Datorita recentelor discutii legate de “legalitatea” acestui site, si din cauza faptului ca apropierea finalizarii Windows 7 RTM este iminenta (precum si aparitia acestuia pe tracker-ele de torrente), voi mai adauga cateva reguli de care trebuie tinut cont inainte de vizitarea acestui blog. Regulile aceste pot fi schimbate, si se vor schimba pe masura ce descopar noi informatii legate de drepturile de autor pe internet, insa modificarile ulterioare nu vor mai fi anuntate, le veti gasi direct pe pagina de Termeni si Conditii. Scopul acestor adaugiri este protejarea legala a blogului .
Unii vizitatori/cititori vor fi multumiti de regulile ce urmeaza, altii poate nu. Din experienta am invatat ca nu poti multumi pe toata lumea. Mentionez ca m-am documentat destul de mult inainte de a intocmi regulile, dar bineinteles accept modificari/discutii pe tema acestora (preferabil la acest articol, si nu la pagina de Termeni si Conditii).
Adaugirile sunt dupa cum urmeaza:
Termeni si Conditii cu si despre continut piratat:
– acesta nu este un site de torrente, warez, crack-uri, seriale etc. si nici nu incurajeaza utilizarea acestora. Aveti in schimb programe gratuite pentru majoritatea functiilor de zi cu zi (Gimp ca alternativa Photoshop si Open Office ca alternativa Microsoft Office) si incurajez folosirea programelor open-source sau a celor freeware. Programele acestea inca isi asteapta randul pe lista de review-uri in derulare.
– link-urile de acest de pe site nu sunt altceva decat legaturi gasite prin prea-binevoitorul google. Blogul nu gazduieste nici un fel de continut piratat.
– link-uri catre torrente piratate vor fi putine la numar (momentan cred ca singurul va fi Windows 7, dar nu se stie niciodata…) si vor fi doar in scop informativ (Windows 7 include o perioada de gratie de 30 de zile). Daca vi se pare utila aplicatia/programul va recomand sa o cumparati.
– nu va asteptati la alte astfel de torrente/seriale/product key-uri. Pagina cu torrentele catre Windows 7 va fi una singura si va fi updatata.
– de asemenea aceasta va fi singura pagina unde link-urile catre torrente vor fi acceptate in comentarii si iar intrebarile legate de warez crack product key serials, windows genuine advantage tot acolo isi vor gasi locul
– nu consider ca libertate de exprimare si libertatea informarii trebuie sa duca in mod necesar la ilegalitati si incalcarea drepturilor de autor
– insa in sprijinul libertatii in gandire, si impotriva politicii anumitor companii (nu mai vorbesc de politica statului roman, fiindca nu aceasta este tema blogului..) cat datorita unui sistem economic ineficient, unii oameni care ISI DORESC sa cumpere un anumit program/produs, nu au resursele financiare necesare si sunt nevoiti sa descarce/cumpere o versiune piratata – unele persoane nici nu stiu de existenta Linux.
– nici mie nu imi convine atunci cand observ continut de pe propriul site pe alte site-uri, fara a mentiona sursa (am mentionat si mai sus care sunt implicatiile acestui lucru). Este vorba de respectul pentru cei ce au muncit pentru acel material/software. Asa ca daca aveti posibilitatea financiara sa o faceti, nu ezitati, veti sprijini in acest fel dezvoltarea produsului apreciat/dorit.
– pentru scoaterea link-urilor ce incalca drepturile de autor, sesizarea trebuie facuta de catre autorii de drept ai continutului catre care se face referire pe acest site prin formularul de contact, in care sa includa detalii legate de detinerea software-ului in cauza, si legatura catre pagina/comentariul respectiv
– Tineti minte: link-urile catre torrente nu sunt ilegale. Un link e ca si cum ai arata cu degetul catre locul unui furt. Descarcarea aplicatiilor insa este ilegala si nerecomandata.
– proprietarii/utilizatorii blogului nu pot fi trasi la raspundere pentru nimic din continutul blogului. Acesta contine opinii personale si link-uri catre continut ce se gaseste liber pe internet.
Termeni si conditii pentru comentarii:
– crescand considerabil numarul comentariilor, nu voi mai putea sa le verific/sa raspund fiecaruia in parte. Voi incerca acest lucru insa. Daca vreun comentariu neadecvat scapa, puteti sa-mi aduce acest lucru la cunostinta prin formularul de Contact.
