Google Chrome 5 Beta – real life speed test

Din utilizarea de zi cu zi stim ca Google Chrome 4 este cel mai rapid browser din punct de vedere al incarcarii paginilor. Ba chiar obtine cele mai bune scoruri si in diverse teste sintetice.

Insa v-ati gandit vreodata ca ar putea fi mai rapid decat un cartof  lansat cu presiune? sau decat un lichid propagat de unde de sunet, sau chiar decat un fulger dintr-o bobina tesla? Mie, sincer, nu mi-a trecut prin cap, insa cei de la Google au ajuns chiar sa puna in aplicare acest micut experiment. Rezultatul? Urmariti clipul de mai jos:

Acum astept parerile voastre. Real sau aranjat? Insa inainte de a lua vreo decizie, urmariti si clipul realizarii experimentului de mai sus.

Parca totul incepe sa capete sens, nu-i asa? Eh atunci haideti sa intram in detaliile tehnice care au facut posibila acest test (trebuie sa aveti in vedere si clipurile anterioare ale Google: pentru Chrome-stop motion si Googles).

1. S-a folosit un calculator MacBook Pro numai ca sistemul de operare folosit a fost Windows

2. S-a folosit un monitor Asus de 24″. Acesta a fost iluminat artificial, fiind oprita lumina de fundal.

3. Latimea benzii conexiunii la internet a fost de 15Mbps

4. Camera folosita pentru inregistrarea clipului a fost un Phantom v640 ce poate filma Full HD (1920×1080) cu un framerate de pana la 2700 fps

5. Iar mai jos aveti 2 teste sintetice pentru a va face o idee legata de viteza Google Chrome Beta 5 fata de versiunile precedente

PS: Google Chrome 5 Beta testat in experiment poate fi descarcat folosind link-ul de mai jos:

Download Google Chrome 5 Beta

Nu va recomand insa reluarea fizica a intregului experiment si cred ca e suficienta numai testarea Browser-ului.

Happy Testing!

12 thoughts on “Google Chrome 5 Beta – real life speed test”

  1. Tinand cont de viteza mea de internet ( latimea de banda de 2mbps 😐 ) as putea spune ca Chrome “zboara” :))

  2. Am instalat si eu Google Chrome 5 beta in speranta ca in sfarsit va stii si Google Chrome color management. Dezamagire insa… Vad ca Google Chrome in continuare habar nu are de asa ceva. Cam penibil pentru un browser care se vrea inovator…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*