Recomandare PC pentru un buget mediu (2500 ron)

In zilele noastre aproape fiecare familie detine cel putin un computer (sau calculator daca vreti). Majoritatea nu au venituri foarte mari sa isi permita un computer de ultima generatie care poate ajunge  si la 10000 RON. Voi incepe, asadar, cu un buget mediu, pentru buzunarul tuturor. Un computer mediu poate face fata la orice aplicatie folosita de un user fara pretentii. Cu o placa video decenta poate rula foarte multe jocuri (evident la o rezolutie mai mica si cu detaliile la minim/mediu) si pot fi vizualizate chiar si filme in format blu-ray.

Configuratia de astazi va avea un buget de maxim 2500 Ron.

Procesor

Am ales platforma LGA 775 de la Intel. Personal am folosit aceasta platforma si am fost foarte multumit de performante. Fiind un sistem mediu avem nevoie de un procesor care sa faca fata si jocurilor dar si aplicatiilor noi aparute. Consider ca Intel Pentium Dual-Core E6600 este procesorul de care avem nevoie. Functioneaza la o frecventa stock de 3.06 ghz, foloseste tehnologia 45 nm ce ofera un consum mult mai redus decat vechile Pentium 4 si la un voltaj mult mai mic (0.85-1.3625 volti). Daca nu se face overclocking poate fi folosit coolerul stock (din fabrica) fara probleme. Pretul acestuia este de 347,17 RON.

Placa de baza

Placa de baza are un cuvant greu de spus in performantele sistemului. GA-P43-ES3G de la Gigabyte indeplineste toate conditiile la un pret bun (289,63 RON).

Are 5 sloturi pci, un slot pci express x1, 1 slot pci express x16, porturi sata2, pana la 12 usb, conectori ide si floppy. Are foarte multe optiuni in BIOS, suportul pentru drivere bun. Codecul audio Realtek ALC892 suporta pana la 7.1 canale; conectarea la retea se face prin cipul Realtek 8111D (10/100/1000 Mbit); suporta pana la 16 gb de RAM.

Memoria RAM

Pentru o utilizare normala sunt suficienti 2 GB pusi in dual-channel.Pentru a functiona in dual channel memoriile trebuie puse pe sloturile de aceeasi culoare. Nu e un caz general. Daca asamblati sistemul dumneavoastra, recomand citirea manualului si a instructiunilor.

Acesta este un kit dual channel Kingston HyperX 2GB DDR2-800 (costa 213,71 RON). Functioneaza la o frecventa de 800 mhz si ne poate oferi performanta de care avem nevoie pentru acest computer.

Placa video

Fiind un sistem mediu nu are consum mare de energie deci nu degaja multa caldura si atunci ne indreptam atentia spre un computer silentios; drept pentru care am optat la placa video pentru Asus GeForce 9400GT 512MB DDR2 64-bit HDMI (205,87 RON).

Este suficient de puternica pentru multe jocuri dar si silentioasa, avand o racire pasiva (un radiator generos, insa fara ventilator). Are un conector vga, unul dvi si unul hdmi; suporta DirectX 10.

Spatiu de stocare (HDD)

Am ajuns la alegerea unui hard disk . Avem nevoie de un hard disk cu o capacitate decenta dar sa ne ofere si viteza de accesare a datelor. Recomand Samsung 500GB SATA-II 7200 rpm 16MB SpinPoint F3. Detin doua din acelasi model puse in raid 0. Viteza e suficient de mare si sunt silentioase

Unitatea optica trebuie sa fie neaparat dvd-rw pentru a putea instala sistemul de operare ( evident, Windows 7). Exista si posibilitatea instalarii de pe USB daca nu considerati ca aveti nevoie de aceasta componenta. Eu va recomand o unitate optica ce are conectare sata. Aici modelul sau firma producatoare prea putin conteaza. Pentru acest exemplu am ales o unitate Samsung SH-S223C SATA cu un pret de 73,02 RON.

