Inca din perioada de dezvoltare a Windows 7 (Beta – RC) s-au gasit destui entuziasti care sa codeze aplicatii pentru personalizarea Windows 7. Pe atunci aplicatiile erau destul de rudimentare si de cele mai multe ori nu functionau de la un build la altul.
Totusi, acum, la ceva vreme de la lansarea Windows 7 avem parte de unelte destul de solide pentru modificarea infatisarii sistemului de operare. Majoritatea sunt create de utilizatorii WindowsClub sau de userii DeviantArt.
Windows 7 Logon Editor face parte din categoria din urma, fiind creata de un membru al comunitatii DeviantArt.
Aplicatia are o interfata destul de intuitiva, si cel mai important dispune de multiple functionalitati:
– schimbarea imaginii de fundal a ecranului de log-in
– setarea transparentei butonului de log-in
– setarea umbrei textului
Mai mult decat atat, programul permite salvarea unui preview a ecranului de log-in cu diverse setari (imaginea de utilizator, logo-ul windows, etc..); toate acestea sub forma unui pachet portabil :). Link-ul pentru descarcare este mai jos:
Download Windows 7 Logon Editor
via addictivetips
PS: Programul a fost testat pe Windows 7 x86 (32 bit); Pentru Windows 7 x64 (64 bit) este recomandat sa folositi optiunea Run as Administrator, in caz contrar existand sanse sa obtineti una sau mai multe erori, iar programul sa nu functioneze.
Dupa instalare putem reveni la cel default ?
@Alex Baies: Il salvezi pe cel implicit (default) si apoi, cand vrei sa revii la el il incarci din salvari. Eu stiu deja cum il voi personaliza pe al meu 😀 (Starcraft 2 Wings of Liberty).
Era totusi interesant daca schimba si efectele vizuale de dupa logon (blank screen), eventual si animatia de pornire (startup), dar voi cauta aplicatii si pentru aceste lucruri :D.
@Ionut: E foarte tare imaginea asta Eu pe asta am pus-o de mult si e foarte tare ca la pornirea computerului ma simt ca in timpul logarii pe battle.net .
Ar fi fost interesanta o functie de genul DreamScene pentru animarea ecranului de logon, dar cred ca e cam inutila si ar ingreuna mult computerele mai putin performante.