Windows Live Essentials 2011 – Preview

Windows Live Essentials

Deja presupun ca stiti ce inseamna Windows Live Essentials si va folositi de unele aplicatii din pachet.
Totusi, a trecut ceva vreme de cand acestea nu au primit un update substantial fiind testate de zor in privat. Multe imbunatatiri au “scapat” testerilor (este vorba de noul MSN Messenger si noul Hotmail) si m-au facut sa imi doresc din ce in ce mai mult sa testez aplicatiile. Poate nu la fel de mult cum imi doream sa testez Windows 7, dar oricum pe aproape.

In principal folosesc Windows Live Writer care este, de departe, cel mai bun instrument pentru scrierea articolelor in mod offline sau cand ai de scris pe mai multe bloguri, intrecand cu mult interfata nativa WordPress.

In al doilea rand folosesc Windows Live Movie Maker, iar filmele de pe canalul Youtube weebovids si de pe InspectorGadget.info stau ca dovada a acestei informatii.

Noul Windows Live Essentials promite a fi revolutionar, ba chiar atat de revolutionar incat ar putea ajunge din urma aplicatiile similare ce vin o data cu Mac OS X ( :)) ). Haideti sa urmarim impreuna videoclipul de prezentare:

Momentan, stim despre noul Windows Live Essentials ca va simplifica accesul la servicii cloud-based cum ar fi cele de video sharing (SkyDrive, Youtube, Facebook), social networking (Facebook, MySpace, LinkedIn), email (Hotmail, GMail, Yahoo! Mail), blogging (WordPress, Blogger) si editare documente (Office Web Apps).

Ba mai mult, cu Windows Live Sync se va putea face sincronizarea datelor intre mai multe calculatoare. Sa nu uitam nici de accesul de la distanta prin serviciul de remote desktop integrat in Windows 7.

In detaliu a fost prezentata doar noua aplicatie Windows Live Photo Gallery. Aceasta vine cu urmatoarele imbunatatiri demne de mentionat:

– interfata “ribbon” imbunatatita
– tehnologia de recunoastere a fetei
– posibilitatea de ajustare si editare a fotografiilor
– Photo Fuse (posibilitatea de unire a anumitor elemente/persoane din mai multe fotografii)
– integrarea serviciilor social media si posibilitatea de share
– transformarea unui slideshow in film

M-ar fi interesat mult sa aflu si despre Movie Maker si Windows Live Writer (despre care au mai scapat cateva informatii) dar in cateva saptamani, versiunea Beta va fi disponibila public spre descarcare (la adresa: http://windowslivepreview.com) asa ca voi reveni cu informatii cand va fi posibil. Pana atunci, ce parere aveti despre noul Windows Live Essentials?

Nota: Windows Live Essentials 2011 va functiona DOAR pe Windows 7 si Windows Vista si, din pacate, NU va functiona pe Windows XP

via Tudor Galos

6 thoughts on “Windows Live Essentials 2011 – Preview”

  1. Din ceea ce am vazut in videoclip pare a fi ceva promitator.Si eu abia astept sa probez Windows Movie Maker si Photo Gallery:D.

  2. @Shtef: videoclipul e in mare parte pentru Photo Gallery si crede-ma, pentru Windows e promitator :)). Se misca greu Microsoft, in principal din cauza birocratiei interne (cred ca am si auzit asta la o conferinta). Apple pe de alta parte e, asa cum zice si Jobs inca un StartUp si se comporta ca atare. Decizii rapide si actiune imediata. Anyway.. mai bine mai tarziu decat niciodata :).

  3. E bine că Microsoft începe să grăbească paşii. Cred că fac asta din cauză că o zi Apple a fost peste Microsoft :)) Stau prea confortabili. Sper că şi-au învăţat lecţia şi acum să se apuce să mai creeze aplicaţii bune şi folositoare, pe lângă Windows Live Essentials şi sistemul de operare 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>