Sursa de curent

Aceste componente au nevoie, bieninteles, de curent electric pentru a functiona. Pentru acest sistem sunt suficienti 450 w reali. Mare atentie la alegerea sursei. Nu folositi surse no-name gen Premiere sau DeLuxe. Sunt de proasta calitate, galagioase si nu ofera o tensiune stabila care sa asigure functionarea ireprosabila a sistemului. In plus nu au puterea care e specificata pe eticheta. Un DeLuxe de 500w nu ajunge nici macar pe la 300w. Pusa pe un sistem performant aceasta sursa se va arde si mai mult ca sigur va lua cateva componente dupa ea. De aceea, pentru acest sistem recomand Recom Power Engine 450 Plus (150,83 RON). Este foarte silentioasa, are protectii multiple (Active PFC, OVP, OPP, SCP), mufe suficiente.

Carcasa

Toate aceste componente le vom pune intr-o caracasa. Carcasa are o mare importanta . Trebuie sa fie suficient de incapatoare, aerisita,si preferabil sa fie robusta. Mare atentie la alegerea carcasei.La un eventual upgrade al placii video o sa aveti surpriza ca aceasta nu va intra in carcasa. Modelele gtx 200 si seria 5xxx de la ATI sunt foarte voluminoase.

Pentru acest sistem recomand Delux MG760 negru (330,85 RON 170 RON). Este suficient de aerisita pentru acest sistem. Carcasa are maner pentru o manevrare usoara. Are sursa pe ea dar recomand sa o schimbati cu una ca si cea de mai sus.

Daca doriti sa va asamblati singuri sistemul, aveti mare grija sa nu deteriorate componentele pentru ca veti pierde garantia. De asemenea ar fi indicat sa aveti garantia pe componente nu pe sistem. Astfel veti putea sa il curatati de praf, sa faceti un upgrade fara sa pierdeti garantia.

Acest sistem costa aproximativ 1700 RON 1550 RON. Aici mai trebuie sa adaugam un mouse si o tastatura. Sunt foarte multe modele . Daca sistemul e folosit la gaming (moderat, avand in vedere bugetul) userul sigur isi va lua perifericele pentru gaming. Vom avea o discutie separata si despre acestea.

Monitor

La capitolul monitoare eu as recomanda un monitor de maxim 22 inci cu o rezolutie de 1680×1050. Horizon 22″ Wide, 2206SW indeplineste conditiile. Pretul este de 536,44 RON.

Credeti ca bugetul ales in acest articol, pentru un PC mediu este relevant? Cum vi se par componentele alese? Astept cu interes atat criticile cat si parerile pozitive :). Fanii AMD nu vor fi nici ei uitati, dar asta intr-un articol viitor :).

Nota: Lucian este la primul sau articol pe Windows 7 Bucharest. Se va ocupa, pe cat posibil, de sectiunea Hardware a acestui blog. Datele lui de contact vor fi afisate in curand la sectiunea Despre Noi, asa ca daca doriti sa-i adresati o intrebare sau sa-i cereti un sfat in legatura cu achizitionarea unui sistem, puteti face acest lucru mai usor. Nu cred ca il vor deranja nici comentariile, totusi :).

34 thoughts on “Recomandare PC pentru un buget mediu (2500 ron)”

  1. Ionut.. chiar imi pare rau sa te anunt.. dar configuratia aleasa de tine e jalnica..
    Uite ceva facut de mine in 2500 roni:
    http://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/266386/
    (recunosc,fara monitor,dar se presupune ca avem deja unul acasa)
    Cu aceasta configuratie.. ve-ti sta lejer intre 3 si 5 ani,fara sa faceti absolut NICI UN upgrade.
    In materie de sursa,se poate oscila intre cea pusa de mine in acel wishlist,sau aceasta : Sirtec HPC-400-H12S (Sirtec sunt cei mai buni in domeniu.. iar cei 400w sunt reali – eu am pus de 500 pt un viitor upgrade daca v-a avea loc)
    Placa video (tot cea pusa de mine) va v-a tine lejer toate jocurile noi la rezolutii full hd pe detalii maxime.
    Apropo.. la procesor se poate alege si un AMD Phenom x2 BE ce poate fi deblocat in quad destul de lejer. Singura problema e ca aceasta deblocare tine de noroc.. poti ramane doar cu triple,sau chiar cu dual,sansele la quad tinand doar de norocul fiecaruia. (daca nu stiti sa-l deblocati,ramaneti la procesorul ce vi l-am ales eu deja)
    Mult succes.
    PS:Daca mai vreti si alte detalii,apelati la mine 😀

      1. AMD a spus ca va folosi intr-un viitor articol. Iar configuratia este una pentru un utilizator ca sa spun asa casual, un gamer de ocazie care vrea sa mai probeze un joc, sa navigheze pe net si lucruri de office. Asa cum esti tu, eu, Ionut si cine mai este pe acest blog prefera PC-uri mai performante:D.