– Cei care lasa off-topicuri sunt rugati sa mai caute o data pagina adecvata comentariului lor. Daca tot nu o gasiti, puteti folosi cu incredere formularul de Contact. Inainte insa de a face aceasta tineti minte ca aveti la dispozitie:
- – pagina de Suport Tehnic Windows 7,
- – sau pagina de Sugestii si Reclamatii.
- – puteti chiar efectua o cautare pe site folosind termenii care va intereseaza.
- – probabil la versiunea 3.0 vom avea si o platforma pentru discutii libere.
– adresele de mail prezente pe site nu sunt publice si nu vor fi folosite niciodata in scopuri comerciale. Sunt de apreciat totusi cand anumite discutii trebuie purtate in privat.
– citirea comentariilor se supune acelorasi termeni si conditii cu citirea continutului blog-ului.
Disclamer:
1. Publicarea link-urilor catre warez nu este pentru trafic (blogul nu este momentan monetizat).
2. Va fi probabil (sper) primul link de download de pe punct RO (.ro) fiindca voi sta cu refreshul din 5 in 5 minute pe diferite site-uri si voi astepta ca vreun link sa fie activ sau preschimbat, dar asta din pasiune pentru stiri date la timp. E un sentiment aparte sa stii ca esti primul care a reusit un anumit lucru.
3. Pana acum nu am pus stiri false, si am incercat sa-mi verific articolele din cel putin 3 surse.
4. Am cateva cunostinte legate de SEO, dar momentan blogul nici macar nu este optimizat SEO complet. Si nici nu ma voi apuca de asta inaintea aparitiei Windows 7 RTM.
5. In final, vreau sa mentionez ca eu mi-am comandat deja Windows 7 Home Premium Upgrade (am o licenta de Windows XP) pentru 50$ (l-am comandat chiar ieri) cu ajutorul fratelui unei colege de facultate care e domiciliat in SUA. Deci nu e nici in interesul meu personal. Este in interesul celor care aprecieaza Windows 7, celor care daca ar avea posibilitatea financiara l-ar cumpara.
6. Asa cum am mentionat, in viitorul apropiat vom avea review-uri pentru toate alternativele gratuite ale produselor uzuale; ba chiar si tutoriale / review-uri ale sistemelor de operare bazate pe Linux (in principal Ubuntu)
Toata faza cu “Reeditare Termeni si Conditii!” seamana cu un raspuns la o amenintare venita de la ORDA sau Microsoft Romania!Pacat ca si acestui site i se incearca sa i se bage pumnul in gura cu eternul blabla despre drepturile de autor!Sa nu fim noi mai catolici ca papa,Romania nici macar nu este pe primele locuri in Europa la utilizare software ilegal!
Sunteti copii!!! Asa si ce poate face ORDA sau Microsoft impotriva ta? la fel blabla si atat,fapte nu o sa vezi ever! Ei incearca,daca esti fricos te lasi,daca le merge,le merge daca nu,nu…
Windows 7 build 7300 RTM este deja pe Dj.Forum.La descarcat cineva ?
Nu despre asta era vorba… reeditarea este bazata pe ce am vorbit cu andrei, nu incerc sa neg nimic din ce se intampla de fapt, vreau doar sa arat ca traficul nu este generat pe baza pirateriei. Nu am primit nici un fel de amenintari, tot ce ati citit mai sus este doar o forma de protectie legala, discutiile raman libere. Cititorii sunt protejati, la fel si autorii articolelor. Stiu ca nu se face nimic impotriva pirateriei in Romania. Sunt atatea ilegalitati in tara asta incat pirateria probabil ar fi ultima care ar trebui rezolvata. Cu toate acestea nu vreau sa iau parte la acestea.
Ce mai incerc sa subliniez este faptul ca am decis sa platesc pentru un produs pe care il apreciez si totusi il voi oferi si sub forma de torrent pentru cei care nu au reusit (sau nu au bani) sa il cumpere. dar totusi il apreciaza in acelasi fel ca mine.
