Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /home/r52063gave/windowspc.ro/wp-includes/plugin.php on line 571

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /home/r52063gave/windowspc.ro/wp-includes/plugin.php on line 571
Suport tehnic | Windows PC

Suport tehnic

Cu ocazia schimbării înfăţişării blogului, inaugurăm şi pagina de suport tehnic (ideea ne-a venit văzând succesul unei astfel de initiaţive pe boio.ro). Pentru o colaborare cât mai eficientă vă recomand să citiţi cu atenţie acest articol ÎN ÎNTREGIME.

Necesitatea acestei pagini este dată de faptul că în afară de soluţiile pe care le ofer pe acest blog, sunt numeroase persoane ce au nevoie de rezolvări pentru o problemă particulară, de o amploare mai scazută. Aceste întrebări îşi vor găsi răspunsul în comentariile de mai jos. În acest fel puteţi folosi noua funcţie de Reply pentru ca întrebările şi răspunsurile să fie grupate, iar un vizitator al blogului să poată găsi mai uşor soluţia la problema avută.
Problemele vor fi rezolvate în cel mai scurt timp. De obicei răspund în aceeaşi zi, dar dacă nu răspund eu, sunt câţiva cititori fideli ai blogului cărora le va face probabil plăcere să vă răspundă.
Dacă vă întrebaţi de ce e mai bine să lăsaţi întrebarea aici decât pe un forum, răspunsul pentru dvs. poate avea mai multe soluţii:
– am primit multe e-mailuri/comentarii cărora le-am răspuns atât de repede cât am putut şi le-am oferit soluţii;
– faţă de un forum, unde sunt zeci de pagini de comentarii neordonate în niciun fel, aici mă voi ocupa de organizarea comentariilor/soluţiilor;
– prin abonarea la comentarii, primiţi un mail imediat ce aţi primit un răspuns la problema avută;
– nu trebuie să vă înregistraţi, în felul acesta neavând nicio obligaţie faţă de blog;
– acesta este primul blog dedicat windows 7 din .ro;
– certurile şi complexele de superioritate nu au ce căuta pe un blog civilizat (dar de obicei se găsesc din plin pe un forum);
– explicaţiile le veţi primi în aşa fel încât să fie pe înţelesul dvs., indiferent de cunoştinţele tehnice de care dispuneţi.

Puteţi pune aici orice întrebare căreia nu îi găsiţi locul sau răspunsul într-un alt articol de pe site.

Alături de mine, aici mai intră periodic şi ajută următorii utilizatori: karol, ovius, Hakke, John Doe, iosys. Puteţi avea încredere în competenţa sfaturilor lor.

Pentru un randament mai bun, ca să nu ne „răcim tastele degeaba”, am să vă rog să păstraţi nişte mici reguli de protocol (îi mulţumesc lui Iosys pentru alcătuirea acestora).

1. Fiţi întodeauna expliciţi în ce situaţie a apărut fenomenul/problema.
2. Daţi detalii tehnice de genul:

– versiune de Windows;
– specificaţii hardware după caz;
– versiunile driverelor şi/sau ale programelor în cauză;
– tipuri de programe, gen „tweaking” (alias optimizare) folosite.

Lipsa acestor „mici” detalii, dar foarte importante, nu ne face decât să presupunem tot felul de situaţii, şi să bâjbâim prin multitudinea de rezolvări posibile. Chiar dacă nu cunoaşteţi tot felul de „termeni” tehnici, nu vă sfiiţi, şi explicaţi cum credeţi mai bine stiuaţia la care doriţi rezolvare, întrebaţi cum puteţi afla mai multe lucruri despre calculatorul şi Windows-ul pe care-l folosiţi, atunci când credeţi că nu aveţi destule informaţii despre ele, sau când noi întrebăm mai multe detalii pentru a clarifica anumite aspecte.

Câteva probleme au fost deja rezolvate. Fie în articole, fie în comentariile acestei pagini. Găsiţi mai jos o listă cu probleme şi linkul către rezolvarea acestora.

 1. Upgrade de la Windows XP la Windows 7 – link
 2. Codecuri pentru Windows 7 – link
 3. Daemon Tools pentru Windows 7 – link
 4. Probleme cu driverele? – toate driverele pentru calculatorul tău – link (site in franceza, dar contine toate driverele posibile si sunt la zi; trebuie vizualizat cu IE)
 5. Ecran negru BSPlayer – link
 6. Erori/Blocări în Windows Explorer şi alte programe – link
 7. Sunet 5.1 în Windows 7 – link catre cele mai noi drivere de sunet + link2 (drivere RealTek)
 8. Conectare automată PPPoE RDS în Windows 7 – link1 / link2
 9. Drivere USB Modem Zapp – link1 / link2
 10. Sunet WinFast PVR 2000 – link
 11. Probleme HDD în timpul reinstalării – link1 / link2
 12. Pentru informaţii despre componente PC (hardware) aveţi site-ul Tom’s Hardware – link
 13. Informaţii utile despre sistemele de operare pe 32 biţi şi 64 biţi (diferenţe/avantaje) – link
 14. Blocări aleatorii cu eroare BSOD (sfaturi) – link
 15. Pentru activare Windows 7 informaţiile se găsesc pe altă pagină – link
 16. Drivere Windows 7 pentru Sony Vaio – link
 17. Care este cea mai nouă/cea mai bună versiune (build) de Windows 7 – link
 18. Windows 7 instalare automată (vLite) – info – link
 19. Windows Media Player 12 pentru versiunile Windows 7 ce nu conţin acest program – link
 20. Butoane multimedia Acer Aspire pentru Windows 7 – link

Fără să mai am nimic de adăugat, vă doresc „Spor la comentat!”

1,305 thoughts on “Suport tehnic”

  1. Buna,Am un windows xp sp 3 instalat,am dat rezolutia prea mare la placa video de un gb i-ar acum imi apare video mode not suported,cum pot dezinstala driverele placii video ca sa imi pot rezolv problema cu rezolutia

 1. …si vine prima problema legata de windows 7. Am instalat de 2 ori 7 si aceiasi problema. Toshiba satellite A200MB, procesor dual core 1,72, 3G Ram. Indiferent daca sunt pe incarcator sau pe baterie la pornire ecranul apare luminat la 50 %, si trebuie sa ai maresc eu manual luminozitarea. Am incercat toate setarile posibile si am instalat si windowsul si face la fel…windows 7 7100…o sa incerc alt windows..

  1. @blue77max: in primul rand, din ce spui, inteleg ca nu aveai problema asta pe Vista/XP, deci e legata de Windows 7. Uite ce am pentru tine: http://www.filefactory.com/file/ag725h1/n/BrightnessCtrl_docx . Ai aici informatii despre toate setarile legate de brightness din Windows 7, sunt in engleza, dar daca intampini vreo dificultate, voi incerca sa-ti raspund in cel mai scurt timp. Daca nu gasim o rezolvare asa, va aparea oricum varianta RTM in curand, sau poti incerca build-urile 7231 sau 7260 (discutam inainte :) ).

 2. am laptop cu touch si nu reusesc sa activez aceasta functie.cine ma poate ajuta? leptopul este un HP TX 2000 cu ecran tactil.

   1. Salut!
    Am o o problema cu win 7. Am instalat os’ul win 7 de pe pc’ul uni prieten(am bagat hdd’ul la el in pc si am instalat windows’ul) deoarece imi dadea bsod cand instalam windowsul de pe pc’ul meu. Acum am o problema asemanatoare… doar ca imi da bsod cand pornesc pc ul(la 2 secunde dupa ce incepe sa incarce windowsul).
    Am avut inainte windows xp, acum am probleme si cu windows xp (nu mai porneste pc’ul, nici macar sa intru in bios nu pot)

    Detalii pc:
    mobo 4CoreDual-SATA2 p1.90
    RAM DDR2 2x 512 mb
    HDD ata 200GB
    Procesor Pentium 4 3.00 gh

    Este posibil ca mobo’ul sa nu suporte win 7?

    PS: nu cred ca memoria ram sau hdd creaza prob deoarece le am incercat in pc ul altcuiva si merg f bine.
    PS2: Daca aveti nevoie de detalii din bsod revin cu un mesaj.

 3. daca instalez win7 ca upgrade mai este nevoie de activare?!
  io am vistaultima geniune
  mai trebiue key la asa ceva?
  sau bag key de la vista inca o data ? sau nu mai cere deloc key ca la prima versiune beta???

 4. am windows xp . pot sa instalez windows 7 fara sa fiu nevoit sa reinstalez din nou toate programele? cum se face upgrade? multumesc.

   1. MULTUMESC PT AJUTOR. AM INSTALAT WIN 7.DAR NU POT VEDEA FILMELE.BSPLAYER NU ARE IMAGINE ,WINDOWS MEDIA PLAYER NU POT SA II BAG SUBTITRARE. AM INSTALAT CITEVA CODECURI ACE MEGA, K LITLE SI WIN7 CODECS. CE POT FACE

    1. @TITILEV, instaleaza SMPlayer nu mai ai nevoie de codecuri. BSPLAYER, e’ cum e’ … WINDOWS MEDIA PLAYER, la fel … ACE MEGA este depasit si vechi si neactualizat … K LITLE ce e’ mai bun … DAR … SMPlayer este “The next generation” !!! 😀

     1. te sfatuiesc sa dezinstalezi Acemaga- ala … daca a ramas instalat … e’ depasit total.

    2. @Titilev: in primul rand, nu mai instala mai multe codec pack-uri de-acum. K-lite ajunge. De ce zic asta? Fiindca instaland mai multe pack-uri pot aparea conflicte pentru un anumit codec, probabil de asta nu mai ai imagine in BSPlayer. K-lite ultima versiune e perfect compatibila cu Windows 7, eu o folosesc inca de la varianta Beta. Compatiblitatea cu Windows 7 este data de faptul ca noul sistem de operare contine o mare varietate de codecuri deja incluse, iar K-lite are grija sa nu faca probleme. Cat despre subtitrari, daca ai instalat K-lite si pui subtitrarea in acelasi folder cu filmul va trebui doar sa redenumesti subtitrarea sa aiba acelasi nume cu filmul, pastrand insa extensia (.srt/.sub). Acum ar trebui sa iti mearga. O ala modalitate de a folosi subtitrari este sa deschizi filmul cu Media Player Clasic (din folderul K-lite din Start Menu Programs) si apoi sa faci “drag and drop” subtitrarii peste fereastra de Media Player Clasic in care ai pornit filmul. Spor!

     1. UN DAEMON TOOLS CARE SA FIE COMPATIBIL CU WIN7 DE UNDE POT LUA? IN LEGATURA CU CODECURILE SA REZOLVAT

     2. va multumesc ca aveti atita rabdare cu mine.dar trebuie sa intelegeti ca daca scriu aici am nevoie de ajutor.cind am instalat win7 fostul windows a fost mutat intrun folder separat. problema e ca imi ocupa din spatiul partitiei.asi vrea sa mai recuperez ceva spatiu daca se poate

 5. Am un modem SpeedTouch 330 de la Clicknet si da multe BSOD-uri,precizez ca am Windows 7 RC.As vrea sa stiu de la cei care au acelasi modem daca mai face asa pe versiunile 72xx.

  1. Modemul de la clickNet e destul de rar cred, avand in vedere ca au oferta de Internet Wireless de doar 2-3 luni. Iti recomand sa folosesti soft-ul modem-ului in compatibility mode (sau sa pui drivere de Vista/XP), si daca ai timp sa incerci build-ul 7231, din ce am inteles se misca mai fluid si nu are bug-uri. Key-urile de activare sunt aceleasi ca la RC. Te astept cu mai multe detalii dupa ce ai incercat vreo una din solutiile de mai sus.

  1. Ai aici link-ul pentru descarcarea Romanian Language User Interface Pack 32 bit (ar trebui sa mearga pentru 7260, dar fiind pre-RTM nu garantez) : http://depositfiles.com/files/0j4qbeugh sau 64 bit : http://depositfiles.com/files/6yaqp54mb
   si aici un tutorial pentru instalarea manuala a acestuia: http://www.mydigitallife.info/2009/05/28/how-to-install-or-unistall-language-packs-mui-or-lip-lpcab-in-windows-7/ Sa-mi spui daca ti-a mers sau nu, sau daca ai nevoie de informatii suplimentare.

 6. nu pot instala win 7 pe XP. incepe la la un moment dat imi da o eroare de cod: 0x80070241. oare ce sa fac? multumesc anticipat.

  1. Salut ariss! In primul rand incearca sa inchizi toate programele cand pornesti instalarea.
   in al doilea rand am nevoie de mai multe detalii.
   Ce versiune de Windows 7 (build) folosesti? Ai verificat DVD-ul de erori cand l-ai scris? PS: Poti instala Windows 7 si de pe o imagine ISO (montanta cu Daemon Tools), chiar daca este clean install.
   Eroarea apare dupa ce ai selectat “Clean install” din programul de instalare, sau inca de la inceputul instalarii?
   Windows-ul tau XP este SP3?
   Astept raspunsurile tale :)

 7. windows cannot copy files required for installation. the files may be corrupt or missing. make sure all files required for installation are available, and restart for installation. error cod: 0x80070241
  asta imi apare atunci cnd icerc sa l istalez. ce trebuie sa fac???

 8. Salut,

  In primul rand te felicit pt blog si pt disponibilitatea ta de a ajuta.
  Nu ma pricep foarte mult la Win 7, dar am hotarat sa-mi instalez si eu pe sistemul meu acest OS.Problema e ca nu stiu ce varianta sa-mi instalez si daca voi intampina probleme majore instalandu-l de acum, avand in vedere ca si maica-mea mai foloseste calculatorul. Am un AMD X2 2,4 ghz, 1 gb RAM.Merge sa instalez? sau mai astept?

  1. Salut Dragos, iti multumesc pentru aprecieri.
   Windows 7 va functiona perfect pe sistemul tau. Build-ul recomandat de mine este 7100 (cel oficial) sau 7231 (este neoficial dar am primit numai comentarii pozitive despre el), poti astepta si RTM-ul insa (probabil pe torrente peste o luna, o luna jumatate).
   Cateva intrebari inainte de luarea deciziei
   Ce sistem de operare ai in momentul de fata?
   Daca ai Vista, poti incerca un upgrade, astfel iti vor ramane toate programele si setarile.
   Daca ai XP, e link-ul e aici: http://blog.weebo.ro/upgrade-de-la-windows-xp-la-windows-7-prin-windows-easy-transfer/
   Te intreb de sistemul de operare in cazul in care mama ta foloseste anumite programe, de care are nevoie si care ar putea sa nu ruleze pe Windows 7 (pana acum nu am dat de o astfel de problema, exista si Windows 7 XP Mode, care cred ca merge pe calculatorul tau).
   Daca mai ai intrebari le astept aici. La fel, daca nu gasesti link-urile de download pentru Windows 7 ti le voi oferi tot aici.

 9. Am citit articolul de ceva vreme, MIcrosoft pur si simplu nu vrea sa schimbe setarile UAC fiindca asa a fost conceput de la bun inceput pentru Windows 7. O solutie ar fi schimbarea setarilor UAC implicite cu unele asemanatoare Vista, astfel incat utilizatorul sa stie ce implica scaderea nivelului acestora. Voi scrie un articol dupa ce voi vedea aceasta vulnerabilitate exploatata/fixata in RTM.

 10. Salut! Am instalat Win 7, merge beton o singura problema am nu reusesc sa fac sa se auda in toate boxele nici de-a dracu.Am o placa gigabyte ga-vm900m.

  1. Salut! Ai incercat sa instalezi driver-ul de Vista si sa-l scoti pe cel default al Windows 7? Placa ta audio suporta cumva jack-sensing? adica atunci cand bagi/scoti boxele, calculatorul sa stie (eventual sa afiseze un mesaj). Daca are aceasta functie, va trebui sa scoti boxele pe rand si sa le introduci in mufa din nou (asta dupa ce ai instalat driver-ul de Vista). Dupa fiecare introducere trebuie insa selectat si ce boxe au fost introduse (center+subwoofer/ front left+right etc..).

 11. Multumesc de raspunsAm incercat si cu cel de Vista, nik.la un momentat am avzut ceva legat de infotmatii mufe.ACUM imi spune no informatii.

