Wolfram Alpha – un altfel de motor de cautare

Am decis pana la urma sa incerc si eu noul “motor de cautare” (“computational knowledge engine”) Wolfram Alpha, insa nu am gasit nimic practic la el.
Ideea de a raspunde la intrebari, de a efectua calcule ale unor functii este cel putin interesanta. Iti da senzatia ca site-ul respectiv este mai mult decat un simplu calculator, mai mult decat o baza de date (Wikipedia). Sau asta ar trebui sa fie senzatia accesari unui astfel de program on-line. Insa WolframAlpha este din punct de vedere al evolutiei, precursor stadiului de Alpha si cu siguranta priveste dornic spre stadiul de Beta (numarul intrebarilor la care raspunde eficient este undeva sub suficient)

Din punct de vedere al realizarii se vede usor faptul ca echipa din spatele acestui proiect a lucrat mult si a lucrat bine, dar din punctul meu de vedere un astfel de proiect nu va capata atata popularitate pe cat probabil a fost asteptat. Un produs bine realizat nu este intotdeauna si un produs util, insa fiind primul de acest gen, se va bucura de o oarecare publicitate/popularitate in perioada de lansare.

WolframAlpha mai are o parte buna: ofera gratis un Gadget Vista, un Accelerator pentu Internet Explorer 8, Toolbar pentru Firefox plus alte utilitati – asa cum probabil vom gasi la toate aplicatiile on-line ce isi doresc popularitatea in mai multe grupuri de utilizatori.
Fara alte adaugiri, aveti link-ul “jucariei” aici: WoframAlpha.com
Articole despre acest motor de cautare au fost scrise de Zoso si Boio.

3 thoughts on “Wolfram Alpha – un altfel de motor de cautare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>