Windows 8 RTM

Microsoft a finalizat Windows 8 RTM chiar pe data de 1 august, tinandu-se de promisiunea facuta si anume – atingerea acestui prag in prima saptamana a lunii august.

Windows 8 a trecut prin trei milestone-uri publice: Windows 8 Developer Preview, Windows 8 Consumer Preview si, cel mai recent, Windows 8 Release Preview.

Windows 8 pana acum

In tot acest timp, Windows 8 a fost instalat pe mai mult de 16 milioane de calculatoare. Au fost lansate aplicatii Metro si o platforma comuna pentru aplicatii: Windows Marketplace.

Windows 8 RTM are numarul de build 9200 – un numar neasteptat (banuiam un 8600-8800), dar care promite o serie de schimbari si imbunatatiri asteptate sau promise. Desi ajuns in stadiul RTM, Windows 8 nu este insa prezentat ca un produs si atat, ci ca un produs ce va fi imbunatatit in continuare, in functie de utilizarea sa si de experientele utilizatorilor. Microsoft pune inca o data accent pe utilizatori pentru a-si imbunatati produsele.

Pe cat posibil am acoperit noutatile despre acest sistem de operare si pe acest blog – toate articolele gasindu-se chiar sub tag-ul Windows 8. Insa nu am acoperit destul, poate nici macar o portiune importanta, dar voi continua descoperirea acestui sistem de operare si dupa ce il voi folosi drept sistem de operare principal, fiind curios de productivitatea pe care o voi avea in noul mediu.

Un alt punct important de notat este cea legata de rata de adoptie a dezvoltatorilor pentru noul sistem de operare. Din punctul meu de vedere este o oportunitate rar intalnita, dar cred ca multi inca asteapta o validare a acestuia de catre piata. Ramane de vazut.

Next steps

Urmatorul milestone este lansarea Windows 8 catre public, lucru care va avea loc pe 26 Octombrie impreuna cu noi modele de calculatoare special concepute pentru a beneficia de avantajele acestui sistem de operare (vezi Microsoft Surface).

Bonus

Cateva imagini cu o serie de tastaturi si mousi dedicate Windows 8 (au fost anuntate cu cateva zile inainte de RTM).

Microsoft Wedge Mobile Keyboard
Microsoft Wedge Mobile Keyboard
Microsoft Wedge Touch Mouse
Microsoft Wedge Touch Mouse
Microsoft Sculpt Touch Mouse
Microsoft Sculpt Touch Mouse
Microsoft Sculpt Touch Mouse
Microsoft Sculpt Mobile Keyboard

PS: La final, va reamintesc ca mi-ar fi de mare ajutor like-urile voastre aici:

https://ambassadors.digitalk.ro/after_contest_view/3

Multumesc!

16 thoughts on “Windows 8 RTM”

  1. @Unstoppable365 parerea mea este sa nu il incercati,nu ca nu este bun dar chestia e ca nu merge sa-l activezi si dupa o zi de la instalare osa va apare in coltul din dreapta de jos doua chei care osa va zica sa-l activati.asteptati RTM-UL din 15 august si poate va aparea si un loader ceva pana atunci.

  2. RTM o fi fost oficial anuntat pe 1 august, dar buildul final a fost de fapt compilat pe 25 iulie. (sursa : http://www.winsupersite.com/article/paul-thurrotts-wininfo/microsoft-finishes-windows-8-143891) . Au vrut ca RTM sa fie build 8888 dar din cauza unui bug, buildul final a ajuns la 9200.
    Cat despre hardware, eu tot cred ca “Wedge Mouse” e mai degraba un trackpad sau ceva. N-ar avea sens sa fie altfel. Totusi, dupa un hands on (daca o sa am ocazia) poate-mi voi schimba parerea, cine stie.
    Apropo, ziceai ceva de o surpriza in legatura cu siteul. Ce se mai aude de ea? 😀

    1. Windows 8 nu mai suportă gadget-urile odată cu versiunea RTM (deci nu numai ediția Enterprise, toate nu mai suport Desktop Gadgets). A fost și anunțat de ceva vreme de Steven Sinofsky. :)

  3. Merge instalat fara ca procesorul sa aiba Physical Address Extension (PAE), NX, si SSE2. Ca la RP nu puteam sa il instalez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>