        1. Intel/Amd este irelevant,sincer. Si nu conteaza cui se adreseaza configuratia.. de ce sa nu folosesc resursele la maxim in acei bani? Cu acea configuratie,peste 2 ani vei fi deja depasit cu mult,si va fi nevoie sa faci upgradeuri serioase.
          Acum sincer.. tu ai da suma x,pe un produs,cand sti ca in acei bani poti lua ceva mai bun? Parerea mea..

          Dau cu pace m/

          1. Eu nu mi-as lua asa ceva, dar eu vorbeam de utilizatorii casual pentru care PC-ul este doar o masinarie pentru net, ofiice si un joc ocazional cand n-ai ce face. Personal as fi ales ceva mai avansat cu acesti bani, excluzand monitorul :)).

  2. @Cipryca : Am o intrebare pentru tine : Am un AMD Phenom X3 8750 BE.Il pot debloca sa fie quad?am un cooler mai mult decat decent pe el.
    Cat despre rezolutia la monitor maxim pot baga 1680/1050 pe un Fujitsu Siemens L22W-6SA wide.Am auzit ca se poate forta aceasta treaba sa prind o rezolutie mai mare.Placa video daca conteaza : nvidia geforce 9600 GT /Windows 7.
    Multumesc in avans!

  3. Nu ai ce debloca la acel procesor.. ps. am unul identic ;;) si sunt super multumit de el.. 😀
    Monitorul.. nu are fi indicat sa il fortezi. Cel mai bine e sa il tii pe rezolutia sa nativa.
    Despre placa video.. nu prea sunt multe de spus.. pt ca nu miai spus ce varianta este.. dar rezolutia destul de mare,poate fi o problema pt placa in unele jocuri.. per total,placa este decenta,indiferent de model,si se descurca ok pe acea rezolutie.

  4. Placa de baza: Asus M2N-VM_DVI
    Placa Video PCX Asus EN8600GT_MAGIC/HTP_512
    Procesor AMD AM2 Athlon 64 X2 5200+Brisbane BOX (64W)

    Cu ce placa video o pot înlocui ?

    1. ce monitor(rezolutia ma intereseaza),ce buget?
      iti pot sugera
      http://www.pcgarage.ro/placi-video/club-3d/radeon-hd4670-512mb-ddr3-128-bit-hdmi/
      asta pentru ca cel mai probabil vei schimba sistemul in viitorul apropait 1 an,maxim 2,daca doresti sa fii in pas cu jocurile..
      cand revii cu alte detalii,vei primi si altel informatii.
      de asemenea e importanta sursa.. daca ai de gand sa iei o placa video mai puternica,ai nevoie si de o sursa stabila.. nu orice pocnitoare noname.. insa investitia nu va fi foarte inteligenta.. pt ca va fi limitata de placa de baza si de procesor.. sfatul meu.. mai asteapta si cand poti,schimba tot! eventual vinde sistemul actual la mana a doua.. si mai scoti niste bani in plus.. sau o parte din suma ce doresti sa o atingi..
      succes

  5. Interesante comentarii. Eu am inclus in acel buget si monitorul pentru ca acea persoana care isi cumpara un calculator cu un buget mediu sigu are acasa un monitor vechi,cu tub catodic sau un lcd de 17 inch destul de vechi,sau nu a avut calculator niciodata si oricum nu va sari direct la high-end.

  6. Salutare. Eu as merge pe o placa de baza cu suport pentru Core I5,I7, astfel poti beneficia de configuratii triple chanel DDR3, nemaivorbind de controlerul de memorie integrat in procesor(la procesor nu conteaza doar frecventa, stiutorii stiu de ce). Cele LGA775 sunt inca folosite,dar la nivel de arhitectura sunt cam vechi. Memorie ram minim 4G, si un SO pe 64 biti. Busul placii video de 64 bit este micut, recomand 128 biti. Si neaparat o sursa buna. Si cu un asa sistem te poti incadra in 2500 ron. Succes!

