Windows Live Essentials 2011 – Descarca versiunea finala

Microsoft a lansat (oarecum pe neasteptate) versiunea finala a Windows Live Essentials 2011 (Wave 4).

Windows Live Essentials 2011

Desi personal nu am intampinat nici un bug in utilizarea versiunii beta (am testat indelung doar Movie Maker-ul), nu pot decat sa ma bucur ca au ajuns cu produsul in aceasta etapa atat de curand.

Voi sublinia inca o data imbunatatirile pachetului Windows Live Essentials 2011, imbunatatiri pe care urmeaza sa le folosesc in munca de zi cu zi. Cat de curand voi testa Movie Maker pentru taierea unui videoclip si tot in curand voi realiza si un review complet al intregului pachet (cel mai probabil ulterior review-ului pentru Internet Explorer 9).

Photo Gallery – despre care am vorbit intr-un articol precedent
Mail – ofera posibilitatea accesari diverselor conturi de mail (Gmail, Hotmail sau chiar Yahoo! Mail) precum si un FeedReader integrat. In plus are si o aplicatie foarte utila pentru contacte.
Movie Maker – vine acum doar impreuna cu Photo Gallery si ofera cateva functionalitati interesante: atunci cand videoclipul este incetinit sau accelerat, opreste automat sunetul; permite captura video din webcam (doar in Windows 7)
Messenger – integrare cu retelele sociale: Facebook, MySpace (eu nu il mai folosesc de cativa ani..)
Windows Live Writer – ce mai buna aplicatie desktop pentru blogging, acum cu interfata ribbon.
Family Safety – ofera un filtru parental si monitorizarea activitatii copiilor care utilizeaza calculatorul.
Bing Bar
Microsoft Office Outlook Connector pack
Messenger Companion
Sync – care acum se numeste Live Mesh si permite sincronizarea anumitor directoare intre mai multe calculatoare.

Dupa cum am mai spus, Windows Live Essentials 2011 – la fel ca Internet Explorer 9 – se adreseaza doar utilizatorilor de Windows Vista si Windows 7, subliniind interesul Microsoft pentru adoptarea noilor tehnologii (in care caz m-as fi asteptat la reununtarea suportului pentru ie6 mai devreme si, eventual, realizarea unei versiuni de IE9 si pentru Windows XP).

Iar daca acum doriti sa instalati noul Windows Live Essentials 2011, link-ul pentru descarcare (installer-ul complet) este mai jos:

Download Windows Live Essentials 2011 Full Installer

Sau, daca vreti sa folositi calea clasica, puteti accesa site-ul oficial de aici: http://explore.live.com/windows-live-essentials. De aici puteti, teoretic, descarca si instala versiunea localizata Windows Live Essentials 2011 in romana. Insa aceasta nu este inca disponibila momentan (probabil va mai trece ceva timp pana va fi).

Pentru a va scuti de efor, Stamorello a gasit si link-ul direct catre installer-ul in romana:

Download Windows Live Essentials 2011 in romana

Eu nu pot decat sa va urez: Spor la instalare! si sa va promit ca de azi incolo voi scrie mai des deoarece am scapat si de ultimul impediment :).

34 thoughts on “Windows Live Essentials 2011 – Descarca versiunea finala”

 1. @Leo: nu-ti face prea mari sperante… Dar cum aflu ceva, te anunt. Stiu ca MS lucreaza deja la ea si ca vom avea parte si de o traducere mai “umana” decat pentru restul produselor MS.

  1. Ionuţ, sincer, eu nu cred că va fi ceva mai „umană”… Microsoft mi se pare că foloseşte acelaşi stil de traducere: traducere impersonală, robotizată cu un mod de adresare complet anormal, nenatural. Eu mă gândesc serios la faptul că Microsoft foloseşte aplicaţii care traduc în mod automat şi robotizat textele. „Specialistul lingvistic cu afilieri inclusiv în zona academică” invocat de Tudor Galoş la emisiunea Windows fără limite mi se pare că nu există. Oare „specialistul” (dacă ar fi) vorbeşte şi astfel în viaţa de zi cu zi?

 2. Am incercat versiunea beta, in special Mail si Live Writer. Legat de Mail, n-am putut sa regasesc butonul de Sync (sau Refresh). Ai idee pe unde l-au pus?

 3. @Dan Pandrea: salutare! In versiunea asta nu mai poarta numele nici de sync nici de refresh ci se numeste Update (Update All) si e in coltul stanga sus al programului, a treia iconita. Eu nu mai folosesc Live Mail decat pentru a-l testa; dar cum Outlook-ul cam da rateuri as putea sa revin. Ceva bug-uri in Beta?

 4. @Stamorello: asta e si ideea acestui blog: impartasirea informatiilor utile sau noi pe care le gasesc sau de care am nevoie la un moment dat. Iar pe langa mine mai sunt si cititori binevoitori precum in cazul de fata ;).

 5. Messenger-ul e belea! Pacat ca folosim Yahoo! in Romania. Toti vor cel mai bun antivirus, cel mai bun browser, dar messenger-ul de la Yahoo! e ramas in urma rau!

 6. @Ady: ai perfecta dreptate. Daca ar exista o extensie pentru importarea contactelor din Yahoo! Messenger si de a comunica doar prin intermediul WLM ar fi extraordinar. Eu as mai avea nevoie si de o extensie Twitter, si toata activitatea mea de comunicare pe internet ar sta intr-un singur program. Exista Digsby care face toate astea… o sa il incerc si revin si cu un review mai apoi.

 7. E super windows messenger. Nu trebuie nici o extensie sa adaugi contacte yahoo messenger. Trebuie adaugate la contacts si mere. Eu am in contacte si yahoo si pot comunica fara probleme

 8. @Alpar: comunicarea este in amblele sensuri, adica de pe YM poti vorbi cu o alta persoana pe WLM. Ideea era sa nu import fiecare contact in parte (si ei sa fie nevoiti sa de accept) ci sa le import la adresa de mail pe care o am deja. Un fel de acces al Windows Live ID la baza de date cu contacte din YM. Asta imi doresc.

 9. Wow…au fost rapizi:D Am testat si eu WLM si WMM. Ce pot sa spun e ca WLM m-a impresionat:), pacat ca nu exista si un addon sa sincronizezi contactele din Yahoo! pe Live Messenger caci as fi renuntat definitiv la Yahoo! Messenger pentru ca este in urma de tot. M-am putut conecta si la Facebook si YouTube tot prin LM, deci ce sa mai zic, Microsoft a facut treaba buna. WMM are cateva imbunatatiri insa nu stiu daca e vreo problema la mine dar nu imi apar decat putine animatii fara de versiunea anterioara.

 10. Au primit toate un refresh mult prea dorit.Pacat ca WLM nu face valuri in Romania pentru ca e simplu,elegant si chiar rapid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>