Windows Essentials 2012 – the good and the bad

In timp ce altii nu dorm vara, Microsoft anunta produse. Cel mai nou este Windows Essentials 2012.

Daca pana acum ne-am obisnuit doar cu imbunatatiri ale acestei suite cu fiecare versiune noua, ei bine, Windows Essentials 2012 vine si cu cateva dezavantaje. Daca acestea nu va afecteaza productivitatea, WE 2012 nu va fi decat un upgrade placut de la Windows Live Essentials 2011 (obervati renuntarea la termenul Live).

Ce lipseste din Windows Essentials 2012

Incepem cu dezavantajele fiindca sunt mai putine. Principalul dezavantaj este lipsa aplicatiei Live Mesh de sincronizare a fisierelor intre doua sau mai multe calculatoare.
Acesta a fost inlocuit de SkyDrive aplicatie despre care am vorbit la momentul lansarii (citeste si SkyDrive App Review).

Tineti minte insa, Windows Live Mesh poate fi in continuare folosit ca parte a suitei Windows Live Essentials 2011 si va putea fi instalat chiar si de acum inainte, dar nu veti beneficia de avantajele din Windows Essentials 2012 (cu precadere in aplicatiile Movie Maker si Photo Gallery).

Imbunatatiri in Windows Essentials 2012 – Movie Maker

Mie imi era suficient Movie Maker asa cum era in WLE 2011. Imbuntatirile aduse nu sunt substantiale, dar nici de neglijat.

Video Stabilization

In principiu, aceasta functie era suplinita de Youtube, dar ma bucur sa o vad integrata in Movie Maker.

Music & Audio

La capitolul audio imbunatatirile imi sunt mai utile. De fiecare data cand cream un clip, aveam nevoie si de sunet de fundal pe care il cautam pe Google sau in colectia personala de muzica. Ei bine, De acum incolo Movie Maker ofera sample-uri din diferite surse: AudioMicros, Free Music Archive si Vimeo Music Store.

O data cu noile sunete avem si o modalitate mai buna de a le controla. asta inseamna ca putem alege canalul sonor pe care il dorim potentat.

Efecte pentru text

Textele le-am pus intotdeauna pe un fundal contrastant pentru a fi cat mai vizibile. As fi preferat sa pot adauga imagini cu transparenta peste video, dar acest lucru nu este inca posibil.

Putem insa sa scoatem textul in evidenta.

Nota: Windows Movie Maker salveaza de acum “by default” filmele in format *.mp4 cu encodare H.264.

Imbunatatiri in Windows Essentials 2012 – Photo Gallery

Photo Gallery se doreste a fi principalul program pentru organizarea, distribuirea si editarea fotografiilor si a videoclipurilor in Windows 8. De aceea, acum avem si distribuire catre Vimeo.

O alta imbunatatire a Photo Gallery este functia Auto Collage

Imi plac colajele, dar n-am stat niciodata sa fac unul. Probabil ca de acum incolo voi folosi functia automata, deci nu va mai fi nevoie sa le creez manual.

Download Windows Live Essentials 2012

Pentru a descarca Windows Live Essentials 2012, linkul este, ca de obicei, cel de mai jos:

Descarca Windows Essentials 2012 (Installer)

PS: Am castigat concursul Nokia Amazing Ambassadors (alaturi de alti trei finalisti) lucru pentru care va multumesc! Am primit foarte multe voturi care chiar au contat.

9 thoughts on “Windows Essentials 2012 – the good and the bad”

  1. Felicitari!Pe telefon esti Metro,pe PC probabil curand deci astept si blogul sa devina asa mai … Metro! Sanatate!

  2. Frumos articolul, sa le instalez si eu, dar cand o sa vin din vacanta 😀

    Cat despre metro, sa stii ca ar fii o idee interesanta sa faci blogul sa fie intru’un still mai … metro 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>