Fiindca am observat sperantele in legatura cu interfata Windows 8 si fiindca proiectul Copenhagen se pare ca inca isi castiga noi fani, m-am gadit sa pun la un loc o colectie de clipuri ce reflecta viziuni asupra viitorului tehnologiei in anii ce urmeaza.
Spun in anii ce urmeaza si nu in viitorul indepartat datorita ritmului accelerat in care inventiile fanteziste din cartile si filmele Science Fiction ajung sa fie prezente in buzunarul sau biroul fiecaruia dintre noi.
Kinect face ca Minority Report sa fie tot mai aproape. Masinile Google se conduc singure, fara sofer, si ajung la destinatie fara incidente. Telefoanele au procesoare dual-core. Toate acestea sunt elemente ce contribuie decisiv la viitorul in care vom trai. Si va trebui sa fim pregatiti inainte ca acesta sa ne ia prin surprindere. Fiindca, pregatiti fiind, putem profita asa cum se cuvine de oportunitatile oferite. Pana atunci insa, vizionare placuta!
Primul din serie vine ca raspuns la subtierea si micsorarea tot mai accentuata a telefoanelor si aparaturii electronice in general.
Cel de-al doilea e un model inovativ al interfetei dintre calculator si utilizator. Aduce a Microsoft Surface, dar merge chiar mai departe in ceea ce priveste functionalitatea.
Ultimele trei clipuri sunt legat de utilizarea camerelor de filmat. Este demonstrata capturarea imaginilor si a miscarilor la o distanta foarte mica de senzor, in plan – o demonstratie sugestiva pentru evolutia NUI (Natural User Interface); sau utilizarea Microsoft Kinect pentru a reda figura utilizatorului in 3D.
… mda.. dorinta de a ne digitiza viata din ce in ce mai mult… de a ne transforma sufletul intr-un algoritm gata de arhivare/duplicare. Primul film e o fantezie fetisista despre viitor (la care unii se si m…..beaza), iar restul sunt doar afaceri (ar vrea ei).
PS: “our dream is another dream”
@iosys: cata dreptate ai in legatura cu prima afirmatie… Totusi, despre primul ei spun ca sunt tehnologii deja disponibile… Sper ca pana sa ajungem sa folosim asa ceva sa incepem sa mai cotrobaim si prin interior, nu numai pe afara… cine stie ce gasim :).
Apropo de Windows 8 .
Stiind ca e din ce in ce mai aproape am creat un blog special pentru el. Link-ul este precizat in camplul “Website”. Blogul este inca la inceput pentru ca azi l-am creeat.
As fi foarte bucuros daca mi-ati putea scrie cateva sfaturi pe pagina de Facebook a blogului.
Sper ca nu am deranjat.
Comentariul poate fi sters daca este considerat spam.
Sincer… treaba cu masinile e cam veche… vreo 2 ani asa.. si prima oara a fost test pe un BMW,daca nu ma insel. Dar toata treaba e cu skepsis… Tu trebuie sa conduci de acasa la serivici,de exemplu,iar pe tot parcursul drumului softul memoreaza absolut toate miscarile de volan,modificarea directiei sau a vitezei,iar apoi nu face decat sa redea acelasi traseu cu aceleasi miscari de volan,si aceleasi viteze. Alt skepsis… in trafic e imposibil sa faci asa ceva,pentru ca traficul de azi nu este identic cu cel de maine 🙂 Deci accidentul este iminent 🙂
Restul sunt tehnologii minunante pe care ar trebui sa fii naiv sa crezi ca nu le vom atinge 🙂
@Iulian Diaconu: avand in vedere ca abordam si aici subiecte legate de Windows 8, articolul de fata avand chiar o mentiune in aceasta directie, la inceput, comentariul nu este considerat spam, fiind partial on-topic. Totusi, deoarece folosesc un plug-in de gestionare a comentariilor, link-ul catre blog nu este pe numele tau ci pe avatarul din partea dreapta.
@CiprianBrc: Eh.. treaba de care vorbesti tu e intr-adevar veche.. Masinile Google de acum au radar incorporat si camere de luat vederi in plafon, lucru care face ca masina sa fie constienta de pozitia ei in spatiu si sa aproximeze distanta fata de diverse obiecte din trafic, fie ca este vorba de o alta masina sau un parapet. Au fost lasate sa se conduca singure atat pe autostrada cat si in orase, cu un om in locul soferului pentru orice eventualitate. Nu a avut loc niciun incident, si asta fara interventie umana :D.
Misto-misto. Chiar ca a evoluat :))