  7. Eu detin un sistem pe socket 1156 si ma tem ca depasim acei 2500 ron doar cu sistemul si ramanem si fara periferice si cu monitorul cel vechi sau fara monitor. Pentru i5 sau i7 ai nevoie de cooler serios. Vei vrea si overclock la un asa procesor. Eu detin un pc destul de performant si am bagat bani seriosi. Am si dovada: http://www.mygarage.ro/wishlist/54422-noul-i3.html#post665852.Comanda am dat-o in februarie. Si ce am acum in pc se gaseste pe aici:http://www.mygarage.ro/my-garage/46356-noul-i3-4.html Deci platforma pe socket 1156 nu este ieftina. Si nici nu prea mai vorbim de buget mediu.

  8. O caracasa e foarte importanta.Nu doar estetic conteaza carcasa. Aerisirea conteaza foarte mult, si mai ales sa poti pune in ea o placa video serioasa la un posibil upgrade sau un cooler serios pe procesor. Au fost cazuri cand ,dupa montarea coolerului, nu se mai putea atasa capacul de pe side.

  9. intradevar,carcasa este importanta.. dar ce ai ales tu,nu e tocmai varianta potrivita. la 1 milion jumate gasesti o carcasa stoc cu 3 ventilatoare de 8/12cm si fara sursa,care si aceasta ridica pretul carcasei.. si la o adica nici macar nu o folosim.
    cu acei 2 mil economisiti,poti lua un procesor mai performant,si/sau o placa ceva mai buna.
    de asemenea monitorul nu este cea mai buna alegere.. acesta fiind mult mai practic,si mai indicat in acei bani:
    http://www.pcgarage.ro/monitoare-lcd/philips/190c1sb-00-19-inch-5-ms-wide-black/
    Sincer Luci.. chiar imi pare rau sati spun,dar din aceasta configuratie,ramane doar hardul care intradevar este best-buy/solution din categoria sa,si poate sursa.. restul componentelor avand variante mult mai performante la acelasi sau un foarte apropiat pret.
    Dar nui nimic,data viitoare sunt convins ca ne vei surprinde 😀 Mult succes

  10. @Cipryca: nu-i nimic :). Sistemul de mai sus isi doreste sa fie un all in one, o solutie de upgrade complet, inclusiv monitor, tastatura si mouse. Pretul doar pe carcasa, sau pe sistem in sine este de 1700 ron, ceea ce este destul de echilibrat sincer. Nu am avut timp sa fac eu insumi o configuratie in acesti bani, dar 800 ron pana la configuratia ta inseamna o gramada de bani. Sume care sunt de fapt investite in placa video si in procesor.
    @Wzt si in cazul configuratiei i5/i7 bugetul ajunge la 2500 doar pentru sistem… diferenta e din nou seminificativa, dar ma gandesc ca putem aduce vorba si de un sistem middle-to-high-end. Controller-ul acela de memorie chiar inclina balanta calitate/pret.

    Legat de monitor, am folosit acel Horizon (LCD-ul este facut de LG) si este chiar de calitate, in ciuda pretului redus. Cum a spus si Luci, pentru cel care doreste sa achizitioneze un astfel de sistem complet, diferenta fata de vechiul monitor va fi semnificativa… imi aduc aminte cum a fost la mine.

    Apoi, asa cum a spus si Shtef, acest calculator nu este destinat neaparat unui gamer (desi se putea opta pentru cateva diferente tehnologice, gen AMD Dual Core cu cu DDR3) ci unui utilizator obisnuit cu nevoi medii.

    Atunci cand vom ajunge la High-End si va trebui sa avem un raport calitate/pret bun, ma voi sfatui cu Lucian asupra componentelor si apoi le vom supune ochiului critic al comentatorilor :D.

  11. @Leo: Intradevar cei de la E-mag au facut o configuratie buna dar pretul unitatii este de 2200 ron. E diferenta de 500 ron intre cele 2 sisteme. Un roman castiga acesti 500 ron intr-o luna in fabricile din Romania. Si sunt foarte multi care si-ar dori sa aiba o unitate mult mai slaba ,mediocra , dar nu isi permit.
    @weber: Buna intrebare. Aici cred ca depinde si de preferintele fiecaruia.