Revenind, nici voua nu v-ar conveni ca munca sa nu va fie apreciata/recunoscuta, iar mie mi s-a intamplat deja… de mai multe ori…. Site-ul acesta are alt obiectiv decat postarea de link-uri torrent pentru trafic. Link-urile se gasesc pe google. Continutul este cel care se vrea a iesi in evidenta. Pentru asta vreau sa vina cititorii, nu pentru o adunatura de link-uri de pe google.
Cat despre amenintari, veti fi primii care le veti vedea, si vom rade impreauna la vederea lor daca vor aparea.
Stiti cum vine treaba, cel ce se simte curat sa arunce prima piatra… well… poate oficialli nu sunt ipocriti, caci pana acum nu a aparut nici un semn de interdictie.
Eu, unu am blogul vostru deschis mereu intr-un tab in browser, dau doar un refresh la cateva ore si sincer nu il citesc ca sa aflu de unde mai pot descarca chestii piratate ci doar pentru simplul fapt ca ma puteti tine la curent cu ultimele aparitii si nu numai…sper sa nu aveti vreodata probleme din cauza posturilor voastre si chiar daca ar fi sa fi asa sunt sigur ca ati avea deopotriva si destui sustinatori …facetit o treaba excelenta. bafta in continuare!
Salut Ionuţ
Această declaraţie de principii merită apreciată şi subscriu ideii că este mult mai important conţinutul decât o colecţie de link-uri de pe torrente. Sigur, decizia îi va nemulţumi pe unii, însă nimic nu-i împiedică să facă un alt site / blog, unde să posteze ce materiale vor considera de cuviinţă. ŞI nu aş lua nici în derâdere organisme precum ORDA sau BSA, fiindcă rolul acestora este tocmai de proteja autorii de conţinut, deci inclusiv pe cei care scriu pe blog. S-a vorbit aici că România n-ar fi printre ţările cu probleme. Aiurea ! Avem o rată a pirateriei aproape dublă faţă de media UE şi în perioada ianuarie – martie 2009 am fost pe locul 3 în lume la numărul de spam-uri trimise. Vrem să ne comparăm cu Armenia, Bangladesh, Georgia sau Zimbabwe ?! N-avem decât, însă nici nu putem după aceea să ne lamentăm că nu respectaţi în Europa.
Nimeni nu este naiv încât să creadă că pirateria va dispărea de la sine, însă aşa cum spunea şi Maica Tereza „totul începe cu unul” şi vă dau un exemplu recent, o discuţie pe site-ul computerica.ro având cu subiect programele gratuite. Acolo, unul dintre cei care vizitase pagina respectivă şi lăsase un comentariu a fost convins să renunţe la antivirusul piratat pe care îl folosea, în favoarea unei soluţii legale (Avira Personal + Zone Alarm Free). E drept că preţurile de multe ori prohibitive au încurajat pirateria în ţările din Europa de Est, însă nici nu este adevărat că se piratează „de foame”. Jean Valjean a furat o pâine nu un Windows. Aşa cum spuneam într-un articol „Ce face un copil de clasa a II-a cu Business Contact Manager sau Office Groove ?” Asta e însă altă discuţie.
Multă baftă în continuare, să termini sesiunea cu bine, şi am încredere că acest blog va rămâne în continuare o sursă valoroasă de informare pentru cei interesaţi de Windows 7 şi nu numai.
Un prieten,
andrei.
Draga Andrei!
Departe de mine gandul de a intra cu tine in polemica,dar nu lucrezi cumva la o institutie de stat care pe langa multiplele sarcini mai are grija si de legalitatea software-ului folosit???
Pana cand salariul mediu real[nu cel statistic] pe economie este de 600~700 RON si cu doi copii la scoala,te rog lasa-ne cu simtul civic!!!
Un sistem mai mult decat decent este undeva la 1400 RON,cea ce pt multi este enorm,plus daca am cumpara toate softurile legal,atunci 70% din populatia tarii nu ar sti cum arata un sistem de calcul!!!!!
Inca odata imi cer scuze,din punctul meu de vedere am inchis subiectul,iar pt Ionut felicitari pt munca depusa,am invatat foarte multe de aici,nu numai legaturi spre site-uri de warez!
