Ymens – cloud computing pentru intreprinderi mici si mijlocii

Din pacate nu am reusit sa ajung la evenimentul de prezentare al solutiilor Ymens din octombrie, dar Stefan a reusit sa ajunga si chiar a scris un articol la cald.

YMENS Logo

Ce este foarte interesant, este ca Ymens are la baza tehnologii Microsoft ce si-au dovedit deja fiabilitatea si scalabilitatea.

Ce este cloud computingul?

Asa cum ii spune si numele, cloud computingul este o arie a tehnologiei ce se bazeaza pe servere si pe scalabilitate si nu atat pe calculatorul clientului. Asta inseamna ca resursele utilizate (atat hardware cat si software) se afla “in cloud”, utilizatorul avand acces la acestea cu ajutorul unui anumit software.

In ultimii ani majoritatea produselor software s-au mutat in cloud. In primul rand din cauza scalabilitatii, a costurilor mai reduse, dar si din cauza flexibilitatii oferite clientilor, dovedindu-se totodata un model de business sustenabil.

Avantajele cloud computing-ului

Cea mai interesanta functionalitate, din punctul meu de vedere, este cea a compatibilitatii cross-platform. Asta inseamna ca doar cu ajutorul unui browser puteti accesa majoritatea functionalitatilor unui serviciu de tip cloud.

Ymens nu face exceptie de la aceasta regula, alaturandu-se unor nume precum Google, Microsoft, Dropbox :). Bineinteles, este nevoie si de o conexiune la internet, dar o data cu noile dezvoltari ale standardelor HTML5 si CSS3, cred ca vom avea un set de functionalitati si offline in curand.

Dar nu numai faptul ca este compatibil cu toate platformele care au un browser web este important, ci tocmai faptul ca aceste servicii pot fi accesate din orice locatie datorita conexiunii la internet. Asta inseamna ca nici macar nu trebuie sa folositi calculatorul personal atunci cand aveti un task de finalizat sau alte date de verificat.

Cui se adreseaza serviciile Ymens?

Dupa cum am mentionat si in titlu, serviciile Ymens se adreseaza intreprinderilor mici si mijocii.

De ce acestora va puteti intreba? Ei bine, companiile la inceput de drum, sau la jumatatea acestuia nu reusesc sa gaseasca, de cele mai multe ori, solutiile de care au nevoie pentru a functiona eficient. Din acest motiv se folosesc solutii pseudo-eficiente care “fac treaba” dar nu in cel mai eficient mod posibil si nici la cele mai mici preturi.

Un alt dezavantaj pentru solutiile dedicate, ar fi dependenta de componenta hardware. Spre exemplu daca pica calculatorul, sau serverul (self-maintained) pe care ruleaza aplicatiile, se pot pierde date extrem de importante. Un serviciu cloud based va scapa de aceasta grija.

In principiu stiam ca TeamNet ofera astfel de servicii, dar nu aveam informatii detaliate despre ele. Stiam doar ca sunt de incredere si ca au un raport pret/performanta foarte bun.

Pe scurt, solutiile care mi s-au parut interesante arata cam asa:

INDEX – aplicatia principala a companiei ajuta la cresterea productivitatii oferind acces comun la documentele publice sau la documentele private (un sistem asemanator cu cel de pe Dropbox, prin care se pot downloada fisiere, edita si apoi uploada la loc pastrandu-se totodata un istoric al modificarilor facute). Tot aici se pot adauga contracte in sistem si se pot stoca fisiere

COMERCIANT – reducerea ciclului de vanzare, o mai buna cunoastere a clientilor, centralizeaza toate datele clientilor si se pot vizualiza rapoarte de vanzari

FACTURATOR – permite tinerea eficienta a evidentei facturilor, evitand incetinirea fluxului intern al companiei

RECRUTOR – este un instrument dedicat managerilor si responsabililor de resurse umane si asigura gestionarea optima a informatiilor specifice proceselor de recrutare

PLANIFICATOR / ANGAJATI – este solutia destinata gestionarii rapide a sarcinilor de lucru si a pontajelor, fiind un real suport in activitatea zilnica a angajatilor

Mai multe detalii pe pagina dedicata.

Preturi pentru serviciile cloud de la Ymens

O parte din serviciile de mai sus sunt disponibile in pachetul EFICIENT ce are un cost de 15E/utilizator/luna. Daca isi face treaba asa cum ma astept, cred ca investitia va fi mai mult decat binemeritata.

Mi-ar fi placut sa testez macar unul dintre servicii, dar la momentul scrierii articolului, platforma era in mentenanta. Cine stie, poate imi va fi oferita aceasta posibilitate pe viitor :D.

Pentru a va face o idee mai buna despre preturi, va recomand aceasta pagina.

Concluzii

Ganditi-va daca aveti nevoie de astfel de servicii, iar daca raspunsul este da, va invit pe pagina YMENS (care, intre noi fie vorba, este foarte bine realizata). Veti gasti toate informatiile de care aveti nevoie precum si un formular de contact.

Daca aveti alte intrebari, va pot raspunde printr-un comentariu, dar nu pot sa va promit ca voi fi foarte rapid; voi incerca insa sa fiu cat se poate de detaliat/exact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>