  1. Acum ce driver ai? Poti incerca si cu cel de XP. O chestie foarte importanta, Ai Sound Managerul placii de sunet in Tray, langa ceas? (parca acum se cheama Status Bar). Acolo ar trebui sa ai toate informatiile legate de mufe

 12. istalez de pe dvd si cred, l am ars bine dvd cu win 7, nu l am verificat de errori. eu m descrcat si pus pe dvd win 7 RC (WIN7 RC1 KBHBX-GP9P3-KH4H4-HKJP4-9VYKQ x86). Windows ul meu, acum, e XP profesional SP 2. Ce sa fac?
  nici nu sunt un expert in PC, si nu prea inteleg de ce nu pot instala?
  Multumesc IONUT!!!

 13. Ariss: ai Daemon Tools? ai si imaginea ISO a Win 7 RC la indemana, astfel incat sa o poti monta? Daca da, incearca sa instalezi direct de pe imaginea montata. Iti pot da mai multe informatii, eventual cativa pasi daca ai nevoie. Exista si posibilitatea sa ai nevoie de XP SP 3 pentru a instala Windows 7, asta daca nu iti merge nici cu imaginea ISO.

 14. Salutare am win 7 build 7127 si nu reusesc sa il activez. Ma poti ajuta te rog cu un CD-KEY?
  Imi spune “This copy is not a genuine”
  Mersi.

 15. Nu am reusit cu key-urile ce mii leai dat, data era de vina. am niste programe care nu merg doar cu data din 2007 si am pus pe 2009 si merge acuma.
  Apropo… la versiunea mea de win 7127 cand apas ” imi apar ghilimelele doar daca aps de 2 😉
  mersi mult

 16. 7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd
  asta tot incerc, defapt s l instalez.

 17. am incercat tot ce mi ai zis, nimic. nu vrea. tot eroarea aia o da (windows cannot copy files required for installation. the files may be corrupt or missing. make sure all files required for installation are available, and restart for installation. error cod: 0×80070241. nu stiu ce sa fac
  astept o solutie.
  dar ce inseamna eroarea aia?
  am avut instalat innainte de xp, win 7 ala care a aparut primul ce a inceput sa ma anunte ca a expirat si am pus xp iar acum nu stiu de ce nu vrea win 7RC.
  merci ionut!!!!! si miii de scuze ca te stresez…

 18. am un computer cu o configuratie mai veche si nu prea gasesc drivere pentru windows 7. Am o placa chipset nForce2 de la abit cu o placa video ati 9200 SE. Nu gasesc drivere de AGP si monitorul care este de 22″ nu poate ajunge la 1680*1050. Stiu ca ideal ar fi sa fac upgrade la computer dar daca criza nu ne lasa sa traim…. bani de upgrade ioc. Daca m-ar putea ajuta cineva cu ceva drivere …. ar fi ideal. Multumesc anticipat. Mentionez ca pentru vista am gasit ceva drivere care functionau, dar l windows 7 nu merg deloc.

 19. @theo – sa stii ca nu sunt drivere pentru placa ta video ati 9200, nici de vista nici de win7, doar de xp. totusi incearca sa iei aceste drivere http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/radeon-prer300-xp.aspx nu le instala , salvezi doar downloadul.Apoi din device manager click dreapta pe placa video, update driver software – browse my computer for driver software, unde alegi folderul in care ai salvat aceste drivere.Dai next si se instaleaza. incearca asa, poate merge.

  1. le-am incercat nu merg. am cautat pe diferite forumuri si nu am gasit nimic. Toata treaba este din cauza producatorilor care au considerat ca aceste configuratii nu mai merita efortul unor noi drivere…. asta e.

 20. intrebare: – cum pot sa fac un CD/DVD bootabil (fara sa am un CD/DVD bootabil) ??? daca stiti voi ???
  – cum fac o imagine ISO ??
  – pt windows 7 ce antivirus imi recomandati ???
  – ce browser web imi recomandati: Google Chrome, Firefox RC3, Opera 10, Safari 4???

 21. @soare: a)ca sa faci cd/dvd bootabil ai nevoie de un program cu care sa “arzi” o imagine…eu am PowerISO…e foarte simplu de facut dvd bootabil…
  1)programul il iei de aici: http://isohunt.com/torrent_details/28169523/poweriso?tab=summary
  2)instalezi programul dupa care il deschizi
  3)sus ai un buton “burn”, dai clcik pe el dupa care selectezi imaginea virtuala care ai vrea sa o faci pe un dvd(bootabil)
  4)bagi un DVD/CD(depinde de imagine) dupa care dai burn…si asta e tot…
  b)nu stiu sigur daca se poate face o imagine ISO din fisiere pe care le ai in calculator…stiu insa ca poti face imagine ISO dintr-un CD/DVD…pt a face asta ai nevoie de Alcohol pe care il poti lua de aici: http://isohunt.com/torrent_details/37081822/alcohol?tab=summary …eu nu am alcohol instalat asa ca nu iti pot spune cum se face…nu mai tin minte…insa daca ai nevoie lasa un mesaj si il voi instala si voi face un mini tutorial…
  c)eu am pe windows 7 ESET NOD32 Antivirus 4…acelasi il am si pe xp…pana acum nu prea am avut probleme cu virusii…este un antivirus destul de bun…
  d)eu sunt fan Mozilla Firefox…nu stiu ce sa zic dar mie imi place mult…niciodata nu am folosit alt browser decat Firefox…este destul de sigur plus ca are o interfata destul de simpla…eu ti-l recomand

 22. @soare: am cautat in calculator alcohol si l-am gasit…e versiunea 52% insa pasii sunt la fel si la 120%
  1)descarca programul din link-ul anterior dupa care instaleazal(cred ca te descurci cu instalatul)
  2)baga CD-ul/DVD-ul la care vrei sa ii faci imagine
  3)deschide programul
  4)sus stanga ai un un buton “Image Making Wizard” dai click pe el
  5)ti se va deschide o fereastra, jos stanga ai “Datatype” vezi sa fie ori pe “Customize” ori pe “Normal CD(cred ca tot una e…)
  6)dai next
  7)selectezi unde vrei sa-ti faca imaginea, dupa care ai prin mijloc jos “Image Format” poti alege .iso sau .mds
  8)dai start si asteapta sa se faca

 23. nu cred ca mai inteles.
  eu vreau sa fac un cd/dvd bootabil fara sa am un cd/dvd bootabil.
  De exemplu: am o imagine iso cu windows 7 pe calculator, si vreau sa-l scriu pe dvd, dar si dvd-ul pe care il scriu vreau sa-l fac bootabil. si asta nu stiu cum se face.
  poate ma ajuti tu. oricum ms pt sfaturi hakke

 24. intrebare pt. karol !
  imi poti descrie in cativa pasi cum sa-l fac bootabil cu imgburn ?????
  te rog , pt. ca nu stiu

 25. Salutare. Am si eu o problema cu tv tuneru Leadtek winfast pvr 2000 xp. Pe windows 7 pot sa folosesc doar aplicatia de pvr2, dar nu asta ar fi problema ceea mai mare. De la versiunea de windows 7 cu build 7127 nu mai merge… Se instaleaza aplicatia dar nu pot selecta tuneru pe analog si implicit nu am optiunea de cautare a posturilor. Problema e de la driveru de video capture. sistemu anuntandu-ma ca nu este compatibil. Nu pot sa fac nici upgrade, imi afiseaza sa dezinstalez CxVCap, Video Capture Driver.Va rog daca ma poate ajuta cineva. Multumesc.

 26. @soare, – bagi un DVD in unitatea dvd, deschizi imgburn, alegi “write image file to disk” ,apoi ” please select a file” , “browse for a file” cauti imaginea iso si dai ok. la urma click pe “write”. atat. nu e greu . oricum si hakke ti-a explicat mai sus totul foarte detaliat.

 27. karol, am facut DVD(am reusit), dar intrebarea mea e urmatoarea: acum e bootabil DVd-ul ??? sau mai trebuie sa fac ceva, de ex. sa umblu la ceva in bios atunci cand il instalez pe un calculator sau ce trebuie sa mai fac???

 28. @soare – in bios umbli doar daca DVD-ul nu este primul la boot, altfel nu mai ai ce cauta acolo, doar il pui in DVD-rom cand te hotarasti sa-ti instalezi windows-ul si cand apare “Press any key to boot from CD or DVD”…apesi Enter.

  Restul pasilor presupun ca-i cunosti.

 29. @ cosmin – acelasi tv tuner il am si eu, iti spun sigur pe windows 7 x64 pe ultimele build-uri nu merge. pe x86 insa cu build 7260 merge fara probleme! ai luat ultimele drivere de la leadtek?

 30. @soare: acelasi lucru am spus si eu…acolo in paranteza am zis ca sa faci un dvd sa fie bootabil nu ca dvd-ul sa fie neaparat bootabil pt. a merge

 31. Nu stiu cati dintre voi v-ati confruntat cu update la driverele de windows, fie el xp sau 7. Eu am un fix. Sa am ultimele drivere actualizate la sange. Pentru asta am folosit si eu ce am gasit si ce au recomandat altii. Nu intru in detalii. Voi ce parere aveti !? Ce se poate instala in acest sens si sa mai dea si randament !? De ce !? De ceva timp ma confrunt cu asa ceva. Am 2 drivere care dupa “Driver update”, “Driver scaner”, vede acelasi lucru, … 2 drivere care nu sunt asa de critice dar le “vede”.
  PS: Asta ar putea fi si tema pentru acasa! :))

  1. Nu cred ca au aparut drivere pentru placa ta inca, si din ce am citit probabil nu vor aparea. Tot ce poti spera este o compatibilizare cu cele de Vista! Le-ai incercat? Poti incerca si o versiune mai veche a lor!

 32. La mine o facut update la driverul de nVidia, dar nu cel care este pe site-ul producatorului ci un altul mai vechi. Asa incat am mers la “nVidia” si am luat ultimul driver.

 33. Singura problema pe care o am cu disk cleanup de la windows nu mai porneste apare mesajul …has stop working…any help please!

 34. @karol:Pai am ultimele drivere de vista. De pe situ leadtek. Dar nu merge pe x86.E la fel ca pe x64, daca zici ca pe x64 nu merge.Fie vorba intre noi ultimele drivere dateaza din 2007 parca…..Nu stiu ce pot sa fac pentru ca folosesc tuneru si in acelasi timp as vrea sa pot instala si buildurile noi…O fi vreo smecherie de la Leadtek, sa te faca sa cumperi noi tunere, de nu mai vor sa scoata drivere mai noi? Sau cei de la microsof tebuie a rezolve aceasta problema? Merci

 35. @cosmin – driverul difera intre x64 si x86. Aplicatia PVR este intr-adevar aceeasi la ambele, mie-mi merge, dar eu am DigiTv si schimb canalul de pe reciever. incearca te rog din program files Winfast – WFDTV- click dreapta pe DVBTAP la tabul compatibility bifezi “run this program in compatibility mode for: alegi windows xp sp2. sa-mi spui daca merge asa.

 36. sal IONUT. Am reusit pana la urma fara probleme, asa prin montare cu demon touls, sa instlez win 7 versiunea 7260. oare este buna??? pot ramane asa sau sa incerc sa instalez biuld 7100. oricum iti foarte multumesc pt ajutor si te felicit pentru modul de bordare. esti tare!!! felicitari!!!
  detlii: C, si e in NTFS.
  da se poate ca ISO sa fie naspa ca l am luat cam comlict.
  acu am istalt draider ul audio dar pe messenger nu merge. uneori aud pe celalat dar pe mine n ma aude si ma anuntaacolo ca nu gaseste ceva pentru microfon.
  nu te mai stresez cu problemele mele. merci!

 37. Salut ariss. Ma bucur sa aflu ca ti-a reusit instalarea. Acum, legat de driver-ul audio, pentru a testa daca iti merge microfonul/placa audio, intra in StartMenu -> Programs -> Accesories -> Sound Recorder. Testeaza microfonul cu aplicatia asta.
  Sa imi spui si ce placa de sunet ai.

 38. vreau si eu un clasament al broselor web pe care le considerati cele mai bune: Google Chrome, Firefox 3.5 final, Opera 10 last, Safari 4 ?????
  va multumesc!

 39. sorae, – aici parerile sunt impartite. eu folosesc IE8 si Google Chrome. Mi se par cele mai bune. Opera nu m-a dat pe spate, Safari 3 si 4 nici pe-atat.

 40. pt. cei care se pricep la laptopuri, as dori sa stiu ce laptopuri si ce firme sunt cele mai bune. As enumera cateva marci: Acer, Lenovo, HP …. sau altele.
  ma intereseaza si un model f bun, in jur de 3000 ron

 41. @soare: parerea mea:
  1)Firefox
  2)IE8
  3)Chrome
  4)Opera
  5)Safari
  cat despre laptop-uri cele mai bune sunt sony vaio…cauta pe google si o sa gasesti modele…

 42. @soare: clasamentul meu este la fel ca al lui Hakke in ceea ce priveste browserele.
  Despre laptop-uri, Sony Vaio nu cred ca gasesti sub 4000 RON. Sony Vaio au un design atractiv si dimensiuni reduse, de aici si pretul. Cu 3000 ai sansa sa iti iei un laptop bun indiferent de marca. Eu pana acum am 2 Fujitsu Siemens si nu am avut nici o problema, dar m-a influentat si design-ul la ele. Toshiba ofera in momentul de fata garantie lifetime indiferent de cauza defectiunii (poti sa il scapi chiar in apa, sau sa-l trantesti de beton). Unii producatori ar trebui sa ofere si upgrade gratis la Windows 7 (lucru valabil dupa data de 26 iunie) pentru laptop-urile cu Vista preinstalat.
  In principiu toate marcile ar trebui sa fie bune, dar ai grija sa nu-ti iei ceva cu specificatii mai mici de atat:
  Intel Core 2 Duo la minim 2.0 Ghz
  2GB RAM
  Placa video cu minim 128 RAM dedicati, NU shared (nVidia sau ATI, Intel nu are memorie video dedicata)
  250GB HDD
  In plus:
  minim 3 USB-uri
  card-reader
  Wireless (+ Bluetooth daca ai nevoie)
  camera VGA (tot asa, daca ai nevoie)
  -rezolutia ecranului cat mai mare
  -autonomie cat mai mare

 43. da…este posibil sa nu fie sub 4000RON la noi…oricum stiu pe cineva care a plecat in Anglia si a avut nevoie de un laptop…si-a luat un Sony VAIO nou cu Intel Core 2 Duo 2.4ghz, 2gb ram, hdd de 320gb, placa nvidia( nu stiu sigur modelul) cu 256mb dedicati la un pret in jur de 600-700 lire(nu mai stiu cifra exacta)…m-am mirat tare cand am auzit…stiam ca vaio sunt printre cele mai scumpe laptopuri…

 44. ms foarte mult Ionut; si am o intrebare: tu esti administratorul sitului asta?
  site-ul este super tare, si bafta in continuare.

 45. ce e mai bun: VLC sau SMPlayer, sau BSPlayer ???
  si dintre torrente ce program e mai bun: utorrent sau Vuze(Azureus)???

 46. @soare: Ionut si Emanuel sunt administratorii site-ului…
  dupa mine cel mai bun player dintre cele pe care le-ai enumerat cred ca e bsplayer iar pt torrenturi cred ca e µTorrent…eu am µTorrent de mult si sunt multumit…oricum nu te gandi ca sunt diferente de viteza…toate sunt aceleasi…depinde de conexiunea pe care o ai si torrentul respectiv

 47. Aveti idee daca se poate dezactiva verificarea driverelor nesemnate in win7 7264 ? Nu reusesc deloc sa instalez webcamul pt ca nu are drivere semnate digital, iar de pe site-ul lor am luat drivere care merg pe vista, dar pe win 7 nu si tot nesemnate sunt.

 48. Eu am o problema cu BsPlayerul. Cand deschid un film, are sunet si subtitrare dar ecranul e negru. (asta se intampla de cand mi-am luat placa video si functioneaza aero). E nevoie de vreun codec sau ceva?

 49. Nu e nevoie de nici un codec(in afara de cele din klite) trebuie sa faci niste setari in in bsplayer.Click dreapta pe bsp cand este deschis, Optiuni/Preferinte/Video/Randare video/enhanced video rendering-doar in vindows vista. Atunci face bsplayerul sa fie compatibil cu aero.BAFTA! :)

 50. @2dorake: daca ai versiunea pe 64 de biti, din ce stiu eu nu se pot folosi nesemnate, iar pe cea pe 32 de biti nu ar trebui sa ai probleme. Cu toate acestea si yo9fah a semnalat niste probleme cu niste drivere de Vista care nu merg pe Windows 7. Poate Microsoft indeamna in acest fel producatorii sa scoata drivere special concepute pentru Windows 7.

