WinX DVD Ripper Platinum – Review

WinX DVD Ripper Plantinum Nu am vorbit inca de backup pe acest blog. In principal fiindca nu am reusit sa fac rost de spatiu suficient pe HDD sau destul timp pentru a trage DVD-urile necesare. Chiar daca nu am apucat, sper ca aveti metodele voastre de protectie a datelor si va asigur ca va veni un articol pe aceasta tema.

Si ca tot vorbeam de spatiu pe HDD, o sa va spun ca atunci cand vreau sa vad un film (doar la 2 seriale ma uit momentan, Stargate Universe si Lost) caut varianta cea mai mica din punct de vedere al dimensiunii. Nu am nici cea mai rapida conexiune la internet (UPC stie de ce :) ) si nici nu am spatiu nelimitat pe HDD. Ma ghidez dupa acest principiu si cand vine vorba de lung-metraje, chiar daca uneori mai nu am de ales si mai descarc si cate un DVD.

Dimensiunea nu e chiar o problema, oricum le sterg imediat dupa descarcare. Totusi, acum ceva vreme doream sa imi pastrez o colectie cu cele mai importante filme. Nu mai zic ca incercam sa le convertesc pentru un N-Gage. Daca imi aduc aminte avea o rezolutie de 176×208 px. Nu stiu care era rostul acelei conversii, nu cred ca am vazut vreun film pana la capat pe telefon :).

M-am cam indeparatat de subiect. Ideea e ca uneori ai nevoie sa comprimi un DVD video/audio, sau vrei sa-i faci back-up, sau vrei sa-l vezi pe iPhone sau pe PSP. Cand doresti asta cam ai nevoie de un convertor bun. Eu nu am mai testat astfel de software-uri de vreo cativa ani (atunci foloseam un program al carui nume incepea cu Crystal… si era printre cele mai bune) asa ca nu pot sa dau un verdict final asupra WinX DVD Ripper, dar poate ma ajutati voi.

Programul pe care l-am luat in testat a fost WinX DVD Ripper Platinum. Kit-ul de instalare are 8.62MB, si necesita aproape 30MB dupa instalare.

Principalele functionalitati ale programului sunt:

– folosirea concomitenta a tuturor nucleelor procesorului

– posibilitatea selectarii unui format predefinit inaintea conversiei pentru diferite aparate/aplicatii (iPhone, PSP, Zune)

– posibilitatea realizarii conversiei in diferite formate (avi, flv, mp4, mov)

– optiunea mea preferata a fost cea de selectie sau deselectie a subtitrarii

– posibilitatea selectarii doar unei anumite portiuni pentru convertire

WinX DVD Ripper Platinum a reusit sa converteasca un DVD de 2 ore si 11 minute in 26 de minute. Fisierul convertit este un .avi de 1.78 GB si a fost realizat cu setarile implicite (nu am optimizat nimic)

In timpul asta a consumat aproximativ 40MB RAM si cam 30-40% din fiecare nucleu al procesorului. E bine sau nu? Asta e intrebarea :) (mergea cam cu 128 fps, dupa cum se vede si in imagine) 

Puteti descarca WinX DVD Ripper (cu functionalitati limitate) sau WinX DVD Ripper Platinum de pe pagina oficiala de mai jos. Cel din urma are o limitare de 5 minute a DVD-urilor.

Stati fara grija, am primit de la ei cateva licente pe care le voi oferi saptamana viitoare cand vom face si un anunt important.

WinX DVD Ripper Platinum Home Page

Note:
– Pentru posesorii de Mac-uri, acest program (WinX DVD Ripper for Mac) este gratuit pana pe 1 mai, asa ca va recomand sa il descarcati cat mai repede de aici: http://www.winxdvd.com/giveaway/
– Cei de la Digiarty mai au cateva soft-uri interesante, printre care si WinX Blue-Ray Decrypter si WinX Video Converter

10 thoughts on “WinX DVD Ripper Platinum – Review”

  1. Eu folosesc Total Video Converter,are formate predefinite pt.aproximativ toate tipurile de telefoane,toate formatele video si audio,de cand l-am descoperit il folosesc numei pe el si sunt foarte multumit.

  2. @Costel: WinX DVD Ripper are avantajul de a copia si DVD-uri cu diverse protectii. Bineinteles, se presupune ca sunt cumparate legal, dar nu multe alte softuri pot realiza acest lucru. In plus ai si update-urile gratuite pe viata. Anyway, Total Video Converter face si ripping sau doar convertire?

  3. Da,presupun ca doar convertire,eu l-am folosit sa-mi convertesc clipuri de muzica pt.telefon,nu filme,caci vorba ta-nu stiu cine se uita la un film pe telefon.

  4. Eu folosesc Any Video Converter pentru a face conversii.Am convertit un film de vreo 4gb pentru telefon(dupa avea cam 300mb) cu ceva timp in urma si m-am uitat la el,cu tot cu subtitrare, iar pe la sfarsitul filmului bateria era aproape goala:)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>