Application Monitor – restaureaza aplicatiile dupa crash

Inca de la versiunea beta am intampinat o problema destul de grava in Windows 7. Ma lovesc in mod total aleator de o eroare de tip 0x000007a – Kernel_data_inpage_error. Eroarea este extrem de comuna si dateaza inca de pe vremea lui XP. Am gasit diferite solutii, de la incolcuirea HDD-ului, la updatarea BIOS-ului sau a cablului SATA. Nici unul dintre acestea nu au ajutat. M-am uitat chiar si pe logurile erorii (intotdeauna aceeasi) si nu am descoperit nici un pattern.

BSOD Windows 7 

Uneori calculatorul inceteaza sa mai raspunda comenzilor, ca mai apoi sa-si revina subit; alteori, dupa incetarea raspunderii la comenzi imi este servita o portie de ecran albastru – BSOD.

Avand in vedere ca timp de 6 luni am testat software (jocuri) am incercat sa reproduc, pe cat posibil niste pasi pentru aparitia erorii in cauza. Nu am reusit. Am testat RAM-ul, HDD-ul si chiar procesorul ore in sir fara nici un rezultat. Apoi, in alta zi, la cateva minute dupa ce pornisem calculatorul, fara ca macar sa lucrez ceva pe el BSOD-ul si-a intrat in drepturi.

Obiceiul meu de a lasa calculatorul deschis incontinuu (va mai aduceti aminte de recordul de 22 de zile, nu-i asa?) mi-a aratat ca eroarea se poate intampla chiar si cand nu lucrez la calculator – in timpul noptii. BSOD-ul urandu-mi “Buna Dimineata”.

Daca va intrebati de ce tin calculatorul asa de mult deschis, raspunsul e simplu: imi este mai usor sa ma asez la calculator avand toate programele deschise decat sa le deschid pe rand. Mai mult decat atat, Windows 7 nu e incetinit de multitudinea de programe/taburi de browser pe care le folosesc in acelasi timp.

Plugin-ul de Flash imi face probleme in mod constant, dar End Task-ul ii vine de hac destul de usor. In rest, programele functioneaza ca si cum calculatorul ar fi de-abia pornit si asta e un motiv in plus sa nu il mai inchid (am si un UPS care imi asigura calculatorul in cazul unei intreruperi de curent).

Am deviat putin de la subiect pentru a va arata de ce programul pe care il voi prezenta astazi este util, sper, nu doar mie :).

Dupa fiecare crash/BSOD, trebuie sa inchid sau sa restartez calculatorul. Toate programele pe care le aveam in momentul respectiv sunt “pierdute”. Browserele au sitemul lor de Tab recovery care, slava domnului, nu m-a lasat niciodata la greu pana acum :).

Si celelalte programe pe care le mai folosesc salveaza sesiunea (Photoshop, DreamWeaver) – dar as prefera ca atunci cand lucrez sa imi fie deschise toate programele automat la boot. Prefer sa mai astept cateva minute dar sa ma intorc la un desktop gata de atac. Bine, mi-ar trebui un program care sa inchida automat si plugin-ul de Flash, dar ma multumesc si asa. Problema Flash-ului nu apare chiar cu o frecventa de 100%.

Programul care ma ajuta momentan (desi nu e chiar solutia optima) poarta numele de Application Monitor iar functionalitatea de care v-am vorbit mai sus nu este principala sa metoda de a iesi in evidenta. In schimb, Application Monitor promite sa monitorizeze orice aplicatie (de pe un calculator fara probleme) la un interval regulat si sa o deschida daca aceasta s-a inchis fara interactiunea utilizatorului – lucru des intalnit mai ales in cazul programelor in stadiul alpha/Beta.

Application Monitor arata cam asa:

Application MOnitor

Interfata nu e atat de importanta cat faptul ca setarile sunt plasate intuitiv (Tools -> Settings) si faptul ca e o aplicatie portabila, logurile fiind tinute doar in memoria RAM si nu pe HDD. Totusi, daca doriti sa folositi functionalitatea de pornire a aplicatiilor dupa restart, va fi adaugata o linie in registrii.

Pentru a descarca Application Monitor, folositi link-ul de mai jos:

Download Application Monitor v1.0

14 thoughts on “Application Monitor – restaureaza aplicatiile dupa crash”

  1. Toate problemele de care “suferi” se datoreaza unei placi de baza probabil mai putin performanta sau de la o firma care “produce” doar placi baza.Eu dispun de o placa de baza Gigabyte care are cam tot ce-i trebuie pentru a nu-mi da “BSOD”.Stau cu sistemul in permanenta in “repaus” si acesta porneste(intra in windows) in 2-3 sec din momentul in care tastez “A”+ enter.Asa l-am setat din bios.Singura problema pe care o intampin este ” la caderea curentului”.Timpul de “regenerare” a windowsului este cam de 1-2 min.In rest e ok.Este parerea mea si cred ca si altii care dispun de placi de baza Gigabyte se simt neamenintati de BSOD.