 51. Am instalat o versiune pe 32 doar sa vad daca merge, nu vrea deloc. Cred ca o sa cumpar o alta camera cu drivere semnate si verificate. Odata cu lansarea oficiala win7 cred ca vor aparea produse software si hardware compatibile c u acest sistem. So, we wait….

 52. @karol:Am facut la tuner asa cum ai zis, dar nu sa schimbat nimic.Am instalat acum buildu 7264 si tot la fel.Am o intrebare : Eu folosesc builu 7126 , ce parere ai despre el sau ce build mi-ai recomanda sa folosesc?Ar fi mai bun 7100, cel oficial?La aceste builduri imi functioneaza si tuneru si camera web(mentionez ca la celelalte buiduri nu-mi merg nici camera si nici tuneru).Multumesc.

 53. @cosmin- , instaleaza 7100, este singurul build oficial.Acum am 7264 imi merge tunerul (dar ti-am spus ca eu am digi tv ).Camera web am instalat la altii dar tot cu compatibility mode si am reusit dar pe build 7100.Parerea mea,baga acum 7100, Asteapta RTM_ul final poate si sper ca acesta din urma va avea mai multe fix-uri cu programele incompatibile.Succes.

 54. karol:-ok. Multumesc Te referi la RTM din 13 iulie sau cel din 22 octombrie?Daca ai instalat buildu 7264, imi poti spune ce parere ai de el, sunt ceva diferente fata de cele anterioare?Multumesc mult.

 55. cosmin, da ma refer la RTM care va fi finalizat in 13 Iulie. acesta va fi acelasi cu cel din 22 octombrie, atunci este lansarea comerciala. eu am instalata versiunea 7264 pe 32 biti, e un build la fel de bun ca 7260, mai bun insa ca RC 7100. Diferente nu sunt deloc, decat noul wallpaper si probabil unele bug fix-uri . Inca ceva, Daca iti place Windows Vista eu iti recomand Vista Ultimate sp2, sincer eu l-am incercat ,este foarte bun si rapid, in plus iti merg toate cele care nu iti functioneaza in Windows 7. Daca vrei iti pot da un link cu Vista sp2 cu un ISO original de pe MSDN. Activarea va trebui sa o faci tu, cu un crack de pe Torrente.

 56. karol:-Sincer, nu am incercat vista pana acum.Da-mi te rog link.Chiar sunt curios sa vad cum e.Daca e de pe demonoid nu e problema pt ca am cont.Multumesc frumos.

 57. windows explorer stop working … aveti ceva solutii la problema asta ? imi apare la cateva secunde dupa ce deschid explorerul.

  1. 0. Mai multe detalii? De cand ai problema asta, ce build ai instalat, ai instalat programe noi de curand?
   1. incearca un restore point mai vechi si vezi daca merge.
   2. vezi sa nu ai vreun virus, asa ca fa un full system check
   3. Daca pornesti taskmanager, poti porni explorerul apasand New Task si Explorer?
   Astept raspunsuri.

 58. vreau sa-mi fac un sistem PC pe componente. mai jos o sa le enumar pe rand, si as dori sa stiu parerea voastra(daca va pricepeti in proportie de 90%) despre ce as vrea si care ar fi mai buna(as dori parea voastra in legatura cu componenta cea mai buna):
  1. Pocesor
  intel core2Duo E7400 2.8GHz, socket 775 – 459 ron
  intel core2Duo E7600 3.06GHz – 540 ron
  intel core2Duo E8400 3.00GHz – 670 ron
  intel core2Quad Q9550 2.83GHz – 880 ron

  2. Placa baza
  Firma Gigabyte – EP45 -Extreme – 700 ron
  – EP45T -UD3LR – 470 ron
  – EP35-DS4 -490 ron
  Firma Asus – P5QL-PRO – 320 ron
  – P5Q-PRO – 500 ron

  3.Placa video
  Firma Gigabyte – ATI Radeon HD 4850, 512MB, DDR3, 256bit – 470 ron
  – ATI Radeon HD 4850, 1024MB, DDR3, 256bit – 600 ron
  – nVidia GeForce GTS 250, 1GB, GDDR3, 256bit – 520 ron
  – nVidia GeForce 9800 GT, 1GB, GDDR3, 256 bit – 530 ron
  Firma Asus – ATI Radeon HD 4850, 1024MB, DDR3, 256bit – 660 ron

  4 HDD
  WD 640 GB, 7200rpm, 16MB, SATA 2 – 240 ron

  5.Memorii – Kingston HyperX 4GB (2*2GB), DDR2, 1066MHz – 230 ron
  – Kit Dual Channel Cosair TWIN2X 2*2048 MB, DDR2, 1066 MHz – 280 ron

  6.Surse – Enermax 625W seria Pro 82+, ATX v2.3 – 540 ron
  7.Cooler procesor – zalman CNPS-9500 -AT – 180ron
  – zerotherm Fanless BTF95 – 160ron
  – Scythe Ninja 2, 120mm – 180 ron
  – Thermalright Ultra -120 Extrem – 230 ron
  8.Carcasa – Thermaltake Amor – Junior VC3000BNS -515 ron

 59. as dori daca se poate care ar fi sistemul cel mai bun facut din componentele pe care le am ales mai sus.
  va multumesc

 60. si care e diferenta dintre: intel core2Duo si intel core2Quad ???
  ce inseamna core2Duo – ca are 2 procesoare si core2Quad are 4 procesoare?

 61. @soare – duo sau quad, nu reprezinta numarul de procesoare ci numarul de inimi dintr-un singur procesor

 62. @soare: here we go…asta e parerea mea…cred ca e cel mai bun sistem posibil din ce ai enumerat acolo:
  1)Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz
  2)Gigabyte EP45 Extreme
  3)Nvidia GeForce 9800 GT(are un prieten…e foarte buna placa)
  4)Nu conteaza prea mult…zic minim 500GB daca esti gamer inrait…
  5)Kingston HyperX 4GB
  6)E buna sursa aia…pt placi bune trebuie o sursa mare…625W e de-ajuns
  7)Zalman cred ca e destul de bun…poti opta si pt. Thermalright Ultra 120 Extreme daca ai bani…
  8)Eu nu iti recomand sa iei o carcasa asa de scumpa…ia una mai ieftina…insa asigura-te ca placa incape…
  9)Recomandarea mea…daca reduci din banii pt carcasa si ii aduni cu cei pt 9800GT iti poti lua o placa mai buna…iti recomand GTX260…

 63. @karol:-Am instalat vista si merge foarte bine, dar de-abia astept sa instalez finalu’ de la windows 7.As vrea sa te intreb, daca la windows 7 este nevoie sa instalez driverele de placa de baza, chipset etc,sau doar de la placa video si sunet?(am observat ca are si sunet instalat) Multumesc.

 64. Cosmin, nu are sens sa instalezi alte drivere daca le recunoaste windows. .Eu las driverele generice , adica alea din Windows7 pentru chipset, sunet si retea.. Se descurca foarte bine. Pentru placa video, iau driverul via Windows Update, deoarece cel din Windows imi face figuri cu Opengl.

 65. Ce cooler pt. procesor imi recomandati (pt un procesor Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz) ???
  as enumera si eu cateva, dar sa-mi recomandati si voi daca stiti.
  1. Thermalight Ultra 120 Extreme
  2. Zalman CNPS 9700
  Pt. Thermalight Ultra 120 Extreme – ce ventilator imi recomandati??? de exemplu: Noctua sunt bune??? sau alta firma sa-mi spuneti voi.

  Pt. placa de baza care este mai buna dintre urmatoarele:
  – Asus P5Q-PRO
  – Gigabyte EP45 Extreme
  – Gigabyte EP45T Extreme

 66. @Doru: uite ai aici atat varianta pe 32 bit cat si pe 64 bit sub forma de torrenti: http://blog.weebo.ro/microsoft-office-2010-beta-disponibil-pentru-download-de-pe-torrent-technical-preview-inca-la-departare/
  @soare: 1. Dap eu ma ocup de administrarea site-ului. Mersi de aprecieri.
  2. Pt cooler Thermalight cu ventilator zic eu tot Thermalight, aici sa te uiti la viteze de rotatie, la flux si la zgomot (in functie de ce te intereseaza)
  Pt placa de baza, zic si eu ca si Hakke Gigabyte, daca ai nevoie de optiunile din varianta E45T ia-o (SPDIF, mai multe sloturi etc..), daca nu, E45 e la fel de buna ca performante/stabilitate si ceva mai ieftina
  @Hakke: mie imi place thermalight 😛

 67. care dintre aceste proesoare este cel mai bun: intel Core2Quad Q9550 2.83GHz – 880 ron sau intel Core2 Duo E8600, 3330MHz, 1333 bus, 6MB, socket 775, box – 980 ron ???

  am vazut ca intel Core2 Duo E8600, 3330MHz e mai scum ca intel Core2Quad Q9550 2.83GHz. de ce oare?? eu credeam ca intel Core2Quad Q9550 e mai bun, dar vad ca e mai scump intel Core2 Duo E8600. de ce oare????

 68. salut. am si eu o probleme la windows 7.
  prima, erori nenumarate la ie8, media player : pur si simplu se inchid dintr o data
  iar a doua, mai multe ecrane bsod dupa care nu mai vrea sa intre in windows.
  placa video este integrata ati radeon x1150 si banuiesc ca din cauza ei sunt aceste probleme, nexistand drivere pt win 7.
  aveti vreo sugestie?

  1. Salut Vlad! Uite ce am nevoie sa stiu:
   1. Build-ul pe care il folosesti
   2. De cat timp il ai instalat (erorile au aparut dupa instalare sau mai apoi)
   3. ai facut clean install sau upgrade?
   Ca sugestie, incearca driverele de Vista pentru placa ta video, dar vbim mai multe dupa ce imi raspunzi la intrebarile de mai sus :).

   1. 1. acum am 7264 x86 dar problemele se pare ca au aparut pe toate buildurile post RC.
    2. instalat il am de maxim o sapt. pt ca asa cum am mai zis la al doilea blue screen nu mai vrea sa intre in windows.
    3. clean install.

 69. @soare: procesoarele Quad au 4 miezuri, cori sau inimi(cum vrei) iar procesoarele Dual Core au 2 miezuri…clar ca procesoarele Quad sunt mai bune…insa aici intervine frecventa…procesorul Quad de care zicu tu are 2.83ghz iar cel Dual Core are 3.3ghz…este o diferenta semificativa intre cele doua insa tot procesorul Quad castiga in ciuda handicapului de ghz…procesoarele Quad sunt urmasele celor Dual Core…eu ti-as recomanda Quad-ul…eu am un Intel Core 2 Duo E7300 2.66ghz si sunt multumit(e un procesor foarte bun insa pe mine nu ma ajuta placa video…e slaba pt un gamer ca mine…abia astept sami iau un GTX285…)

  1. @soare: Hakke are dreptate pana la un punct. Procesoarele Core 2 Duo, datorita frecventelor sunt mai bune pentru aplicatiile ce folosesc un singur Core (majoritatea de acum). Pentru aplicatiile ce sunt programate (adica e scris codul in asa fel) sa profite de toate nucleele procesorului (4 sau 2) iti dai seama care este castigatorul. Pentru Gaming ia E8600 (jocurile folosesc in mare parte un singur Core/nucleu). Pentru multiple aplicatii (windows-ul le imparte singur pe nuclee) ia-ti Quad.
   Uite, ca referinta poti cauta chart-urile CPU de pe acest site: http://www.tomshardware.com . E cel mai complet site din punct de vedere al testelor hardware.

 70. @Ionut: un prieten are Pentium 4 Dual Core 2.5ghz si un nVidia GeForce 9800GT 512MB si ii merge GTA 4 pe rez maxima(1440×900) si detalii medii…pun pariu ca daca ar fi avut un GTX 295 ar fi mers pe max…asa ca placa video conteaza mai mult…
  uite de ex: la mine: Intel Core 2 Duo E7300 2.66ghz, 8500GT 1GB, 3GB ram si sacadeaza un pic pe 800×600 pe low…ce zici :))

 71. @soare – WD am eu si e bun. Seagate ofera 5 ani garantie , dar diferenta de performanta e aceeasi cu western digital…si WD cred ca-s si mai ieftine

  1. @Vlad: Mai vreau sa stiu si restul componentelor pe care le ai: placa de baza (modelul), ram, procesor, precum si ce periferice mai ai (tv-tunner/ placa Firewire, etc..). Si daca problema a aparut dupa vreun update de drivere. In plus, build-urile dinainte de RC, sau incluzand RC-ul, ti-au creat vreodata probleme? Dupa ce imi raspunzi la intrebarile de mai sus, o sa vin, sper eu, cu cateva solutii

   1. pai.. am un laptop asus x51r procesorul t2130 , 2 gb ram ( am mai pus eu o placuta de 1 gb) . nu problema apare imediat dupa clean install. acum am trecut pe rc de 2 zile si vad ca si asta imi face probleme. totusi s ar putea sa fie ca am mai pus 1 gb ram? m ai pus pe ganduri, ca am impresia ca ar putea sa fie de la el

  2. @vlad:
   1. incearca o data sa pornesti sistemul si fara a doua placuta de RAM
   2. instaleaza vista (cu 2 gb de RAM) si vezi daca problemele se repeta.
   3. incearca upgrade de la vista la Windows 7 daca pe Vista nu ai probleme.
   Sper ca ai timp de pasii de mai sus… Te astept cu noi informatii. Succes!

 72. Mersi Ionut ptr raspuns .Deci sa reiau problema mea,am avut pana acum mai multe versiuni de win 7 pe care le-am instalat in pc-ul meu si au mers foarte bine dar de vreo 3 luni pur si simplu nu mai reusesc sa instalez 7-ul se istaleaza in proportie de 99 % si la ultimul restart pentru configurarea finala dupa screen-ul biosului ledu-ul de la monitor se schimba din albastru in galben,led-ul hdd-ului mai indica ptr cateva momente ca lucreaza dupa care sistemul nu mai are semnal !
  Versiunile de win 7 sunt descarcate direct de la Microsoft deci exclud o eroare de descarcare sau fisiere pierdute.
  Si acum configuratia pc-ului

  CPU Intel core2quad 9300
  Mb Asus P5K-VM
  Placa Grafica BFG 9600GT
  DDR 2 6Gb 2×3 Kingston HyperX 800 Mhz
  HDD Seagate 500 gb 32 mb buffer

  Sper sa ma puteti ajuta cu problema mea, o seara placuta .

  1. @dtt2:
   1. exista posibilitatea ca driverele noi pentru placa ta video sa iti creeze dificultati. In acest caz, instaleaza Windows 7 cu computerul deconectat de la internet.
   2. verifica daca monitorul este pe VGA sau DVI, si daca placa video trimite semnal pe alt canal (schimba mufa dintr-o parte in alta).
   3. Ce inseamna ca sistemul nu mai are semnal? isi da shut down? sau pur si simplu ramane idle? e important acest lucru fiindca de aici ne putem da seama daca e legat de output-ul placii video, sau de alta componenta a calculatorului tau.
   4. Tu ai facut formatare completa de fiecare data?
   5. Ai incercat si o varianta pe 32 biti?
   6. Poti incerca si un build mai nou. 7264 spre exemplu, sau chiar 7600, ca tot a aparut acum.
   Sa ne auzim cu bine!

   1. 1. O incompatibilitate la drivere am observat ca are,asta dupa ce am avut probleme la Vista. Am descarcat driver-ul de pe site-ul producatorului si a mers,voi incerca si la win 7 cand voi lua placa video pentru ca am dus-o la service.
    Cei de la service mi-au spus ca este posibil sa am probleme cu procesorul GPU
    2. Pur si simplu nu mai are deloc semnal,daca ii dau restart la boot screen imi da overclok failled desi nu am facut asta !
    Am incercat sa continui instalarea in safe mode dar nu mi-a permis sistemul de operare ( apropo in safe mode merge !!! )
    3. Da am incercat mai multe versiuni dar asa cum am mai spus probleam a aparut de vreo 3 luni,prima oara am crezut ca este de la placa de baza am fost la service si mi-au dat alta noua …cu aceeiasi problema !!
    4.Am incercat si versiune pe 32 biti,asta s-a instalat cu succes si dupa instalarea driver-ului de la Invidia a aparut problema tocmai de aceea cred ca este de la GPU.
    5. Am formatat hdd-ul cu metoda DOD sau Russian Ghost si nimic,am cumparat alt hdd…si nu prea stiu ce sa mai fac !
    Acum mi-a dat prin cap sa schimb RAM-ul cu niste memorii aflate pe QVL-ul motherboardului….incerc incerc si iar incerc !!!
    Oricum mersi pentru raspuns si sper pana la urma sa scap de problema…nu ma dau batut ! :))
    O seara buna !