Sunt multe lucruri care nu merg la noi in tara, si in primul rand toate pornesc de la educatia primita. Exemplu, daca o familie are bani si ii cumpara copilului un computer de cum intra la scoala, probabil acesta il va folosi doar pentu jocuri (piratate) si internet (hi5+mess+manele) si asta in principal si datorita scolii, pentru ca nu exista programe eficiente si profesori instruiti(este normal, daca esti bun in programare de ce sa stai pe un salariu de profesor?). Eu am terminat un liceu de informatica, destul de renumit si ma jucam quake la orele de informatica, in fiecare an, cu profesori diferiti. In facultate s-a facut informatica, insa totul a fost legat de Windows (sisteme de operare, C++ si C# in Microsoft Studio), foarte putin legat de Linux. Cat as fi dat, ca student, pentru un pachet XP+Microsoft Studio, Office (ca doar aveam si proiecte de scris) si ceva Multimedia de la Adobe. Acum cateva luni am citit un articol pe net, la una dintre distributiile Linux, spuneau ca in Suedia au fost repartizate la un liceu anumite fonduri pana in 50000 de euro. Respectivii au calculat si nu le ajungea decat pentru modernizarea unui laborator de informatica daca foloseau Windows (licenta Vista si computere noi) asa ca au folosit computerele vechi, au pus linux pe toate, si au lua servere pe care au creat conturi pentru toti elevii si au investit o mica parte din bani, pentru instruirea lor. Proiectul a avut succes si a fost exstins in toata zona. Cand se va face asa ceva si la noi?
Nici providerii de internet nu ofera suport pentru Linux.
@Emanuel
N-aş mai fi intervenit în discuţie, dar excelent a fost punctată problema educaţiei, părere împărtăşită şi de Lucian Savluc (preşedintele şi coordonatorul conferinţei eLiberatica). Într-un articol apărut pe dailybusiness.ro , domnul Savluc aprecia, citez „Microsoft ofera versiuni gratis pentru universităţi, şcoli şi biblioteci şi face tot ce îi stă în putere să uşureze învăţarea programelor sale. 95% din populaţie învaţă încă din şcoala să mânuiască doar Windows, renunţând astfel la învăţarea de la zero a unui nou sistem de operare, mai târziu, în viaţă”. Şi un alt citat: „soluţiile Open Source şi Free Sofware, însemnând software deschis şi liber, pot reduce costurile departamentelor de IT ale instituţiilor bugetare cu până la 80% – şi aici includ alături de licenţe, atât trainingul cât şi suportul tehnic”. Nu banii sunt aşadar problema, sau nu sunt problema principală.
P.S. Din acest weekend voi începe prezentarea pe site a aproximativ 200 de soluţii software gratuite (freeware şi free software), multe testate pe Windows 7.
Baftă şi sper ca acest comentariu să nu fie considerat off-topic.
@andrei
Ai dat citat doar o parte din articol. Daca te uiti la titlu “Specialist roman in open-source: Renuntarea la programele Microsoft le-ar economisi ministerelor zeci de milioane de euro”, mi se pare foarte normal ca in scoala sa-l ofere gratis, pentru ca mai tarziu cand te angajezi la stat sa nu stii nimic altceva decat Microsoft, insa nu inteleg de ce profesorii care sunt sigur nu folosesc doar Microsoft acasa nu ofera si solutii gratuite. Eu ma refer in special la banii elevilor/studentilor care daca nu ar folosi programe piratate, probabil nu ar putea sa faca fata la scoala. In plus pentru Microsoft, cel putin pana la Windows 7 aveai nevoie de computer. Daca ai locui intr-un mediu rural, fara internet, cam care ar fi alternativa?
Cat despre banii cu care sunt modernizate laboratoarele de informatica din scoli, tot de la elevi si studenti vin.
Programe open-source, free si distributii Linux vor fi prezentate si aici…
Lasati regulile… Ionut ce se mai aude de windows 7 ultimate? debea astept:D numar secundele 🙁
@nRs93: am citit pe un site ca s-ar amana cu cel putin cateva zile (ieri trebuia sa fie gata..). Insa alte site-uri sustin ca nu s-a produs nici o amanare. And so we wait..
@andrei: noi nu vom aborda chiar 200 de programe, sper eu pe cele mai importante/reprezentative si probabil imparite pe categorii. Vom imparti sper opinii pe seama acestui tip de programe. Este oricum o initiativa de laudat si iti urez Succes! (200 chiar inseamna destul de mult).
Da, e de apreciat munca pe care o depuneti. Si eu am linkul vostru in bookmarks toolbar, si il accesez des.
24 hours :”>