A Day Made of Glass – partea a doua

Va mai aduceti aminte de A Day Made of Glass nu-i asa? Sau de viziunea Microsoft asupra viitorului? Cei de la Corning s-au intrecut pe ei insisi inca o data si revin cu un nou clip reprezentand viziunea lor pentru o lume tehnologizata, interactiva si eficienta.

A Day Made of Glass 2

De data aceasta, nu sunt doar prezentate doar idei, ci si tehnologiile ce stau la baza acestora si posibilitatile de a le implementa chiar astazi.

Prezentarea este interesanta. Desi are peste 11 minute m-am uitat de la inceput pana la sfarsit. Nu numai pentru informatiile prezentate ci si pentru felul in care sunt prezentate (o combinatie intre prezentarile Apple si cele Microsoft).

Totusi, vin cu cateva obiectii, legate in principal de lipsa de alternative prezentate.

– desi tehnologia hologramelor evolueaza si ea, acestea au fost integrate prea sumar in clip; de ce sa ai un gard de sticla intr-o padure? cum vor reactiona animalele intr-un astfel de mediu si mai important, cum se asteapta ei ca acest gard de sticla sa fie intretinut? Mult mai usor ar fi sa existe cativa stalpi care sa proiecteze informatiile necesare.

– pentru controlarea informatiilor nu mai e nevoie de mult de antingere; avem deja Kinect pentru Windows care recunoaste miscarile si gesturile in spatiu. Atat la scoala, cat si in masina sau in casa, aceste tehnologii sunt mai utile decat cele touch-based

controlul vocal a fost si el exclus. Cum ar fi sa ii spui masinii sa schimbe muzica, culoarea, sa setezi destinatia, in timp ce tu urci bagajele sau faci ultimele aranjamente?

– in viziunea celor de la Corning nu sunt prezente tastaturile; poate sunt eu de moda veche, dar chiar si cu un control vocal perfectionat, productivitatea nu este posibila fara tastatura; gesturile si touch-ul ajuta, dar pentru a realiza sisteme de operare, aplicatii, s.a.m.d. este nevoie de o modalitate de introducere a datelor eficienta si nimic nu detroneaza, cel putin pana acum, tastatura.

Concluzii

As fi preferat ca viziunea lor sa includa cat mai multe din tehnologiile viitorului sau prezentului. Nu era nevoie de o prezentare ampla, ci doar de o constientizare a existentei lor si a faptului ca ecranul/sticla nu sunt singurele tehnologii din viitor. Au introdus tehnologii precum energia solara, augmented reality, cloud computing, sisteme de operare ce consuma eficient resursele, proximity authentication sau proiectii ale pacientilor, deci puteau merge ceva mai departe oferind o viziune mai de ansamblu.

2 thoughts on “A Day Made of Glass – partea a doua”

  1. Cam asa ar trabui sa fie tehnologia afisarii informatiei: ecranele laptocurilor sa fie preluate de dispozitive inteligente. Dar astazi, tabletele sint doar niste jucarii primitive pentru care se da o batalie apriga si de prost gust, determinate de interese strict financiare mai importante decit progresul tehnologic. Si nu cred ca e un lucru bun. Viitorul suna bine, si arata bine, dar aceste tehnologii in realitate pe cind sa le asteptam ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*