    1. Am avut si eu o problema asemanatoare, la restartul pc-ului nu se mai aprindea monitorul dar restul pornea normal. Am crezut ca era ceva de la instalarea win care era facut de mine cu vLite si am presupus ca s-a strecurat vreo eroare. Din fericire mi-am amintit ca am umblat prin setarile biosului la frecventele pt placa video. A fost suficient sa dau setarile default si si-a revenit. Poti eventual sa scoti pt 10 sec bateria biosului si se reseteaza.

     1. Setarile sunt aproape pe default mai putin la frecventa ram-ului,si chestia este ca am schimbat placa de baza cu una noua si este la fel.
      Acum astept placa grafica si noile memorii ram sper cu rezultate mai bune
      O sa incerc sa resetez biosul cu scoaterea baterie.
      Mersi pentru idee.

   2. Mersi Ionut ! Ai avut dreptate,am comutat mufa pe celalalt canal de la placa grafica si a mers !!! :)
    Acum trebuie sa astept placa video sa imi vina de la service…dar acum am rabdare ca am rezolvat stress-ul din ultimele luni ! O seara placuta man .

 73. vreau si eu o adresa de torrent foarte buna de unde pot downlada Windows 7 7600.
  sa fie imagine ISO. va multumesc

 74. consider you should change your baterii este mesajul pe care m-il afiseaza fara a avea probleme cu bateria la laptot.Ce pot sa fac? P.S este un Asus A6000vm

  1. @Chiriac Lucian: m-am interesat de problema ta, se pare ca este documentata si datorata faptului ca Windows-ul nu detecteaza corect capacitatea bateriei.
   1. Poti incerca sa:
   Incarci bateria la maxim.
   Sa inchizi laptop-ul si sa scoti alimentarea din priza.
   Acum scoti cablul din laptop si scoti si bateria.
   Asteapta 1 minut, apoi porneste calculatorul doar cu bateria.
   2. Verifica planul de consum de energie (Power Plan) si vezi daca are vreun efect modificarea acestuia.
   3. Verifica sa ai ultima versiune de BIOS.
   4. Asa cum am spus si mai sus, poti incerca un build mai nou, de preferat 7264 sau 7600

 75. Am si eu o problema…am un tel nokia e51 si nu pot sa instalez cablul de date ..imi zice ca nokia pc suite e compatibil doar cu xp si vista …de unde ash putea sa fac rost de o versiune compatibila cu w7

  1. Am instalat de mai multe ori Nokia PC-Suite pe Windows 7 si merge perfect. Tot ce trebuie sa faci este sa iei ultima versiune de pe site-ul Nokia, sau sa dai accept atunci cand Windows-ul iti cere sa aprobi instalarea Nokia PC Suite dupa instalarea in prealabil a driverelor pentru telefonul tau.
   PS: telefonul trebuie conectat la cablul de date, iar cablul de date la calculator in momentul instalarii. Si mai mult decat atat, pe ecranul telefonului trebuie selectat: PC Suite si apoi apasat Ok.

 76. @Mario: fa buildul la care vrei sa upgradezi pe un dvd, baga dvd-ul in calculator dupa care iti va aparea o fereastra, dai install now, urmeaza pasii dupa care vei avea optiunea upgrade…da pe ea si asteapta…

 77. help !!!
  – de unde pot downlada Download Windows 7 build 7600 x86 ISO torrent ????
  – pe un HDD extern Western Digital MyBook Essential 500GB, 7200rpm, 16M, USB2.0 – pot instala windows 7, si-l pot rula de pe el ?????

 78. @soare: 1. Nu a aparut inca varianta x86 a build-ului 7600. Imediat ce va aparea, vei gasi link-ul pe pagina dedicata.
  2. teoretic nu poti, Windows-ul din ce stiu eu nu se instaleaza pe drive-uri USB (datorita vitezei de transmitere a datelor). Totusi s-ar putea sa mearga pe hard-disk-urile externe conectate prin e-SATA. Poti incerca totusi, si nu uita sa lasi comentarii daca merge/nu merge. Am gasit si un tutorial pentru punerea Windows XP pe un hard-disk extern. Poate te ajuta: http://www.ngine.de/index.jsp?pageid=4176

 79. Ok,la mine e mai ciudat,poate stie cineva.
  Deci,acum cateva zile am luat un calculator nou de la la flanco/flamingo.
  Este un Dual core E7300,4 ddr2,500 hdd,placa video un HD 4650.
  Am vrut sa intalez prima data win 7 x64.Nu a mers,cand intra in fereastra aceea albastra deschis,sa instaleze,se bloca.Deci nici nu imi apare loading sau installing nimic.Am zis bine,e windowsul de vina.Am vrut sa bag vista ultimate x64,face la fel.Am zis bine,trec la xp sp2.A mers instalat,dar surpriza,mi se blocheaza.Apare blue screen cu dumping phisical memory si dupa ceva in genul 0x000000F4 sau Fa parca,se mai schimba.Am cautat pe google si e ceva legat de rami sau hard.Hardul e sata,dar nu stiu daca e sata sau sata 2.In final am reusit sa pun windows 7 x86,am zis ca poate win xp nu are drivere pentru componente.Dar face la fel si cu win 7.Un prieten mi-a zis sa scot o placutza de rami si sa raman numai cu 2 gb,poate merge,am scos una,dar nu am putut sa verific,de obicei se blocheaza cand downloadez ceva,dar si in jocuri sau cand pur si simplu ma uit la un film.Incerc cand scap de la servici cu doar o placutza,dar daca cineva ar avea o solutie mai practica si nu la nimereala cum fac eu,ar fi super.:D
  Mersi frumos.

 80. Urmaresc acest blog de ceva timp, felicitari :D, vreau sa te intreb daca se merita sa instalez windows 7 7600 x64, si aici ma refer strict daca am support la drivere, niciodata nu m-am aventurat sa bag os pe 64 cu toate ca posed de un procesor pe 64 biti, driverele de 64 de la vista sunt compatibile cu windows 7 ?

  1. @robert: depinde ce calculator ai. teoretic un sistem pe 64 de biti aduce unele imunatatiri ca performanta. dar din punct de vedere al compatibilitatii s-ar putea sa ai probleme. driverele pe 64 biti trebuie sa fie semnate neaparat de microsoft, altfel nu merg de nici un fel. in plus, de obicei nu sunt la fel de bune precum cele pe 32 biti (multe sut facute doar ca sa fie…).
   PS: multumesc pentru aprecieri si pentru ca ma vizitezi!

 81. Stiu ca nu vede mai mult de 3gb,desi nu am nevoie mai mult de 2 oricum,deci nu era necesar sa trec pe 64 imediat.Am instalat everest si scria ca e pe x86 nu mai stiu ce x86-x64,deci e si pe 64 biti.
  Imi aparea ceva in genul ala,doar ca jos scria stop:0x000000F4 (bla bla bla).
  Si in ultimul timp mi-a aparut jos parca winsk.exe nu mai stiu ce,am uitat ca acum de obicei cand se blocheaza nu mai stau sa apara ecranul albastru,dau restart direct.
  Asa,un mic update,am scos o placutza de rami,merge acum,nu se mai blocheaza imediat,dar dupa un timp o ia de la capat cu blocatul.Deci nu intaleg ce are.O sa mai iau un vista de 32 biti si il bag pe acela,dar sincer,personal sunt in ceatza,nu intaleg de ce se tot blocheaza.
  Sa mentionez ca este nou calculatorul.

 82. Ok,am uitat sa mentionez,se pare ca scrie x86,x86-x64,deci este pe 64 biti dar nu prea,ce mi-a zis google si wikipediat a fost abureala.Stie cineva exact daca totusi este sau nu?

  1. Este pe 64 de biti, poti sa stai linistit, doar ca problema ta pare foarte clasica pentru un RAM defect, mai ales ca e nou (RAM-ul nu prea se strica in timp, ori e bun, ori e defect.) Sa imi spui dca iti merge dupa e renunti la un RAM (eventual le pui pe fiecare pe rand in diferite sloturi.)

   1. Desi e nou si are sigiliul,am un prieten care lucreaza la flanco si mi-a zis ca pot sa il rup ca imi pune el altul.Deci am scos o placuta,si desi nu se mai blocheaza asa des,inca se blocheaza.Am facut schimb,am scoso pe cealalta si am bagat-o pe a doua s-a blocat de 2 ori,o data rau de tot,dar downloadam si ma jucam crysis in acelasi timp (merge la high fara probleme),pe urma nu l-am mai fortat asa rau si timp de 3 ore nu s-a mai blocat.
    O sa vad acum in weekend,am mai mult timp,il fortez un pic sa vad daca se mai blocheaza.Un prieten a zis ca e de la windows,imi aduce el unele mai bune,dar sincer si eu cred ca e de la rami.Daca face la fel il duc la ei sa se uite:(

    1. Macar poate sa faca destu de ram din kitu de win7. In paranteza sistemele alea de la Flanco nu situ cat de bine sunt echilibrate. Cel mai bine e sa reseteze biosul [hardware daca se poate …nu doar load safe mode] si sa monitorizeze alimentarea. Si o sursa slaba poate sa aiba aceleasi simptome ca un ram defect.

 83. Am si eu o problema cu sunetu la tv tuner (asus) pe 7 7600 x64 in media center, adica merge cand vrea el si pe ce posturi tv vrea el… pe buildul 7077 (stiu cam vechi) a mers perfect , cum pot sa`l fac sa mearga pe 7600? a mai avut cineva aceasta problema?

  1. 7077 era cumv x86? eu asa imi aduc aminte. Daca da, incearca 7600 pe 32 biti (x86). Ar trebui sa-ti mearga. Driverele pe 64 de biti pentru componente mai vechi nu sunt asa bune.

 84. da-ti-mi si mie un link cu serial number ca sa pot activa si eu windows 7 varianta 7600 64 bit…am nevoie cat de repede se poate….

 85. Am o problema cu messengerul de la un timp si anume cand vreau sa trimit ceva pe messenger mi se blocheaza si nu mai revine la loc numai daca il inchid de tot programul,dar asta nu tot timpul si inca ceva de la net nu cred sa fie eventual la Firewall sa nu fie problema.(Am Windows 7 Build 7260).I rest nu am probleme.Multumesc.

 86. DRIVERE PENTRU WINDOWS 7, ŞI NU NUMAI ATÂT – GRATIS – VIVE LA FRANCE, iată şi link: http://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=29
  Am văzut, că mulţi dintre noi, ne plângem de drivere. Eu unul de ceva vreme, (Ionuţ ştie mai bine …) mă confrunt cu aşa ceva. În virtutea inerţiei, am dat, nu întâmplător peste acest site, care este fenomenal !!! Baftă şi SUCCES ! ENJOY !!! 😀

  PS: Ionuţ, am o rugăminte, poate faci un amar de bine şi pui acest link la vedere, să vadă toţi, “co-naţionalii” !!! Mulţumesc !!!

  1. Mersi mult yo9fah. Poti sa fii sigur ca va primi link pe pagina de suport tehnic, imediat ce gasesc ceva timp pentru aranjare in pagina :D. Good Job!!

 87. Am si eu o problema.Cind aveam instalat xp am facut niste setari in placa video si puteam vedea filmele pe tv.Acu fac setarile imi merge o perioada dupa care nu mai merge.Imi da o eroare de parca tv-ul nici nu ar fi conectat. Am win 7 build 7260 placa video gforce 8400 cu 512 ram. Multuesc 2dorake pt setarile de la bsplayer .

  1. aveam si televizorul impreuna cu monitorul conectat la unitate.si deoarece tv-ul are diagonala mai mare imi convenea sa vad filmele la televizor.la xp este o setare de ”clone tv”pe care eu o activasem.la win7 este ‘dual wiev”pe care o activez merge o perioada dupa care pe tv nu se mai vede nimic.am tv cu intrare pt PC.

 88. @titilev: apasa tasta Win+P. vezi daca te ajuta modurile de acolo. Daca asta foloseai deja, intra in Power Management, si ai grija ca nici un monitor sa nu fie programat sa se inchida dupa un anumit timp. De asemenea nici Hard-Disk-ul sa nu se inchida sau calculatorul sa intre in stand-by/sleep/hibernate. Si imi zicea chiar yo9fah ca au aparut drivere noi de la nVidia pentru Windows 7. Ar fi bine sa le incerci. Spor!

   1. Am si eu o problema asemanatoare cu a ta.De ceva timp nu pot sa mai vad filme la TV de pe calc.Am placa video NVIDIA GEFORCE 8600 GS(512MB)Acum nu mai recunoaste nici TV-ul si nu mai gasesc setarea dual view.Mentionez ca am folosit mai multe builduri WINDOWS 7 si nu au fost probleme.Acum il am pe 7600 cu toate update-rile la zi si la placa video si nimic.Ce pot sa fac? Scuze pt @IONUT daca sunt offtopic.

    1. Citat din helpu’ Nvidia: “My display is not shown ! If you cannot see your display listed, then clicking My display is not shown opens the Detect Missing Display dialog box. Rigorous Display Detection: Detects older and non-detected displays. Force Television Detection: You can force detection of your connected television if you could not see it in the display list.”

     Daca nici asa nu vrea. Incearca alte drivere [mai vechi, beta, whql, etc.]. Incearca guru3d.com ca au drivere cu “.inf”-uri modificate, care recunosc o gramada de chipseturi si rezolutii in plus.

     PS: Asa dupa ce ai verificat daca nu are nimic chiar cablu tv-out ! :)

     1. @iosys, multumesc pt raspuns.Dar nu am detaliat chiar totul.Deci pina acum puteam da vad la TV(plasma PANASONIC cu cablu HDMI)cind nu sa mai vazut nimic iar in setarile nvidia control panel nu mai aparea nimic un al doilea display.Referitor la ,,detect missing display,, nu mai pot sa pun bifa la ,,force television detection,, iar daca dau pe ,,riguros….,,spune ca ,,additional display not found,, si dau ,,yes,, si nimic.Cind umblu la setari pt,,change resolution,, ca sa detecteze alt display zice ca nu detecteaza nimic.Toate astea apar cind este TV pornit.Daca il opresc si dau restart la calculator imi apare si PANASONIC TV (asa il detecteaza si conectorul HDMI-HDTV si rezolutia setata la 1080p,1920×1080-recommended).Daca pornesc TV imi dispare totul si apare un singur display adica monitorul.Am sa incerc asa cum ai zis cu alte drivere mai vechi la nvidia.

     2. PS-cablu l-am verificat pe home cinema si este bun.
      Am rezolvat cu un driver mai vechi la nvidia si acum merge.Dar ramane intrebarea:de ce cu driver-ul la zi la nvidia nu puteam sa vad TV si cu cel vechi da.Sa fie o eroare sau bug la driverul nou de la nvidia.Atunci o BILA NEAGRA pentru nVIDIA
      PS1-multumesc inca o data si tineo tot asa @IOSYS

 89. Mi-am instalat si eu win 7, 7600-16385 x86 iar problema e ca imi arata 4 Gb ram installed (3.25 usable), poate primu lucru ce o sa-ti vina in minte e ca am placa video incorporata, dar nu e asa 😀 nu inteleg de ce nu mii recunoaste pe toti, ai vreo idee?.

  1. @robert: Ai instalat versiunea x86, adica pe 32 de biti. Sistemele de operare pe 32 biti pot folosi un maxim de 4GB de memorie. In aceasta este inclusa atat memoria RAM cat si memoria placii video, si probabil inca niste sectoare. Asta inseamna ca memoria RAM care poate fi folosita (usable) se diminueaza o data cu cresterea celorlalte memorii. Sper ca ti-am fost de ajutor. Pentru solutionare poti folosi varianta x64 – pe 64 de biti. Aceasta recunoaste 4Gb de RAM, dar trebuie sa fii atent la drivere, fiindca nu toate se gasesc in varianta 64 bit.

 90. Mersi, numa ca acest raspuns naste inca o intrebare pentru mine, la vista de ce nu a scris la fel? sau la vista doar a aratat 4gb dar defapt erau folositi 3.25?

