ti-am zis mai sus… care sa fie instalat si pe 7. Program de sine statator, cu interfata minimalista, curata. Nu aplicatie pentru metro.

    1. Ah, abia acum am priceput ce vrei de fapt si nu se intelegea bine din prima. Eu mergeam pe ideea ca utilizezi asemenea aplicatii in Windows 8. Asadar, nu te interesa decat un GUI Metro Style pentru WLM in Windows 7.

 4. eu nu pot instala win8 x64. l-am descarcat am facut un dvd, dar cand introduc dvd-ul imi apare logo-ul de la win8 si apoi imi arata o imagine albastra unde scrie, error 0xc000225. am doua opdiuni, Press enter to retry (unde nu se intampla nimic, imi da aceeasi eroare) si press F8 for boot optins sau ceva de genul. A mai intalnit cineva problema asta?

  1. La un Search pe Google gasesti destule. Din cate am observat eroarea asta e frecventa in cazul in care instalezi intr-o masina virtuala(Oracle Virtual Box).

  2. Eu unul nu, si tot pe 64 biti il am. Incearca sa scrii alt dvd , eu l-am scris cu ‘instrumentul de inscriptionare a imaginilor pe disc’ al windows-ului 7

 5. eu am testat un OS de pe torrent si am fost uimit se misca bine este ceva nou , aranjat bine intuitiv , dar lam dat jos pentru ca nu imi merea internetu!

 6. Am testat Windows 8 RP si era super. Imi plac modificarile adusec chiar daca sunt foarte contestate. Trebuie sa mai iesi din “tipar” din cand in cand, altfel e prea monotonie. Oricum, pe viitor astept mult mai multe modificari semnificative, in special cele ce tin de interfata. Eu sunt adeptul testarii oricarui program, OS etc..rulez Ubuntu 12.04 de 3 luni si ceva. Curand o sa incerc si 12.10, pe langa dual boot-ul cu Windows 8.

 7. Deja folosesc acest SO de pe stick USB (dupa instalare pe o partitie, am creeat Windows 8 To go din Control Panel (exista aceasta functie chiar acolo) >:) Si arata exact ca cel din Pc numai ca lipsesc mici functii sleep, etc. In rest…da si acela se activeaza tot pe 90 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>