  2. Eu dispun de o placa de baza gigabyte ep45-ds3p insa ma lovesc si eu exact aceasi bsod dar intr-adevar destul de rar(odata la 2-3 luni) ,aproape de fiecare data cand primesc acest bsod se intampla numai cand dau exit la un joc, se blocheaza imaginea pentru o secunda si poc :D, si eu obisnuiesc sa tin calculatorul aprins destul de mult…12h+…anyway interesant programul, thx.

  3. Eu obisnuiesc sa las laptopul deschis cam 10-12 ore, insa rareori m-am “intalnit” cu un BSOD. Ultimul l-am avut atunci cand am trecut in BIOS de la modul Compatibility la ACHI, dar am rezolvat-o la urmatorul restart :D. Interesant programul, chiar daca pentru mine deocamdata e nefolositor. Sper ca celorlalti o sa le fie la fel de folositor, cum iti este tie ;).

  4. @ovidiu: multumesc pentru sesizare. Se pare ca noptile nedormite isi cer tributul negresit (nu e primul link de download pe care il inlocuiesc cu o poza 🙂 ). Este corectat acum, multumita tie :D.

    @Fanibu: Initial si eu mi-am indreptat atenti catre placa de baza. Este un Biostar low-end, abia ce tine componentele. Totusi, dupa cum vedem la @Robert problema se poate repeta si pe placi de baza de renume. Fiind vorba de producatori diferiti, nu cred ca sunt interesati foarte mult de astfel de compatibilitati. Respecta pe cat posibil cererile Microsoft (driverele sunt, de obicei, semnate) si cu asta basta. Apple pe de alta parte are grija de clienti si le ofera celor care au cumparat iPhone 4 (cu probleme de semnal) o carcasa gratuit :)). (pur si simplu nu m-am putut abtine sa mentionez :D)

    @Shtef: sa stii ca si eu am avut probleme cu AHCI, dar s-au rezolvat. Ba chiar, dupa un update de BIOS problema apare mult mai rar (o data pe saptamana sau chiar mai rar). Insa Biostar nu e chiar brand-ul de la car sa astept solutii… Pana si nVidia isi “omoara” produsele dupa un ciclu de viata destul de scurt :)…

  5. Si eu am aceasta problema cu ecranul albastru! Cateodata cand ies din Counter-Strike 1.6 sau aplicatia B-Control DJ apare ceva erroare si da ecran albastru.

  6. BSOD-ul apare din diverse cauze si la mine pe vreo patru sisteme, la munca am XP si las mail-ul deschis de pe o zi pe alta si dau Lock la plecare, intr-o dimineata am gasit un BSOD, acasa merge calculatorul non stop, din cand in cand mai dacate un BSOD, iar pe un pc al unei cunostinte apare acelasi BSOD la intervale aleatoare cu aplicatii deschise sau nu.. Odata l-am deschis, am uitat de el… cand m-am dus dupa o ora era cu BSOD… Aplicatia pare foarte interesanta, o sa o tin minte…

  7. Bsod-uri am obtinut si eu in win7 tot aleator cum zice si Robert dupa ce jucam mai mult timp ceva si windowsul uita sa-si mai revina in desktop. Cred ca de vina era standby-ul de hard, ca dupa ce resetam, se auzeau cum pornesc hardurile. De atunci incerc sa rulez orice joc in window mode si las deschise si cateva aplicatii.

  8. mie imi dadea bsod din cauza unui adaptor wireless usb de 5-6 ori pe zi.
    am inlocuit adaptorul si de atunci nu am mai avut nici o problema. mai tin calculatorul deschis si cate 2-3 zile la rand si nu imi da deloc bsod. am placa de baza gigabyte.

  9. Salut.am si eu o problema cu calculatorul.am windows xp.lam formatat de multe ori dar la fel…se blochează.uneori se blochează când instalez un joc sau se blochează in joc sau in alte programe.când se blochează doar reset pot sa ii dau.după ce ii dau reset mai sta catva secunde si se reseteaza sau dacă îl las asa se reseteaza singur îmi apare pe monitor cum ca nu e conectat la calc si apoi se deschide..ştii ce ar putea sa aibă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*