  1. Exact :). Daca te uiti la Vista in Task Manager la tab-ul Performance (Physical memory -> Total)vei vedea ca tot 3.25 Gb sunt de fapt folositi.

  1. lol… pai mai simplu cred ca e din hardware update wizard. Daca ala nu gaseste … mai mult ca sigur ca nu sunt nici in catalogul microsoft.

 91. Am o mare problema. Am schimbat din greseala rezolutia, si imi arata invers sageata si restul e negru, nu stiu cum sa intru inapoi ca sa schimb. Va rog, am nevoie de ajutor, multumesc.

 92. Si acum am alta problema. Cand deschid calcul, imi da la startup repair si merge un pic, apoi imi apare un ecran albastru cu “a problem … ” si zice sa dau restart. Dau, si se intampla tot asa. Va rog, ajutati-ma!

 93. Salut guys!
  Problema mea e urmatoarea: cand intru in Properties Dialog (dreapta-click, properties) la fisiere media, incepe imediat redarea lor intr-un tab al Media Player-ului pana dai stop manual in respectivul tab. E foarte frustrant ca daca vrei sa verifici dimensiunea unui fisier de exemplu te trezesti ca ti-l playaza singur.
  Asadar, de unde dezactivez tab-ul Windows Media Player-ului din dialogul Properties?

  1. Registri au luat-o razna.Ceva sigur ti-a modificat registri sa se intample fenomenu asta. Daca nu poti face point restore din urma sau sa faci ceva cu CCleaner, nu-ti mai ramane decat un “Clean Install”.

 94. Sper ca Ionut sa fie rabdator si intelegator cu toate persoanele care intra pe acest blog, si sa aiba si timp sa va raspunda. Dar poate imparte suportul tehnic in 2-3 categorii, in functie de nivelul de cunostinte al vizitatorului. Nu putem sa insiruim aiurea intrebari aproape fara sens [gen: cei mai buna una-alta sau aseara calcu’ meu mergea astazi iaca’ nu mai vrea … ce are ?] Eu incurajez entuziasmul de a incerca si folosii cat mai repede noul Windows 7 si as prefera sa ne rezumam strict la el. Restul tine de bunul simt si cei 7 ani de’acasa, de multe manuale si “help”-uri citite [majoritatea in engleza], si nu in ultimul rand de experianta fiecaruia cu “PC”-ul.

  1. Eu folosesc windows 7. Probabil nu avem atat de multe cunostinte in domeniu ca si tine, dar pentru asta nu trebuie sa te iei de cei cu mai putina experienta. Cei de aici m-au ajutat si cand am avut alte probleme.

  1. Nero(8.xx/9.xx) = SU.xx !
   Cea mai reusita versiune a fost 6 dar recomand versiunea 7 [pt. cei care au hddvd-uri sau chiar Blueray]. Vedeti chiar si titlurile sunt compatibile… Nero7 pe Win7. :)

 95. @soare: dupa cum vezi, apar foarte multe comentarii/cereri intrebari, asa ca nu voi mai avea timp sa raspund decat celor care sunt strict legate de Windows 7 si nu isi gasesc deja raspunsul aici sau in alt articol, eventual chiar Google. Pentru comparatii hardware iti recomand: http://www.tomshardware.com
  @iosys: ai dreptate, articolul va fi re-editat astfel incat sa contina link-uri catre tutoriale deja scrise, catre bug-fix-uri deja documentate, precum si catre site-uri de drivere. Orice ajutor este binevenit in acest sens. Cat despre impartire, aceasta va fi facuta o data cu versiunea 3 a blogului, cand voi adauga si un forum. Pentru discutii libere. Voi specifica si in articol ca aceasta pagina nu este pentru discutii libere ci pentru cei care au nevoie de ajutor cu Windows 7.
  @Doru: acum iti merge calculatorul? sau inca mai ai problema cu ecranul albastru? Ai incercat un system restore, sau un safe mode? Daca da, ce rezultate ai avut?
  @anomistu: ma, mie nu imi media player tab. Este vorba de Windows Media Player, sau ai instalat tu un program separat?
  @Roschy: imagine la jocuri inseamna sa copiezi un joc original si sa-i faci imagine? Jocurile originale aumultiple protectii. Eu nu am avut astfel de tentative, nici nu le sprijin. Nero s-ar putea sa nu-ti fie de ajutor, iar Daemon Tools din ce stiu eu, doar stie sa le monteze. Nu stiu daca vei gasi un raspuns aici…

 96. salutare …felicitari pt blog este super si ajuta la multe in legatura cu problemele legate de windows7 ….totusi am si eu o problema poate ma puteti ajuta …nu reusesc sa instalez o imprimanta hp c5280 de pe cd-ul de instalare …spune ca nu are suport tehnic , ma puteti ajuta cumva cu o sugestie un sfat ceva? am intalat pe sistem windows7 (build 7137) nu ma prea pricep ce inseamna asta :) .multumesc

  1. ftp://ftp.hp.com/pub/softlib/software9/COL19090/mp-51124-4/100_228_PS_AIO_02_Driv_NonNet_enu.exe

   Asadar foloseste internetu [cdu de instalare il poti folosii suport de pahar/cana].
   Driverele de vista [64/32… ca nu ai specificat ce folosesti] sunt incluse toate in linku de mai sus si ar trebui sa mearga fara probleme. De recomanat sa instalezi driverele “Manual” adica trimiti windowsu sa caute driverele in folderul in care ai dezarhivat kitu de mai sus. E posibil ca setupul de hp sa faca figuri [totusi].

 97. cum pot sa overclocking procesorul din bios????
  as dori niste detalii. mentionez ca am un procesor vechi AMD Sempron 22000, frecventa reala 1.5 MHz. astept detalii de la voi care stiti.

 98. @soare: aici nu e chiar pagina de suport hardware (si dupa cum am zis si mai sus, vreau sa pastrez suportul tehnic de aici strict pentru Windows 7).. Anyway, nu cred ca ai de ce sa overclockezi un Sempron, performantele obtinute fiind infime. Oricum iti trebuie si placa de baza ca sa suporte acest lucru. Pana atunci, daca vrei sa te informezi, uite un articol: http://www.compunamics.com/overclocking.htm .

 99. Salut Ionut !
  Buna idee deschiderea acestui blog.
  Am instalat si eu Windows 7, si va spun si voua impresiile mele:
  Am trecut de la windows xp direct la windows 7, am incercat Vista dar nu mi-a placut.
  Sunt destul de multumit de noul OS pe care tot il anunta cei de la Microsoft.
  Mai intai am incercat versiunea 7264 x86.
  Cei aproximativ 9 Gb, s-au instalat in aproximativ 20 min., cu tot cu formatarea partitiei C (30 Gb). Nu a facut „mofturi” cu driverele, daemoon tools mi-a mers versiunea de win7 (http://forum.daemon-tools.cc/f13/daemon-tools-lite-version-4-30-4-released-windows-7-supported-23821/ ) la fel si celelalte mici programele care le folosesc pentru mentenanta sistemului :
  – Windows 7 Manager http://www.yamicsoft.com/windows7manager/index.html
  – O&O defrag 11 http://www.oo-software.com/home/en/download/index.html
  – Cc cleaner http://www.piriform.com/ccleaner
  Restul de programe minime necesare: Office, Acrobat, Nero, Bsplayer, Irfan view, utorrent, Corel 9 chiar au mers instalate fara nici o problema
  Cu placa tunner Tv am avut ceva probleme. Nu gasesc softul PCTV pentru vista.
  Pe 13 iulie cand a aparut versiunea 7600, am făcut upgrade, de pe o imagine cu daemon tools. A durat ceva mai mult ca la o instalare obisnuita (vre-o 40 min) si dupa upgrade, mergea mai ciudat si mai incet, asa ca am instalat curat o versiune W7 7600, si iar se misca bine si repede.
  Intrebari:
  1. Asa cum ai observat, cand sunt deschise mai multe sesiuni in IE, sau explorer, cand se plimba mouse-ul pe taskbar, apar in miniatura ferestruici micute. Acum, dupa ceva timp, nu mai apar ferestruici, ci lista cu sesiunile deschise. Ai idee cum se seteaza aspectul asta?
  2. Cum ajung la „about windows” asa cum faceam in xp cand dadeam proprietati pe iconul „my computer”. Sa vad si eu pana cand e valabil OS.
  3. In sesiunea deschisa a explorerului unde este optiunea „search”?
  Am de cautat pe partitia d de exemplu, *.doc, toate fisierele cu extensia doc.
  4. Cum pot crea un icon pe taskbar, in partea stanga, unde sa duc toate Shortcut-urile de pe desktop.
  5. Cand deschid recycle bin, as vrea sa apara pe taskbarul ferestrei cate obiecte sunt, si kb total.

 100. Sa le luam pe rand:
  1. Este posibil sa fie dezactivata tema aero si atunci nu iti mai apar tumbnailuri.
  Da click dreapta pe desktop,/Personalize si selectezi o tema aero. Daca vrei sa faci ferestrele mai transparente, in aceeasi fereastra jos, este window color.Click pe ea si dai cursorul la minim.
  2. Click pe butonul Start, si in casuta de cautare scrie winver apoi da enter.
  Pentru alte detalii despre sistem, pe acelasi buton Start/Control panel/Sistem. Daca nu este vizibil, in partea dreapta este view by category, schimba by small icons.
  3. In partea dreapta sus ( este si o lupa acolo :) )
  4. Click dreapta/new folder./ selectezi toate shortcut-urile si le pui in folderul creat/redenumesti folderul cum vrei( scurtaturi)/click dreapta pe el/proprietati/customize/change icon.
  5. N-am idee cum se face si nici nu am avut nevoie. Poate stie altcineva 😉
  BAFTA!!

 101. Ionut am inteles mesajul tau referitor la faptul ca pe acest blog se face referire la windows 7. Scuze pe intrebarile mele legate de altceva. Mersi pt sfaturi.
  PA!
  O zi buna!

 102. Pentru soare:
  Avand in vedere ca este un program util si merge pe windows 7, sa zicem ca este la subiect intrebarea ta.
  Uite:
  Daca ai cont pe filelist.ro:
  http://filelist.ro/details.php?id=52263
  sau, un traker extern:
  http://thepiratebay.org/torrent/4864798/OO.Defrag.Pro.v11.5.4101.x64.Incl.Keymaker-CORE
  Sau, foloseste serialul asta pentru O&O Defrag 11 Professional Edition:
  Name:tRiST
  Company:CORE
  Serial:DPM9-0CU9-4AB4-7C5O-06D2
  sau uita-te aici:
  http://i420.photobucket.com/albums/pp284/altitude2009/defrag.jpg

  O zi buna!

 103. @soare: don’t take it the wrong way, dar probabil comentariile in aceasta pagina se vor inmulti considerabil si va fi greu de gasit un anumit continut, asa ca incerc sa restrang cat mai mult aria de discutii. Dupa cum am mai zis, va veni si un forum.
  @Ovidiu: pentru 1 si 2, 3 si 4 mersi 2dorake.
  pentru 3: [completare] searchbox-ul de care vorbeste 2dorake cauta fix in directorul curent, adica poti intra pe D: si sa cauti *.doc
  pentru 4. Dupa ce faci ce ti-a spus 2dorake, trebuie sa dai click dreapta pe taskbar – > Toolbar – > New Toolbar si sa selectezi directorul creat.
  pentru 5. Daca selectezi toate fisierele (eventual cu ctrl+a vei avea in bara de jos (status bar cred ca se numeste) atat numarul fisierelor selectate cat si dimensiunea totala.)

 104. am instalat Windows 7 7600 (32biti) si as dori sa stiu cum ii pun serial, adica cum sa-l activez, deoarece nu stiu.

  1. @soare: Iti recomand sa mai astepti un pic (ai 30 de zile pentru activare oricum), exista un activator, dar iti transforma RTM-ul in RC (din punct de vedere al expirarii). Cum va aparea o metoda “oficiala” valida iti voi da de stire.

 105. Se vede traba ca soare este cam obosit.
  Apropo, soare cati ani ai ? (de navigat pe net)…
  Sau e mult mai simplu sa caute altcineva in locul tau…
  Iti recomand sa expui niste pareri despre Windows 7, asa…, ca dupa instalare.
  Poti?
  Ok.

  Dar, … chiar nu poti cauta cu google,… intrebarile simple ? (nu m-am putut abtine)

  in fine
  uita-te aici:
  http://www.mininova.org/tor/2760408
  (Windows 7 7600 Activator (Replaces RTM with RC Activation) )

  O seara buna!
  off topic: Bravo Steaua !

 106. off topic:
  Pentru soare :
  cat mai vorbim noi despre Windows7…
  tu uita-te pe aici:
  http://www.metacafe.com/watch/2108811/lacomia/

  on topic:
  Mi-am dat seama de ce dispare functia aero .
  Am o placa tunner tv Pinacle. mai veche ce-i drept.
  In timpul cat folosesc PCTV (Pinacle soft for Tv Tunner), se schimba “ferestruicile”, cu mesaje text.
  Dupa inchiderea PCTV, totul revine la normal.
  Am descoperit astazi si o subrutina (functie) care implica narratorul, voce feminina, in desfasurarea OS.
  Start/(in search option type:narrator)
  Este optional, dar interesant de parcurs, macar ca idee.
  Nu e suparator, dar cred ca e utila pentru anumiti utilizatori.
  Probabil, w7, este mult mai complex decat lasa sa apara.

  O seara buna!

  P.S. Ti-a placut link-ul, soare ?
  eu am terminat de expus.

 107. pt Ovidiu: nu imi place tupeul tau, si in al doilea rand nu vorbeam cu tine ci cu Ionut despre anumite probleme, asa ca nu stiu de ce te bagi in seama cu mine daca nu stii cu cine vorbesti. Nu e frumos din partea ta. Tu daca vroiai puteai sa imi raspunsi la intrebarile daca vroiai frumos, nu cu atatea fite. Apropo win7 il am de la inceput, si am tot instalat biuld-urile care tot au aparut de prima data. Il tin in paralele cu Win Xp.

  1. Draga, Sorele !… scuzama daca par dojenitor, dar se pare ca tie nu-ti plac discutiile la persoana a treia. Dar de unde sa ne dam seama, [noi ceilalti] ca erai intro discutie privata cu Ionut, si ca avem tupeul sa ne bagam in ea. Scuza-ne ! Asa e .. nu e frumos din partea mea sa sa scriu altceva, decat despre windows 7, dar se pare ca nu ma pot abtine sa intreb si lucruri total indecente si nelalocul lor pe blogul asta !: Esti fata sau baiat ? p.s: [doar ca sa stim si noi cu cine vorbim.. nu de alta]

 108. @Ovidiu: misto link, chiar mi-a placut revederea clipului. Majoritatea de la FutureShorts sunt geniale.
  Cat despre soare, a zis si iosys ca ar trebui cumva sa fac mai multe categorii de suport tehnic, si pentru cei mai putin initiati. Exista chiar tutoriale de cautare pe google, ceea ce unii dintre noi stim deja din experienta. Soare oricum putea sa gaseasca activatorul direct pe prima pagina a blogului (e postat acolo, iar articolul va ramana ceva vreme pe prima pagina).
  Oricum, prefer explicatiile pe un ton mai ok, astfel incat cel mai putin experimentat/cunoscator sa nu se simta ofensat.
  Windows 7 are o gramada de functii pentru cei cu dizabilitati. Iti recomand si Lupa. E mult mai tare decat ce era inainte (oricum e o idee buna de articol).
  Si da, Windows 7 are o gramada de functii de care o sa ne dam seama pe parcurs…
  @soare: Ovidiu a facut o gluma, nu e vorba de tupeu. Mie imi place umorul si sper ca discutiile de aici sa ramana degajate si fara vreo adresa personala. Iosys vad ca s-a prins de asta. Daca mi se va parea ceva ofensator, autorul acelei ofense nu va mai posta decat cu aprobare..
  @iosys: crezi ca o fata ar instala atatea build-uri de Windows 7? Ma intreb. Poate sunt putin misogin, dar imi vine greu sa cred asa ceva :).
  @iosys-> @vasilescu: multumesc si eu!

