Yahoo Messenger – cel mai bun client IM

Site-ul About.com a pornit un concurs intitulat Best IM Awards (premiile pentru cel mai bun program de mesagerie instant – IM). Au fost prezente 500 de astfel de programe, doar 13 dintre ele ajungand a fi nominalizate pentru castigarea premiilor. Astfel, intre 15 februarie si 15 martie, votantii au putut alege intre cei 13 nominalizati in cadrul a 8 categorii diferite. Dupa cum veti observa mai jos, piata a devenit destul de competitiva, dar messengerul celor de la Yahoo a reusit sa se mentina in fata, cu 5 din cele 8 premii:
yahoo messenger

•Cel mai bun client IM al anului: Yahoo! Messenger 9.0
•Cel mai bun client IM third-Party: eBuddy
•Cel mai bun client IM pentru Mac: Yahoo! Messenger for Mac
•Cel mai imbunatatit client de IM: Yahoo! Messenger 9.0

•Cea mai folositoare functie: Brosix Whiteboard (nici nu am auzit de ea..)
•Cele mai bune camere de chat (chat rooms): Yahoo! Chat
•Cel mai bun design al unui client IM (GUI): Yahoo! Messenger 9.0
•Dezvoltatorul anului: Brosix (D-Bross)

live messenger multiple locations

Marele perdant al concursului este Windows Live Messenger, care, cu toate ca este cel mai popular(a se citi folosit) protocol de pe glob si a trecut de valul 3 de update-uri anul acesta, nu a fost destul de impresionant pentru a lua voturile vizitatorilor site-ului About.com. Este de asteptat ca Microsoft sa porneasca valul 4 de update-uri anul acesta, o data cu lansarea Windows 7. Valul 4 se va baza mai mult pe aplicatiile client decat pe serviciile web, spre deosebire de valul 3.

7 thoughts on “Yahoo Messenger – cel mai bun client IM”

 1. mi se cam pare cusut cu ata alba…folosesc yahoo de cand ma stiu, insa constrans de priteni, care sunt cu totii pe yahoo.Ocazional folosesc windows live messenger.Cred ca are mai multe features messengerul de la windows decat cel de la yahoo…dar ei vor lucrurile dupa cine stie ce criterii si de cine stie cine dictate!

 2. Astept momentul cand tot mai multi isi vor da seama ca Y!Mess este plin de ad-on-uri si mare consumator de resurse. La fel si pagina de mail a clor de la Yahoo.
  Spre deosebire, Google Talk arata mult mai bine, este mai mic si consuma mult mai putine resurse. De asemenea, este mult mai configurabil si compatibil cu toti clientii de tip Jabber. Iar despre GMail, numai cuvinte de bine.
  Desteptati-va acum!

  1. @CLAUDIU: Cred ca toata lumea e deacord cu tine, insa avem prea multe contacte pe Yahoo! si pur si simplu nu se poate renunta inca la el. Momentant Google aduce metode de importare a contactelor si a calendarului. Cine stie, poate in viitorul apropiat vom scapa de reclamele Yahoo!

 3. Buna ziua!
  Va contactez din pacate,cu o problema foarte serioasa si grava.Am nevoie de o adresa de email,mai exact a presedintelui Yahoo din Romania.S-a intamplat ca acum 2 ani sa port niste discutii pe internet,ce contineau informatii foarte importante pt mine.Si din pacate acele discutii le-am pierdut.Si de acum 6 luni au inceput sa se intample niste lucruri foarte grave,si toata vina a cazut din nefericire pe mine.Si pt mine sunt extrem de importante acele discutii si de aceea am nevoie de acesta adresa,ca sa imi pot dovedi nevinovatia.Nu stiu la cine sa mai apelez si am mare nevoie de acest ajutor,care sper sa vina cat mai curand din partea persoanei potrivite.V-as fi foarte recunoscoatoare daca ati reusi sa ma ajutati cu aceasta adresa care este colacul meu de salvare.Va multumesc frumos pt atentia acordata si sper sa primesc un raspuns care sa imi fie de folos.La revedere!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>