  12. Va cam chinuie talentul, dar nu prea stiti despre ce vorbiti. Uite, daca tot nu va duceti la scoala si chinuiti desktop-ul cu jocuri, va vand o noutate. In lumea civilizata (aia care a inventat computerele), niste nenea, mult mai destepti decat voi si decat mine au decis ca e mai bine ca pentru jocuri sa se revina la solutia CONSOLELOR. Deci, luati-va o consola decenta (nu conteaza marca), pentru ca duce orice joc pe care il puteti cumpara cu banii de la parinti, jucati-va pana va crapa capatanile si lasati in pace desktop-urile ca n-au nicio vina si nu v-au facut nimic rau.
    P.S. Consolele actuale ofera conectivitate in retea, wirelles sau cu fir si au parametrii pe care nu-i puteti atinge chinuind componente de desktop.
    Inca un P.S. Unde sunt articolele despre alte OS -uri in afara de junk-urile de la Microsoft? De UBUNTU 10.4. LTS de la Canonical ai auzit? Bate la cur si Win7 si Vista si gluma aia de Chrome OS (care de fapt nu reuseste sa fie un sistem de operare decat cel mult pentru un notebook sau un smartphone) luate toate trei de mana. In plus e si free OS. Bootarea e extrem de rapida (kernelul Linux e mult mai bun decat kernelul de la Microsoft) iar delogarea e aproape instantanee. Il poti downloada gratis de site-ul UBUNTU il arzi ca ISO pe un CD sau Dvd. Se poate testa de pe CD-ul de bootare (instaleaza doar temporar pe hard sistemul primar de fisiere). Se poate instala foarte simplu langa orice alt OS. Boot cu discul in unitate si iti spune si in romaneste ce sa faci mai departe (da, UBUNTU 10.4. LTS are packet language de lb. romana). Am si win7, dar nu prea poate ce poate UBUNTU. Asa ca de mult nu m-am mai logat la el:>>>> In the world of Linux who the fuck need Bill Gates? In curand imi deschid un blog pe Linux – Ubuntu si acolo o sa vedeti ce poate face cu adevarat o masina daca are soferul potrivit. Stiu, stiu, puteti juca pe UBUNTU 10.4. si jocurile din MSWin. Trebuie doar sa folositi un program (WINE de exemplu) care permite rularea in mediul Linux. LUATI-VA CONSOLE! S-AU INVENTAT UNELE SMECHERE DE TOT!

  13. @webber: o sa iti raspund eu: fiindca la ultimele teste la care m-am uitat (acum ceva vreme ce-i drept) acceasi configuratie pe un laptop este cam cu 20% mai slaba dpdv al performantelor decat un sistem desktop. In plus, un desktop este cam cu 25% mai ieftin decat un laptop (daca iei in calcul aceeasi configuratie). Adunand cele doua procente, vedem ca un desktop are un raport performanta/pret cu aproape 50% mai bun. Ii lipseste mobilitatea, dar multi au laptop-uri pe care rareori le misca si nici atunci nu le sunt indispensabile. Daca ai nevoie de mobilitatea atunci raportul de mai sus este irelevant. Oricum vom avea sfaturi/recomandari de achizitie si pentru laptop-uri.

    @Apocris: Fiecare alege ce face pe calculator. Sunt multe lucruri pe care un PC le face si o consola nu le face. Un PC este un all-in-one, adica mediu de lucru si platforma pentru jocuri. Preturile pentru o consola nu sunt neaparat ridicate, dar functionalitatea lor unica si preturile mari pentru jocuri nu le fac in nici un caz cea mai buna alternativa. Ia salariul mediu al tarilor dezvoltate de care vorbesti, afla cat la suta inseamna un joc din acel salariu, fa niste comparatii cu situatia de la noi din tara si apoi te astept cu un nou comentariu.
    Legat de celelalte OS-uri, ar trebui sa citesti mai des acest blog. Am avut articole si despre ele. E adevarat ca mai rar, dar nu e ca si cum am fi o aramata de oameni care scriem :). Iar daca vrei tu sa scrii un articol despre ele, esti binevenit. Formularul de contact este deschis tuturor si te astept pentru o colaborare, daca crezi ca poti sa-ti exprimi ideile/parerile intr-un mod civilizat si coerent pentru cititori.