 109. N-ai pt. ce Ionut. Sper sa ai timp sa te ocupi de blog/forum-ul asta.. pt. ca e chiar popular ! Si daca tot m-am apucat sa scriu aici, as mai face o sugestie pt. viitorul forum, o rubrica gen : , unde cititori ar putea scrie despre ideiile lor -constructive si utile- legate de calculatoare, programe, etc, posibil realizabile. Pt. ca eu tocmai am realizat ca am nevoie de un Hub USB inter de 5,25” alimentat de la sursa printro mufa molex banala. Nu de alta dar cele 8 porturi din placa de baza nu-mi mai ajung. Nu stiu daca exista asa ceva, dar am dat un exemplu despre rubrica. Peace and keep up the good work ! [p.s: defapt exisa hub-uri dastea, dar eu am o alta idee despre cum ar trebui ele sa functioneze, dar o sa dezvolt ideea la rubrica respectiva]

 110. @soare – un activator perfect ,nu am gasit nici eu inca, dar sunt sigur ca in 2-3 saptamani va aparea ceva .

 111. Multumesc Ionut, si iosys.
  A aparut pe filelist.ro:
  MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.RTM.X86.OEM
  si
  MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.RTM.X64.OEM

  Deja varianta OEM, circula pe torrenti.
  Se vede treaba ca Microsoft pregateste mai repede lansarea oficiala w7.

 112. am instalat decurand win 7 x 64 .. am 4 gb de mem .. si m am uitat in my computer .. imi arata 4 gb instalati .. dar doar 3 usable .. care ar fi problema … ?

 113. Salut! Am o problema cu sunetul in W7. In XP aveam sunet 5.1 pe toti difuzorii, in W7 decat 3 din 5 se aud,ceilalti 2 se aud distorsionati de parca ar fi sub apa… mentionez ca am facut toate setarile din placa audio. Am citit pe diferite forumuri ca e o problema din fisierele audio ele fiind 2.0; O placa audio ar rezolva problema?

  1. Incearca ultimele drivere de sunet.. chiar daca win7 isi pune driverele lui, de preferabil sa instalezi pe cele ale producatorului [banuiesc ca sunt realtek, ca mai toate chipseturile onboard]. Dupa ce instalezi driverele, schimba in mai multe moduri [2.0, 2.1, 4.0, 5.1,etc.] si vezi ce se intampla cu boxele in cauza, asta in cazul in care nu ar fi chiar ele de vina [printro nenorocita coincidenta murphyniana]. [eventual cauta aici http://downloads.guru3d.com/Generic-Audio-Drivers-&-Media-Codecs_c30.html ]

 114. @karol-Sal.Mi-am comandat un laptop MSI MegaBook EX630X-014EU Athlon 64 X2 QL-62 2GHz si vreau sa te intreb, ce windows 7 sa instalez? Pe x64 sau x86.Multumesc

 115. va salut pe toti….vin si eu sa cer un sfat la voi. Deci am vrut si inca vreau c aatunci cand deschid netu’, ( de la RDS) sa se conecteze singur….am bagat in start-up, am debifat casuta care cere user si password, am dat sa faca ” dial” la “default connection” … sitotusi nu prea vrea…..trebuie sa astept cam mult…. are cineva vreo idee?

  1. as dori daca se poate sa vina careva cu toti pasii care trebuie urmati …in leg cu setarea netului de la rds..

   1. – Open “Control PanelNetwork and InternetNetwork and Sharing Center”
    – Click “Set Up a Connection or Network”
    – Chose “Connect to Internet”
    – Chose “Broadband (PPPoE)”
    – Type user name and password [check remember this password] and give a name to connection.

    – Optional check “allow other people to use this connection” to let any user logged on to use this Internet set up.

    – Connect. [If you password is correct and your provider is working, you must now be connected. If not, check your password and try again. If not, check your provider.]

    – When are you still connected go to “Control PanelNetwork and InternetNetwork and Sharing Center” and click “Change adapter settings”
    – Click right on the connection that you just make [named by default “Broadband Connection”]. Select “properties”.
    – Go to “Options Tab”, and uncheck “Prompt for name and password, certificate, etc.” Click OK.
    – Click right on the connection that you just make [Named by default “Broadband Connection”]. Select “Create Shortcut”. Click yes to place on desktop. Move shortcut to Startup Folder [for all users use “C:ProgramDataMicrosoftWindowsStart MenuProgramsStartup”].

    – Now Log Off, and Log On again. If nothing go wrong the new connection you just create, must auto-dial and connect.

 116. scuze din nou, deoarece nu intreb ceva de windows 7(astept mai repede forumul cand va fi), as dori sa stiu ce cooler este mai bun: Scythe Orochi SCORC-1000 sau Cooler Procesor Zalman CNPS-9900-LED. ms

 117. Va salut si va felicit pt locul asta din care realmente am avut de invatat! Desi am ajuns la un punct cand nu mai am ce face…:) Am instalat 7 in paralel cu vista si dupa ce am incercat si una si alta ,7-le zice ca nu mai are NIMIC pe el:nici browser,nici antivirus ,nimic,chiar daca cu 10 min inainte avea!!! Nu mai pot face nimic. Va rog sa ma lamuriti si pe mine….Mersi!!

  1. Incearca si tu un restore from previous date, sau daca nici aia nu vrea dai un repair, bootand cu kitu de win7. Daca nici asha nu vrea nu-ti mai ramane decat sa-l instalezi din nou peste, ala vechi redenumindu-se Old. De acolo poti recupera datele de pe userii vechi.

   1. Mersi de raspuns! Si inca o chestie,va rog: antivirusul de pe vista ar trebui sa se vada si sa mearga si pe 7 sau nu? Desi imi vede programele(in windows7) care le am pe vista,cand incerc sa le deschid imi zice ca nu se poate,sunt incompatibile.Asta inseamna ca tre sa instalez din nou pe 7 tot ce am pe vista? Ar fi 2 antivirusuri,2 mozille 2…..,fiecare SO cu programele lui?Mersi de amabilitate si iertati-ma daca realizati ca nu le prea am cu astea! :)

 118. URGENT!! vreau sa stiu care tip de memorie pt. PC este mai buna din urmatoarele:
  1. Corsair – Memorii DOMINATOR DHX DDR2, 2x2GB, 1066MHz (EPP-Ready) (No Fan)
  2. Memorii Reaper HPC DDR2, 2x2GB, 1066MHz (EPP) (5-5-5-18)
  3. Memorii HyperX T1 DDR2, 2x2GB, 1066MHz
  4. Kit memorie Kingston 2 x 2048MB DDR2-1066 HyperX
  5. Kit Dual Channel Kingston 4096MB (2 x 2048), DDR2, 1066, Non-ECC

  m-am tot uitat pe net si nu sunt hotarat pe care sa le cumpar.
  astept comentarii.
  ciao.

  1. Desi am mai zis ca sunt impotriva intrebarilor de genu asta, totusi o sa raspund la asta, in sperana ca Ionut si echipa lui, vor tremina mai repede cu forumu’ ala, si vor face si o rubrica de “hardware-abc, si visele noastre de viitor [in domeniu IT]”. Macar daca ati intreba si voi ceva cu inteles, adica pana la capat. “La ce sa fie mai buna memoria ?”, ar suna replica mea rautacioasa. Sau alt raspuns ar fi: “Nici una dintre modelele enumerate, DDR3 e de baza !”. Oricum, generic vorbind, o memorie BUNA e aia care nu se strica, nu da erori, are garantie pe viata, si nu costa mult. Exact ca orice alta componenta dintr-un pc/laptop. Dar mai precis in cazul de fata: “Cumpara ce gasesti pe stoc, si cu garantia mai mare, eventual de undeva din apropiere, sa nu alergi prea mult in caz de “surprize-surprize”. 😉 [pun pariu ca esti din zodia fecioara]

 119. stie cineva cum se foloseste diskpart???
  daca da cum se foloseste??
  si daca se poate instala windows 7 pe un stick usb cu diskpart????

 120. Mersi Ionut! Jucandu-ma destul de mult pe 7(in romana,e super!),am descoperit ca poti…”adapta”,programele ce le ai pe vista,ca sa mearga pe 7!!! (asta daca ai amandoua OS-uri instalate,deci nu trebuie sa ai toate programele instalate de 2 ori in calculator!).Panou de control-depanare-programe(se executa programe realizate pt versiuni anterioare de windows).Am incercat vreo 7-8 programe si spre surprinderea mea,functioneaza!! Mai sap,va salut!… :)

 121. @iosys din pacate nu s-a rezolvat nimic?! adica revine la veche problema. dupa ce am instalat o versiune mai veche de driver la placa video a recunoscut TV-ul si toate setarile am oprit televizorul si l-am repornit iar pe calc.eram in,,nvidia control panel,, a disparut second display-TV si am revenit de unde am plecat.

  1. Ar trebui sa-mi dai mai multe detalii despre configuratia sistemului tau, si conditiile in care se intampla treaba asta. Poate chiar ai descoperit un bug, la urma urmei, si va trebui sa-l postezi pe unul din forumurile de la nvidia. Personal am un monitor destul de scump [LG 246WH] care are si intrare SVGA si HDMI. Le folosesc pe amandoua simultan si mie intodeauna imi apar 2 display-uri, chiar daca e unu si acelas monitor. Mai condeaza si cum isi face ID-ul pe canalul DDC televizorul tau [http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#DDC]. Am mai auzit zvonuri cum ca multe din tv-urile cu hdmi de azi, l-ar cam avea degeaba. Din ce spui tu la o restartare de sistem ar trebui sa apara din nou tv-ul. Dar daca numai apare dupa ce faci figura aia, e posibil ca registri sa devina corupti, cand detecteaza a 2-a oara tv-ul. E doar o presupunere. Incearca si cu ceva clasic, cu s-video sau composite. Sau mai incearca doar cu tv-ul pe hdmi fara monitor. Asa ar trebui sa forteze macar pe o rezolutie vga.

 122. Iata config.sistem:
  QuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz;
  Operating System Microsoft Windows 7 Ultimate
  DirectX DirectX 11.0
  Motherboard Name: ECS G31T-M2
  Motherboard Chipset:Intel Bearlake G31
  DIMM1: Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C5DHX 2X 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)
  Display
  Video Adapter NVIDIA GeForce 8600 GS (512 MB)
  Video Adapter NVIDIA GeForce 8600 GS (512 MB)
  3D Accelerator nVIDIA GeForce 8600 GS
  Monitor Fujitsu Siemens ScaleoView L22W-6SA [22″ LCD] (YE5D004952)
  Multimedia
  Audio Adapter Realtek ALC888/1200 @ Intel 82801GB ICH7 – High Definition 1]
  Storage
  IDE Controller Intel(R) 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers – 27DF
  IDE Controller Intel(R) 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller – 27C0
  Disk Drive WDC WD5000AAKS-07YGA0 ATA Device (465 GB, IDE)
  Optical Drive HL-DT-ST DVDRAM GSA-H60N ATA Device (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:20x/8x, DVD-RW:20x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
  Keyboard Microsoft USB Dual Receiver Wireless Keyboard (IntelliType Pro)
  Mouse Microsoft USB Dual Receiver Wireless Mouse (IntelliPoint)
  Network Adapter Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20) (192.168.1.27)
  FireWire Controller VIA VT6306/6307 Fire II IEEE1394 Host Controller (PHY: VIA VT6307)
  USB Device Bluetooth Device
  USB Device Generic USB Hub
  USB Device HP Deskjet F2100 (DOT4USB)
  USB Device HP Deskjet F2100
  USB Device Microsoft LifeCam NX-6000
  USB Device Microsoft LifeCam NX-6000.
  USB Device Microsoft Mouse and Keyboard Detection Driver (USB)
  DMI BIOS Vendor American Megatrends Inc.
  DMI BIOS Version V4.02
  DMI System Manufacturer FUJITSU SIEMENS
  DMI System Product G31T-M2
  DMI Motherboard Manufacturer FUJITSU SIEMENS
  DMI Motherboard Product G31T-M2

  Nu stiu daca iti tebuie chiar toate am dat si device-urile poate sa existe o incompatibilitate intre ele .
  Pina de curind puteam sa vad de pe PC la TV-ul PANASONIC cu cablu HDMI.Deschideam PC-ul si TV-ul si rulam filmul.Cind e TV-ul inchis si PC-ul este deschis in ,,control panel nvidia,, apare placa video GEFORCE 8600GS.Adica apare TV-ul,rezolutia care e setata,cablu HDMI si monitorul L22W-6SA tot cu setari de rezolutie si cablu VGA si este primary display si in ,,change rezolution apare monitorul si detecteaza pe al 2-lea TV-PANASONIC .Cind deschid TV-ul si dau in AV-selectare intrare unde apare 2x HDMI(1este home cinema si 2 este conectat PC),AV2/AV2S ,COMPONENT si TV.Cind l-am dat pe HDMI2 cu pc-ul deschis in ,,control panel nvidia,, se intuneca ecranul si apare doar monitorul iar la ,,change rezolution,,nu mai apare nici acolo al 2 display-TV .

  1. Am uitat sa spun dar se subintelegea ca cablu HDMI care intra in PC are un adaptor VGA-HDMI.Oare sa se fi ,bulit, adica stricat?Cablu am spus l-am testat cu home cinema si sa vazut imagine.Cred ca nu este cablu devina ci placa video,driver-ul sau poate registri se corup cind pornesc TV-ul

   1. ca sa vezi chestia cu registri, iti recomand sa mergi pe varianta restore point. Cand merge cum trebuie configuratia, salvezi un point, faci manevra cu tvu’ on/off si dupa aia dai restore, vezi daca isi revine.

 123. Da-timi si mie un link cu interfata la win 7 in limba romana.
  Odata instalata se poate reveni la interfata in engleza?

  Multumesc !

  1. Odata ce ai instalat 7-le,da o cautare la update si vei gasi in jur de 30 limbi.Da ,se poate reveni la engleza f simplu.Salutare.

 124. Buna,
  Am o problema la win7 cu webcam Philips SPC650NC ,nu gasesc drivere pentru win7.
  Am incercat driverul pentru vista x86 si nu merge ,se restarteaza calcul .
  Nici prin upgrade nu merge ca nu este driver pe situl Microsoft.
  Ma puteti ajuta?
  usb cam la menage este cu !
  Cum aflu cand imi expira licenta la win 7.
  Multumesc

  1. http://www.p4c.philips.com/files/s/spc650nc_00/spc650nc_00_d9s_eng.exe
   Asta e kitu de instalare la SPC650NC pt. totate windowsurile 32/64. Scoate camera, instaleaza driverele si copiaza folderul Philips din Program Files si in alta parte [de ex. c:temp].Dai restart si daca se tot restarteaza, dai revert la configuratia initiala la bootare (cu F8 intri in meniu), dezinstaleaza softu de la philips. Pana in momentu de fatza nu trebuie sa ai camera conectata. Conecteaza camera si asteapta daca o identifica si o instaleaza windowsul. Daca nu vrea, dai update drivers manual si dai calea din folderul philips care l-ai copiat mai devreme. E posibil ca restarturile sa fie cauzate de aplicatia de la philips. Fara aplicatie poti folosi camera doar ca un simplu image device. Ca sa afli cand expira licenta , rulezi comanda cmd.exe [as administrator, eventual] si scri in fereastra SLMGR -XPR.

  1. Aici m-ai pus in incurcatura. Din cate stiu windows 7 nu are microfon, doar laptopurile si coamerele usb mai scumpe. Dar poti incerca niste drivere pt. placa de sunet.

  2. Ar fi bine sa dai niste detalii, cum ai incercat sa folosesti microfonul? E de la camera sau de la casti? Vroiai sa faci o inregistrare sau o convorbire pe mess?
   In oricare din cazurile acestea, poate fi vorba de setari legate de volum microfon sau activare microfon din windows sau din aplicatia camerei web.
   Pt setari windows,click dreapta pe iconul audio din dreapta taskbarului/recording devices/microphone /properties/device usage -use this device. Daca vrei sa si auzi in difuzoare , atunci in aceeasi fereastra -listen/ bifezi listen to this device. La -levels poti regla volumul microfonului.
   SUCCES!

 125. Multumesc pentru raspuns .
  Mai am o problema .
  Am avut Xp prof + sp3 l-am formatat cand am instalat Win7 dar la bootarea lui win7 imi apare un ecran negru ( windows boot manager ) si trebuie sa-i dau enter pentru a porni win7.
  Cum fac sa nu mai apara?
  <
  Multumesc anticipat

  1. Normal nu ar fi trebuit sa faca asa daca zici ca ai formatat partitia, dar poti verifica cu comanda MSCONFIG, daca la boot e setat pe normal, si partitia pe care e instalat win7 e default.

