Yahoo! Messenger 11.5 în limba română

Dacă Yahoo Messenger 11.5 nu ar fi venit cu limba română ca opţiune pentru interfaţă, probabil că nu i-aş fi dedicat un articol pe blog. Asta nu pentru că nu aş folosi messengerul celor de la Yahoo! în continuare, ci pentru că în decursul timpului nu au ştiut să-l îmbunătăţească, nu au ştiut să se folosească de numărul mare de utilizatori pe care încă îl au.

Între timp Windows Live Messenger a evoluat ca în poveşti. De la un cal răpciugos (pe care îl foloseam însă înainte de YM, sub forma lui MSN Messenger) este acum un exponat de top al aplicaţiilor de mesagerie instantanee. Între timp şi Facebook încearcă să între pe nişă pe care Yahoo! a avut succes, probabil fără să-şi dea seama.

O integrare à la Windows Live Messenger a Facebook-ului în Yahoo! Messenger ar fi sporit, cred eu, utilizarea acestei aplicaţii (integrarea actuală este, cumva, forţată). Chiar dacă trendul actual este de a utiliza aplicaţii web-based sau webapps (chiar şi în Windows 8) aplicaţiile dedicate încă îşi păstrează farmecul şi utilitatea. Cel puţin până cele web for fi la fel de funcţionale şi vor folosi resursele dispozitivelor într-un mod asemănător.

Google a intuit acest trend şi a început să îl sprijine cu ajutorul Chromebook-urilor, dar acestea au apărut puţin prematur deşi, sper că vor înlocui treptat segmentul de netbook-uri. Între timp însă au apărut Ultrabook-urile – mai mult decât capabile să ruleze aplicaţii de productivitate şi nu doar web-apps.

După cum puteţi uşor observa, tehnologia este într-o continuă evoluţie şi transformare. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Y!M.

Versiunea 11.5 a Yahoo! Messenger aduce însă câteva funcţionalităţi interesante:

– prima este adăugarea limbii române ca setare disponibilă pentru întreaga interfaţă a YM 11.5. Limba se schimbă extrem de uşor, fiind nevoie de un restart automat al aplicaţiei

Yahoo! Messenger 11 fără limba română

Yahoo! Messenger 11.5 cu limba română

– a doua este posibilitatea de a utiliza o singură fereastră pentru a comunica cu toate contactele; da, este vorba de taburi pentru conversaţii în aceeaşi fereastră.
(găsiţi opţiunea în Messenger – Preferences – Messages – Miscellaneous; ea este activată implicit la instalare, dar poate fi dezactivată dacă doriţi)

– a treia este funcţia „recent contacts”. În plus faţă de listele predefinite, deasupra acestora va apărea o listă a contactelor cu care am purtat recent conversaţii. O funcţie chiar utilă care nu ştiu de ce a fost amânată (având în vedere că sunt persoane cu liste de câteva mii de prieteni)

– jocuri noi

– sistem de arhivare a conversaţiilor îmbunătăţit

– afişarea emoticonurilor îmbunătăţită (include paginare)

– posibilitatea de a trimite capturi de ecran direct din fereastra de chat a Yahoo! Messenger

Pentru a descărca Yahoo! Messenger 11.5 folosiţi linkul de mai jos:

Descarcă installerul online pentru Yahoo Messenger 11.5

Descarcă installerul offline pentru Yahoo Messenger 11.5

Ce încă îi lipseşte lui Yahoo! Messenger ar fi:

– posibilitatea de actualizare automată a aplicaţiei, fără a descărca de fiecare dată pachetul de instalare

– posibilitatea de a comunica cu prieteni din alte reţele sociale (Google+ spre exemplu) – momentan este posibilă doar comunicarea cu prietenii cu conturi Windows Live şi cei de pe Facebook

– o interfaţă mai simplă, cu mai puţine briz-birz-uri, ceva în genul Yahoo! Messenger pentru Vista.

Aceasta este lista mea de lipsuri, puteţi contribui la completarea ei prin comentarii.

20 thoughts on “Yahoo! Messenger 11.5 în limba română”

 1. In sfirsit messenger in limba romana. Nu ca-mi trebuia neaparat dar era un fel de discriminare.
  In rest… imbunatatirile sunt remarcabile.
  Multumesc.

  1. da. pe linux. e bunicel,ce sa zic. fata de alte alternative pe linux, in schimb, eu inca astept ziua in care o sa ma pot loga pe WLM cu id de yahoo.

   da, stiu, lasa-ti-ma sa visez frumos :))

 2. Dupa upgrade-ul de la 11 la 11.5 m-am trezit ca nu mai pot scrie cu diacritice (folosind tastatura Romanian (Programmers) din cauza unor “efecte speciale”. Cand dau AltGr+S ca sa scriu “ș” mi se mută fereastra curenta cu coltul stanga-sus in locul unde este in momentul respectiv cursorul mouse-ului, iar cand dau AltGr+T ca sa scriu “ț” mi se deschide fereastra de Preferences unde e selectata categoria “Messages” (??!!!!). Dar celelalte caractere romanesti (ă, â, î) apar ok.

  Iar daca e selectata tastatura EN, de exemplu, in loc de RO, combinatiile respective de taste nu fac nimic.

  Vreo idee?

  1. bagă tastatura ro standard și sistemul în romană.Nu vei mai avea nevoie de alt gr+….vor merge de pe tastele [,],,;,’ diacriticele respective :ă,î,â,ș,ț

   1. Tocmai chestia asta trebuie evitată… Setările în modul vechi ar trebui să dispară. Scriu cu o viteză mult mai mare când am tastatura deja pregătită pentru engleză și am combinațiile ALTGR + respectivele litere.
    Yahoo Messenger ar trebui să se trezească și să fie sensitiv la acest mod de lucru. Dacă Windows7 vine cu modul ăsta de introducere, Ubuntu și alte versiuni de linux, iar când vine vorba de programe aproape toate celelalte programe o fac corect, inclusiv seria Office, nu înțeleg de ce ar trebui Yahoo! Messenger să aibă moț. Îmi pare și rău că văd că problema nu a fost rezolvată din 2011…
    De câte ori folosește cineva combinația CTRL-ALT-T (AltGr-T) ca să deschidă Messages? Dacă am intrat o dată prima oară să configurez toate setările…

 3. legat de limba romana in versiunea 11.5 yahoo messenger de ce nu imi ramane salvat cum am bifat eu pe romana, tot timpul cand ies de pe mess si intru apoi imi ramane in engleza.nu exista ceva o optiune sa ramana definitiv limba romana?

  1. Ști de ce Cristi? pentru că este făcut acest 11,5 din fugă și are și ceva spyware în el.Mie la instalare îmi arată pe euristic ca fiind un mare troian acest messenger.Oare ce s-a schimbat așa radical în fișierul …exe??

 4. cica astia de la yahoo au facut cele mai mari schimbari decand e yahoo messenger.eu nu prea vad mari schimbari.pacat ca nu au continuat cu acel messenger pentru windows vista…skype e foarte tare dar nu am amici acolo si nu prea il folosesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>