  14. @Apocris: oamenii aia destepti de care zici tu.. au revenit si se axeaza pe console in materie de jocuri de oarece sunt lesinati dupa bani. E adevarat ca pe console e mai greu cu piratarea.. alea,alea.. cel putin fata de PC,dar o consola nu v-a ajunge niciodata la nivelul unui PC. Sunt mult prea slabe din punct de vedere a orice. Singurul avantaj al consolelor e ca toate sunt identice.. si automat optimizarea unui joc pt o configuratie,nu va fi nici odata la fel cu optimizarea pt 192340652042345823 configuratii posibile pe un PC. Dar te asigur ca o consola nu se va ridica niciodata la nivelul unui PC din multe puncte de vedere..
    Si ca tot suntem la categoria gaming,sa sti ca producatorii ‘adevarati’ care mai scot cate un joc si din pasiune,si acel joc este PC-Exclusive.. va face pisu pe orice joc PS3/Xbox-Exclusive la materie de grafica 😀
    Legat de partea cu OSurile.. cum a zis si Ionut.. inainte sa afirmi ceva.. mai da si tu un ‘sarci’ in interiorul blogului.. articole despre alte OSuri au fost destule.. in ciuda faptului ca blogul se numeste Windows7Bucharest.
    Si doar ca sa nu iti faci o parere gresita.. aici nu sunt fani-boy Microsoft.. din contra,facand abstractie de denumirea blogului,pe acest blog apar articole in materie de orice tine de un PC. Componente,browsere,sisteme de operare.. jocuri uneori.. 🙂

  15. @Apocris : cand o sa am o solutie photoshop/sony vegas pe ubuntu mai vorbim-si nu ma refer la caca++rile alea de free copy source si alternative ieftine cum sunt de obicei pe ubuntu.si cum rulezi tu DX10 cu Wine ma idiotule?
    Pe langa ca arata nasol , inafara de virus free nu primesti nimic doar playere de tot rahatu si mahjong sau cum s-o numi si ala.
    Daca e sa vorbim de server atunci e alta poveste.Deci lasa-ne cu Minturi si Ubunturi si alte stele cazatoare.

    Si Bun Venit pe Windows 7 Bucharest!

  16. :)) :)) 😀
    Siti cum e cu discutia asta si cu unii dintre voi ? Unii s-au adunat la o bauta, cu tzuici, vin de tzara, visinate, etc si bla bla bla. Si unu vine cu zeama de varza si zice : Baaa, eu eram constipat, dar dupa ce am baut zeama dasta, sunt super bine si nu-mi mai trebe nimic. :)) :))
    Legat de articol, trebuia generalizat la greu, fara prea multe detalii (placa aia, componenta aia, etc.) tocmai pentru a evita opiniile (irelevante). Sau trebuia facut macar pe trei nise de pret (ca asa se poarta), pentru ca articolul sa prinda si un scop (ajutator pt. configurarea unui sistem), sau cu detalii de principiu, gen cand e mai bine sa ai memorie mai multa sau spatiu pe disc sau video mai performant.
    Oricum ii urez mult succes in continuare lui @Luci si sper sa tina cont de parerile noastre 😀 la urmatorul articol, probabil cu alt buget, sau cu laptopuri sau chiar cu console. :))

  17. Da un Core I3 530 2.93 GHz/MB Gigabyte 2xPCI-e 16x 2.0+2 PCI, eSATA, SATA2 etc/2 x 2 Gb DDR3 1600 MHz/HDD 750 Gb 7200, 32 Mb/Video 1 Gb PCIe 2.1
    Un sistem complet cu tastatura, mouse, boxe 27ron a fost 2250 ron dar daca as pune pune o placa de baza si o placa video la acelasi pret cu dv. ar iesi sistemul sub 2000 ron.

  18. Am uitat sa zic, sistemul a fost luat de la dc-shop pe data de 23.09.2010.
    Socket LGA 1156, are si placa video onboard dar am preferat sa pun una pe PCI-e.

  19. Parerea mea clara este ca nu merrita sa iei core i3 sau alt procesor din seria core ix daca nu pui langa el o placa video de acelasi calibru. O placa video de acelasi calibru ca si core i3 se apropie de 1000 de ron. Si apropo, magaxinele online au scos de pe piata seria gtx 2xx. Nu se mai fabrica. Si atunci ar trebui sa luam o placa video din seria gtx 400 care deja are nevoie de sursa puternica,o carcasa pe masura. Deci totusi cred ca platforma lga 775 este recomandata pentru un pc mediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*