 126. Salut…am si eu o problema cam mare…am instalat windows 7 si dupa 1 luna netul meu incepuse da cada la 10 minute..si mam gandit ca poate e de la windows..cand am incercat sa instalez windows XP nu am putut…imi zice ca windowsul pe care vreau sal instalez este mai vechi deca cel pe care il am instalat (windows 7)…cum fac sa instalez din nou windows XP?

  1. Nu poti instala xp pt ca de fapt win7 il vede ca un upgrade pe care nu il accepta, fiindca xp este o versiune anterioara.
   Introdu cd cu xp in cd-rom si rebooteaza pc. Cand iti zice -press any key to continue…-stii ce ai de facut :). Daca ai mai folosit xp, cred ca stii cum decurge instalarea.

 127. Salut! Am si eu un Lenovo ideapad S10e…am instalat win 7 dar problema ar fi ca intra singur in standby si asa ramane…am vazut in device manager ca era ceva pt care win7 nu avea drivere si anume pt energy management, am gasit niste drivere le-am pus….dar problema a ramas…aveti vreo idee despre ce ar putea fi?
  Va multumesc anticipat!

  1. Sunt multe probleme raportate, legate de standby si hibernate, mai ales pe configuratii Atom. E bine sa ai tot ce e mai nou posibil: versiunea de windows, driverele de la intel pt. chipset, driverele video cat mai noi, s.a.m.d. Incearca sa nu-l mai setezi pe mobile pc, si poate nu mai face figura asta, dar o sa aiba o autonomie mai mica.

 128. inca o problemutza…mie la fiecare windows pe care l-am avut knd porneam calc trebuia sa apas F1 sa continue ce ash putea sa fac sa nu imi mai apara asta ?

 129. Buna,
  Referitor la problema ,ca la bootare win 7 imi apare un ecran negru unde trebuie sa aleg de pe ce sistem trebuie sa bootez ( cu toate ca nu am decat win 7 ,am avut win xp+sp3)nu am reusit s-o rezolv.
  La boot.ini imi apare asa :
  ;
  ;Warning: Boot.ini is used on Windows XP and earlier operating systems.
  ;Warning: Use BCDEDIT.exe to modify Windows Vista boot options.
  ;
  [boot loader]
  timeout=0
  default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
  [operating systems]
  multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=”Microsoft Windows XP Professional” /NOEXECUTE=OPTIN /FASTDETECT

  Ma puteti ajuta sa rezolv problema?
  Cand am avut xp – ul ,era instalat in C:/ cu sectorul de boot in E:/ ( de ce ,nu stiu) ,am formatat doar C:/ unde am instalat win 7.
  Nu am gasit boot.ini al win7.
  Multumesc anticipat

  1. Incearca asta dupa ce ai intrat in windows 7. Deschide cmd.exe “as administrator” si scrie in fereastra urmatoarele:

   bcdedit /displayorder {ntldr} /remove
   bcdedit /displayorder {current} /remove
   bcdedit /default {current}

   Da-i exit si restarteaza. Acum ar trebui sa mearga. Insa daca la bootare nu se mai intampla nimic, boteaza cu kitu de win7 si dai repair. El ar trebui sa detecteze partitia cu win7 si sa o faca din nou bootabila. La urmatoarea botare ar trebui sa nu te mai intrebe nimic.

 130. Buna,
  Am rezolvat problema de mai sus dar cu camera SPC650NC tot n-am rezolvat .
  Am instalat conform instructiunilor si nu imi recunoste camera zice ca este un conflict de drivere .Le instaleaza (driverele ) dar la menage este cu ! si acolo am vazut ca este conflict de drivere.
  Cred ca solutia ar fi sa astept ca cei de la Philips sa fac drivere si pentru win7…daca or face .
  Multumesc anticipat pentru tot.

 131. Felicitari pt acest blog! Iata problema mea,cand isi face update de la microsoft,procul se duce la 100%,Am W7 RTM, mobo Asus A8N5X, 2 giga RAM,procesor AMD ATHLON 3500+,HDD 400 SEAGATE SATA2

 132. @kristo973:
  1. Dupa terminarea update-urilor isi revine la normal?
  2. Ai drivere actualizate pentru toate componentele?
  3. Face asa de cand ai instalat Windows-ul sau de la un timp incoace?
  4. Athlon-ul tau nu e dual core nu? Daca are hyper treading incearca sa dezactivezi aceasta optiune din BIOS, instalezi update-urile si apoi o reactivezi.
  5. Poti dezactiva updatarea automata, si sa o faci manual ori de cate ori crezi ca e necesar (intre timp, poti verifica ce update-uri au mai aparut)
  6. Ce antivirus folosesti? Exista o posibilitate ca AV-ul sa scaneze fisierele descarcate de Windows Update.

 133. 1.cateodata da,dar de cele mai multe ori trebuie sa dau restart ca sa-si revina la normal. 2.driver actualizat doar la placa video geforce 7600 GS,256 MB PCI-E,restul componentelor au driverele de la windows update 3.face asa doar de cand am instalat W7 la toate buildurile inclusiv aceasta varianta RTM 4.Athlonul meu e pe 64 biti si nu e dual core 5. as prefera ca ultima solutie 6.folosesc antivirusul Microsoft Security Essentials

  1. Mai incearca o instalare noua si imediat creeaza-ti un restore point. Foloseste http://download.sysinternals.com/Files/ProcessExplorer.zip si vezi care aplicatie iti oboseste procesoru. Fa update la windows [monitorizeaza], si lasa-l momentan fara AV. Vezi ce proces mananca asa mult din procesor, si revino cu detalii.

   PS: eu asa am renuntat sa mai folosesc AVG 8.5 pt. ca “residentshield-ul” lui devenise prea nesimtit [de mancacios din procesor], si am un Core2Duo E6400.

  1. svchost.exe [Generic Host Process] e un executabil care activeaza tot felul de servicii prin windows. Tot cu ProcessExplorer poti vedea optiunea cu care a plecat svchost-u. Click dreapta/”Properties” pe proces, tabul “Image”, optiunea “Command line:”. Daca dai kill process, ce se intampla, pleaca din nou sau ramane inchis ? Cu ce scrie in “Command line:”, poti cauta pe internet, si afla ce serviciu este si eventualele probleme aparute [mai ales pe vista]. Poate drivere noi de la nvidia [pt. chipset NF4] sau un patch de vista pt. AMD ar trebui sa rezolve chestia.

 134. revin cu noi amanunte:svchost.exe PID 3324 FDResPub,SSDPSRV,upnphost.Am aflat astea cu Tasklist/svc din command prompt

 135. cand folosesc kill proces imi da eroare,nu pot opri procesul.O sa caut ceva patchuri sau pt NF4 ceva updateuri.Multumesc mult.

 136. Salut!

  Felicitari pentru blog si pentru ajutorul pe care ati reusit sa-l acordati tuturor persoanelor care au avut nevoie. Am sa incerc sa ajut si eu pe cat posibil.

  Momentan, as avea o intrebare legata de programele care le folosim cu totii. Am instalat Windows 7 x64 pe laptop si acum incerc sa caut cele mai potrivite programe care sa se potriveasca cu el.

  La capitolul antivirus, am trecut pe Microsoft Security Essentials (l-am testat deja de ceva vreme pe un alt calculator si functioneaza multumitor… pentru o persoana care se stie proteja singura de virusi, adica stie ce trebuie si ce nu sa ruleze, e mai mult decat suficient). Il puteti folosi cu incredere. Nu am testat inca cum se misca cu Trojani, daca stie sa ii dezinfecteze sau nu, dar presupun ca se descurca.

  Pentru vizionat filme, momentan am instalat doar K-Lite Codec Pack. E super ok. Ce imi recomandati pentru filmele HD? Din cate am gasit eu, SMPlayer ar fi cel mai potrivit. Voi ce parere aveti?

  Si inca doua programe care m-ar interesa Daemon Tools si Nero. Ce versiuni ati testat pana acum si stiti ca merg pe 64 de biti? Nu ar fi mari probleme daca pun o versiune pe 32, dar daca se gaseste ceva pe 64 de ce sa nu folosesc ce potriveste mai bine? ;))

  Multumesc mult pentru ajutor si felicitari inca o data pentru eforturile depuse! Mai ales lui Ionut. Foarte interesanta si buna initiativa ai avut! 😉

  Blu’

 137. @Blu': Salut! Multumesc pentru aprecieri.
  M-am interesat de Nero si Daemon Tools si am vazut ca nu au versiuni pe 64-bit, asa ca va trebui sa le folosesti pe cele pe 32 bit.
  In schimb am vazut ca FireFox are o versiune pe 64 bit denumita MineField.
  Cat despre un player HD, poti incerca si WinDVD, insa eu iti recomand WMP 12 :P.

 138. am si eu o problema am RC build 7100 sunt f multumit de el insa am o problema … ii dau la desktop Personalize si aleg Theme Nature imi apare ca background pozele alea cum tb …intru in joc (ex. fifa 09) si ies imi apare ecranu negru adica fara nici o imagine si isi revine doar daca ii dau sa incarce din nou tema…..:(

  1. Hmm… mie imi facea asha cand il patch-uisem cu un toolkit, si imi spunea ca nu e genuine. Eu puneam tema si la primu restart imi baga un dektop negru.

   1. Revin… se pare ca ce pateam eu, era normal. Ce spui tu e un bug din varianta beta. Sunt mai multe feluri de solutii. Unii zic ca schimbarea rezolutiei rezolva problema, alti cu un refresh la System Rating (Performance Info), unii zic ca e de la driverele video, samd. Parerea mea, fa un UPDATE la tot ce se poate, windows, drivere, soft/jocuri.

    1. daca fac un update la rtm programele raman instalata nu ?? driverele sunt ultimele versiuni….fac update si revin sa va zic daca s-a rezolvat sau nu ….multumesc

     1. Succes.. insa ai grija, cheia de RM (7100-7223) nu mai e valabila pt. versiunile RTM (7264-7600).

  2. @marius

   Schimbatul backgroundu-ului e o optiune a noului Windows. Poti sa iti alegi o imagine din cele standard sau o imagine personala. Oricum alegi, exista o optiune care iti schimba background-ul la un interval de timp setat. Standard e 30 de minute. Daca tu alegi imaginea ce o doresti si lasi bifata optiunea de schimbare automata, dupa intervalul de timp setat imaginea se schimba in urmatoarea. Probabil cea care urma dupa background-ul tau era una complet neagra. Ai intrat in joc, te-ai jucat o vreme, cand ai revenit era deja schimbata. Conform setarilor, era ceva de asteptat. Alege poza din nou si debifeaza schimbarea respectiva si ai scapat de o grija… ;))

   Spor!
   Blu’

 139. da stiu …imi raman salvarile la jocuri si programele instalate dupa Upgrade ?? pt activare folosesc 7loader v1.2 by orbit30 and Hazar…aha, ms mult :* reviu

  1. Daca faci update, ramane tot, user settings, saves, blabla. Dar sti cum e, e bine sa ai si un mic backup la ce e mai important, ca murphy….. mama lui :) !

 140. Blu’ nu am nici o poza neagra setata ….imi face asa la orice tema as alege …in afara de cea cu o singura imagine ….si vreau sa mi se schimbe mai multe poze pe desktop…acu ma chinui cu upgrade-u ca nu prea am spatiu imi cere 12 GB liberi si eu am facut pana acu 11 gb liberi :)) prima ora mi-a cerut 6 Gb liberi eu aveam 4 gb liberi sper sa nu-mi ceara la infinit spatiu 😀

 141. nu s-a rezolvat chestia cu background-u negru …insa vad ca-mi sta procesoru la 80-85 % nu stiu de ce :(( cu build 7100 statea cel mult 5% in idle :( si merge si mai greu pc-u o sa fac un clean install dar maine daca nu isi revine

 142. am inst.wind 7 si nu functioneaza wierless ma poti ajuta si pe mine pt ca simt ca inebunesc. cei drept este ca nu am putut sal pornesc niciodata nici pe xp/vista.am un amlio 2735 iti multuimesc anticipat

  1. @delon: Tot ce trebuie sa faci este sa apesi tasta Fn si apoi tasta speciala de wireless (F2 sau F4 sau F5). O gasesti usor fiindca are un semn de wireless pe ea. Apoi selectezi din meniul ce iti va aparea: Wireless: On. Cam atat. Spor. Pentru a te conecta la o retea in Windows 7, dupa ce pornesti Wireless-ul (trebuie pornit de fiecare data cand pornesti calculatorul) trebuie sa apesi si pe iconita de retea din System Tray (Notification Area). Astept raspuns daca ti-a functionat sau nu, sa gasim alta solutie (poti incerca si solutia lui Emanuel).

 143. @delon intra in device manager (click dreapta pe Computer -> Properties -> Device Manager) vezi ce iti apare cu galben acolo, si “?” eventual cauta daca apare un device wireless, daca nu-ti apare, sau iti apare cu galben inseamna ca nu ai driverele pt wireless, intrii pe siteul fujitsu-siemens si acolo dupa ce-ti alegi bine modelul cauti driverele pt wireless

 144. mdea …si-a revenit merge ca build 7100 insa ma chinui de 1 ora sa instalez daemon tools cel de pe site nu merge :( imi zice sa se instaleaza SPTD imi cere restart am dat de 5 ori si tot acolo se opreste…am incercat sa instalez si SPTD separat insa nu merge :(( am incercat si sptd versiunea 1.60 si nu merge :((( poweriso se blocheaza :(

 145. @marius: exista si upgradeuri care se efectueaza cu mai mult succes. Eu am facut 2 upgrade-uri. Unul a fost fail (unele programe nu se instalau), celalalt a mers perfect. Depinde acum de cate programe instalate aveai, daca ai sters programele de care ti-a spus ca ar fi incompatibile si probabil de inca o serie de factori oculti (pe care eu nu ii stiu, dar cu siguranta Microsoft are un raspuns). Cat despre emulare, poti incerca cateva alternative (Virtual Cd, WinCDemu)

  1. @ionut scrie= “(pe care eu nu ii stiu, dar cu siguranta Microsoft are un raspuns)” :)
   Da vezi sa nu, Micro$oft sta dupa ?…? ca noi, sa vada cat suntem in stare sa le facem varza produsu’. Parerea mea e ca registrii sunt de vina. Registrii sunt punctul forte si punctul slab al tuturor windows-urilor de pana acum (de la w98 incoace). Cine nu intelege inca treaba cu registrii e ca sunt un fel de fisiere de initializare (.ini) ale tuturor serviciilor din windows bagate la gramada si criptate. Problemele apar insa cind programele trebuie sa le acceseze si sa le inteleaga. Si mai e vorba si de ordinea in care se intampla lucrurile. Daca ceva scapa sau se ignora, tot ce e inlantuit de(/la) procesul respectiv, se cam duce naiba. Deaceea recomand restore pointuri inca de la instalarea windowsului fara drivere. E adevarat ca maninca timp si spatiu (da mult spatiu, personal folosesc 12 Gb de restore alocat), dar pt. un produs inca nescos oficial pe piatza e de inteles. Ce nu inteleg eu, e dece nu au facut si un restore doar pt. registrii, ci impreuna cu fisierele sau doar fisierele. Mai sapam in teoriile de “working with Micro$oft” sa vedem care le e logica.

 146. multumesc maine cred reinstalez pe curat sa vedem cum se comporta ….la chestia cu dezinstalatu m-am gandit si eu ca ar fi problema …. multumesc pentru sfaturi

 147. intrebare .. cum pot sa fac si eu poze .. atunci cand sunt in jocuri .l ?cu print screen ul de la tast ..+ paint (ctrl+v) nu mai merge ca la win xp .. ! help!

 148. Am o problema cu jocurile din Windows 7 (Solitaire, Hearts, etc) din cauza serviciului Desktop Window Manager Service Manager, responsabil cu efectul AERO. Daca il opresc, jocurile functioneaza normal. Jocurile mi se deschid, insa nu raspund la comenzi in timp real sau deloc, iar in taskbar, icoana jocului respectiv nu sta locului cateodata. Nu stiu ce dracu sa ii mai fac. Inainte a mers. Nu cred ca o fi din cauza unui crack de la orbit30 si nici nu imi dau seama daca o fi din cauza altui program. Daca ati patit la fel ca mine si ati gasit rezolvarea, va rog sa imi raspundeti. Ca sa va convingeti cum arata problema, descarcati videoclipul urmator http://fisierulmeu.ro/49IT1DZ9408M/Untitled-avi.html

 149. Hopa, si la counter strike face asa. Am dat drumul la server si icoana din superbar se misca daca apas aiurea intr-un loc din fereastra serverului. Weird !

  1. Ce versiune de windows, ce hardware ? Probabil ca e de la drivere. Incearca mai noi, mai vechi, etc. Fa un alt user, vezi daca face la fel, poate e vreo setare de windows. DirectXu e instalat ?

 150. Windows 7 Ultimate RTM, placa video Nvidia 7300GT 256/128, iar directx-ul e cel din Windows 7, si anume 11. Driverele le exclud ca fiind de vina, deoarece nu a facut asa de la inceput. Sa fie de la registrii ? Am facut ceva modificari de genul Auto End task si micsorarea timpului pentru programele neraspunzatoare. Sau Take Ownership, sau adaugarea de Copy to si Move to in context menu la fisiere si foldere… Mare branza nu am facut prin registrii. Antivirus am Kaspersky 2010. Deci sunt blocat. Nu am chef de reinstalat windows pentru un asemenea bug. Prefer sa il rezolv. Am sa incerc sa fac alt user.

 151. Aceeasi problema o am si eu la jocuri .
  Am instalat COH 3 si la nivelul 4 nu am mai avut control la tastatura si nici mouse plus ca merge cu intarziere de cateva secunde .
  Am tras si varianta “instalata ” si la fel face .
  Am mai auzit pe forume ca sunt probleme la anumite jocuri de genul asta!
  Pentru jocuri cred ca pe la anul este bun win7 cand o sa iese compatibile cu el, drivere si restul ……

 152. Incercati sa setati Power Plan pe High Performance. Powersavings-ul ar cauza si el anumite instabilitati. Oricum, acuma e si treaba dezvolatorilor de aplicatii sa-si testeze produzele pe noul OS, nu numai invers. Si mai incercati si copmatibility mode, sau cu UAC-ul dezactivat (dar nu recomand).
  Personal am testat pe Win7 7600.16385 Call Of Juarez 2, Fallout 3, Anno 1404, VirtuaTennis, Riddik ADA, HAWX. Si nu am intampinat nici un fenomen ciudat. Masina e un Core2Duo 6400, Nvidia 8800 GTS, 6Gb DDR2, pe un Intel 965P de la Gigabyte.

 153. Buna,
  Am mai scris si eu cate ceva pe acest blog super util..dar am si eu o intrebare pentru voi toti:
  in legatura cu: Windows 7 rtm 7600 cu subbuildul:16385
  se va mai lucra la el pana la iesire in market?
  ma refer schimbari la UI ,sau alte fixari minore?functionalitati in plus,sau este deja complet?
  ma gandesc ca ar mai trebuii sa astept pana in octombrie…

  va multumesc!

 154. Buna din nou,
  Revin cu alte intrebari..
  Releasul oficial al windows 7 catre marketing este aceeasi versiune cu aceasta sau putin modificata?
  buildu acesta se va auto updata ?

  are ceva probleme majore de care ar trebuii sa aflu?
  +placa mea de baza : asus m3a-h/hdmi nu are inca driver pentru windows 7//inteleg ca windowsul va instala automat un driver dar acel driver va fii la fel de capabil ca cel de pe siteul official asus(editia vista)?

  Multumesc anticipat oricui care imi poate raspunde la aceste intrebari!
  Ionut,blogul acest este o mina de aur..daca e sa cauti petrolul il gasesti aici!tine-o tot asa!

 155. @Alfonsonianus: WIndows 7 build 7600 nu va mai suferi absolut nici o modificare pana la iesirea pe piata. El este deja distribuit pe Technet/MSDN, partenerilor oficiali si OEM. Deci intr-un mediu mai privilegiat, el este deja lansat.
  Build-ul final se va updata, bineinteles iar probleme majore din ce stiu eu nu are.

 156. salut!in primul rand felicitari,faceti o treaba super:).
  am instalat win 7 rtm 7600 si am o problema.nu merge sunetul in 5.1

 157. @bogdan1973: Mersi. Cred ca o sa fac un tutorial complet pentru problemele de sunet 5.1 (aseara mi-a cerut si un prieten rezolvarea). Pana atunci incercam sa o rezolvam aici.
  1.Ce placa de baza ai, si ce placa de sunet ai pe ea?
  2. Ai incercat driverele de Vista?
  3. Ai incercat sa Activezi 5.1 din setarile Windows-ului.
  4. Ai program separat pentru placa audio (aveai si pe XP/Vista inainte?)?
  Cam atat pentru moment.

  1. asrock,placa de sunet sincer nu stiu,dar stiu ca nu merge nici cu vista decat cu xp
   am incercat si drivere vista
   program separat?!?scuze,fi mai explicit

 158. si mai e ceva:)care e treaba cu OEM-ul ala la activare?eu am un AMD de 64 de biti.trebuie sa aleg logo-ul AMD?!?
  multumesc

 159. sa spunem ca descarc rc-ul de la microsoft,il instalez apoi vreau sa bag build 7600!pot sa ii dau up date doar?trece de la 7100 la 7600?

  1. @bogdan1973 Aici gasesti driverele audio pt. win7. Downladezi executabilul si il rulezi, dai restart si gata. In control panel la “hardware and sound” iti va apare “Realtek HD Audio Manager” sau in taskbar langa ceas, un difuzor portocaliu. Dubluclik pe el si la Speaker/Speaker Configuration alegi Speaker 5.1, in loc de Stereo.
   Activarea lui Win7, nu are legatura cu logo-urile. Alea sunt doar de placere. La activare trebuie asteptat mai mult decat zice el (activatorul), deoarece serviciile de securitate pe care le opreste/porneste au o latenta mai mare (depinde si de sistem). Asa ca lasa-l inca 30 de secunde dupa ce zice ca a terminat, si restarteaza dupa. Activatoarele merg numai pe versiunile Ultimate de Win7. Si nu te mai complica cu trecerea de la RC la RTM, daca nu ai inca RC-ul instalat (cu o gramada de programe pe el), instaleaza direct ultima versiune.

   1. merci mult!am instalat ultimul build si l-am si activat.o sa instalez acum driverul audio de la tine!sper sa mearga:)

 160. Salut! mai am o intrebare pentru voi toti:
  Ar fii ok sa instalez driverele de vista pentru placa de baza pe w7??

  1. Cel mai bine ar fi sa instalezi driverele de la AMD si sa uiti de cele de la Asus (ai scris acum ceva timp ca ai un M3A-H). De preferat sa instalezi doar driverele video si nimic altceva, atata timp cat Win7 pune drivere pt. restul device-urilor.
   Aici gasesti driverele pt. 32bit si pt. 64bit.
   Driverele Asus nu sunt decat niste drivere modificate mai mult cu numele. Optimizari facute de Asus nu o sa gasesti decat pt. placi foarte, foarte scumpe. Altfel cele de la producatorul chipsetului sunt cele mai bune (mai ales in cazul tau).

 161. Pt. cei care inca nu s-au hotarat sa treaca la noul windows 7, aici gasiti o mica recapitulare la ce aduce nou, ultimul OS de la MS, din perspectiva celor de la lynda.com.

 162. URGENT! am windows 7 RTM7600 si imi cere sa introduc un serial. Am incercat cu 7Loader Release 4 dar nu imi merge.
  Va rog daca ma puteti ajuta cu un serial, adica sa-mi da-ti si mi-e un serial pt indows 7 RTM7600 !!!

  1. Fi te rog, mai specific… cand iti cere serialul, si ce scrie in fereastra respectiva. Am mai explicat ca 7loader merge mai greu si trebuie sa ai rabdare cu el sa-si termine treaba, chiar daca zice ca a terminat. Esti sigur ca ai setat ce trebuie in 7loader. Ultima versiune de 7loader (&Hazar) e v1.4, versiunile R(release) nu merg pe RTM (de la 7260 la 7600).

 163. @soare – ce versiune a lui 7600 ai? … 16385?

  si iti spune ceva sau pur si simplu la restartare iti apare termenul de scadenta in continuare?

  Seriale stiu ca inca nu sunt, de aceea sperantele tot pe activatori cad momentan

 164. Salut! Imi cer scuze daca raspunsul la intrebarea mea se afla prin vreunul dintre articolele de aici da eu nu am gasit mare lucru. Am instalat win 7 x64 RTM Preactivated. Toate bune si frumoase, sunt foarte multumit. Buba ar fi ca: dupa un timp, sau daca dezrhivez, instalez vreun joc inghite toti cei 4Gb de ram, free raman vreo 200 Mb. Am citit ceva despre bugul cu chkdsk dar mare lucru nu am inteles. Se poate face ceva? Mersi!

 165. Am o problema cu Office 2010. Cand il deschid, primesc urmatorul mesaj: “This copy of Microsoft Office is not activated. You have 1 day left to activate. Ensure you are conected to your network to enable automatic activation. Your sistem administrator can help.”

  Este vreo metoda prin care se poate activa?

  Sau exista o alta versiune pe care o pot descarca?

 166. as vrea sa stiu si eu pt ce sunt acele net.framework!
  trebuie instalate si pe win 7?daca da,trebuie obligatoriu toate variantele(1,2,3,3.5)?

  multumesc

 167. Pt. @bogdan1973 si @marius: “DotNet” cum i se mai spune, e un pachet cu instructiuni complexe menite sa usureze programarea “developer”-ilor. Figurativ vorbind comanda “fa pipi” inseamna “te duci la baie, deschizi usa, aprinzi lumina, inchizi usa, dai capacu la oparte (daca e cazu), etc.” 😀 Asta usureaza munca si scurteaza lungimea programelor “.net”. Versiunea 3.5 e inclusa in toate windows-urile de la Vista SP1 incoace. Dar o sa apara si versiunea 4.0 in septembrie si probabil ca un simplu autoupdate in Win7 v-a fi suficient.

 168. Salut baieti!
  Eu am o itrebare in legatura cu RAM-ul: am 2Gg (stau pe XP totul e super) vreau sa trec w7, e destul sau tre sa mai bag 2Gg?
  Mersi anticipat!
  P.S. CPU- Atlon-64 DUAL 3Gh, Video- 9500 GF (512Mb) ASUS, HDD-500Gb…

 169. @serj – tot 2 Gb am si eu, si merge strong, acuma depinde ce faci cu PC-ul tau, cate aplicatii ai in medie, deschise simultan, si in general cu ce aplicatii lucrezi de, jocuri pretentioase, etc.

  Daca tragi de el ceva mai tare, nu ar strica, in conditiile in care placa de baza permite, sa-i mai suplimentezi memoria, daca nu, lasa-l asa :)

 170. am instalat w7… totul e super inafara de un lucru… am internet 3G (ZTE MF633 USB Modem) am instal programa de pe el, insa draiverele nu merg.. dupa ce conectez modemul apare ca un disc aditional si dupa citeva clipe dispare… help dati o ideie
  P.S. vreau sa caut drivere pentru vista si sa incerc… cum credeti va merge??

  1. Incearca cu driverele de la MF626 sau MF622 de la Zapp. Stiu ca si eu m-am enervat cu un modem dala cu flash drive in el.. dar mai demult pe xp. Dar daca aplicatia de conectare nu e updatata si pt. vista/win7 v-a trebui sa afli de la provider ce setari (numartelefon/password) trebuie sa setezi (in setup a dial-up connection).

 171. Am incercat sa fac un cd Win7 , cu Alcohool , imi da eroare , nu ma lasa sa il scriu. Am pe calculator un winxpSP2 , si un calculator AMD SEMPRON 3500+ 1,8 Ghz.. 2 Gram. Oare care ar putea fi problema ? Se poate sa nu aiba spatiu de rulare ?

 172. Buna Ionut !
  atat tie cat si toti prietenilor de pe blogul W7 !

  Copiind unele fisiere pe desktop (pps-uri de ex pe care le primesc zilnic) as vrea sa-i schimb extensia; in ppt (tot de ex), sa modific de exemplu pps-ul respectiv.
  Cum se face ca nu vad extensia, chiar daca il mut pe alta partitie.
  Nu pot sa vad extensia nici unu-i fisier, si implicit sa o modific.
  I-am setat “details” in explorer dar … fisierele apar fara extensie.
  Stie cineva? (parca vad ca e super simplu)

  Multumesc.

  A mai aparut vreo alta versiune dupa versiunea : 7600 , 16385.090713 – x86 ?
  Scuze de intrebare, dar nu m-am mai uitat pe forum-uri.
  Eu am ramas la versiunea asta cu update-rile pe care zilnic mi le cere W7
  (in special windows defender)
  ultimul update de astazi fiind:
  Definition Update for Windows Defender – KB915597 (Definition 1.63.1861.0)
  apropo: la ce tot face update windows defender in fiecare zi ? ;
  Ca doar Kasperski “sare in sus” pentru update zilnic.

  Am citit mai sus discutiile despre BsPlayer.
  Nu inteleg cum de nu merge la unii; cred ca s-a “intoxicat” OS cu atatea codecuri incercate de ei (utilizatori).
  Cu Bsplayer 4.23. in afara de cum se instaleaza el si pe parcursul instalarii eventual isi cere sa isi mai ia niste eventuale codecuri, nu mi-a mai trebuit altceva (nici K lite) nici nimic. Si tot vad filme de pe filelist (si nu numai) care mai de care.
  Ce ACE Megacodecs? Este ultra depasit, mai ales ca pe atunci cand il instalam full ocupa vreo 180 M. Parca am vorbi despre WIN95.
  Pentru cei care nu stiu nimic depre BsPlayer Proffesional, incercati aici:
  http://www.mininova.org/tor/2808843
  La mine merge foarte bine Bs Player-ul: mkv, avi, flv-uri (de pe metacafe) si chiar dvd-uri ( de aia nici nu mai folosesc Power DVD).
  Trebuie sa ne uitam putin la setari, si totul e ok.
  Am intrat pe forumul lor si i-am intrebat cateva chestii la care mi-au raspuns:
  http://forum.bsplayer.com/general-talk-support/9898-bs-player-2-43-windows-7-build-7600-a.html

  serj : merge perfect ! Incearca W7. Dar nu te complica cu doua sisteme de operare, (parerea mea) daca vrei performante. Eu am trecut de la xp direct la W7, pentru ca Vista nu mi-a placut (nu ca bomboana, ci ca utilizator).

  Gata… ca incepe Madonna !

  O seara linistita tuturor !

  1. Uita-te in Control Panel->Folder Options->View
   Si aici vezi sa nu fie bifat Hide extensions for known file types. De asemenea in Windows 7, ca si in Vista cand dai rename, trebuie sa completezi 2 campuri – numele si extensia, este putin schimbat fata de Windows XP. Cel mai simplu pentru a schimba extensia unui fisier, in cazul tau PPT este sa-l deschizi in PowerPoint si sa-i dai Save As

 173. buna seara! Va rog spunetimi un program(nu neaparat free) bun si sigur care sa curete/repare registry windowsului ,de la un timp windowsu nu ma merge cum mergea si deaia as vrea un program deala….folosesc windows 7

 174. claudiu30 incearca Advanced SystemCare Pro v3.3. o sa fi mai mult decit multumit , eu asta folosesc de luni bune si nu am avut probleme pe WIN 7.
  PENTRU ACTIVARE
  [ Name : rezman1984 ]
  [ Serial : 263F-263F-BD6N-MA22 ]
  sa nu fi conectat la net.P.S.(TREBUIE SA AI PUTINA RABDARE)

 175. salut baieti am o mare problema… am cautat suport si pe alte forumuri dar am primit numai raspunsuri seci.. 😐 deci am bagat mai multe versiuni de Windows 7 si toate au un bug nenorocit, cand downloadez ceva cu utorrent imi tine procesorul la 100% nu mai pot face absolut nimik ca se blocheaza pc… si nici download speedu nu mai e cum trebuie, credeam ca poate e utorrent de vina dar face la fel pe orice varianta mai veche. nush ce are pe XP mergea fara probleme downloadam si in acelasi timp puteam face cam orice. e prea stresant

 176. salut ady, daca ne poti da mai multe detalii, am putea incerca sa-i dam de cap, eu am windows 7 pe laptop si folosesc utorrent (updatat la zi) si n-am avut niciun fel de problema, deci nu cred ca este bug de la windows sau utorrent, probabil ceva nu ai setat bine, sau poate ai un troian ceva…

 177. pai uite aici un ss 😐 aici poti observa activitatea prea mare a procesorului anormal de mare 😐 http://img524.imageshack.us/img524/3628/ceare.png

  Hardware detailes : Intel Celeron D 2.53 Ghz.. 2 GB RAM DDR 2.. 7300 GT.

  sincer nu stiu ce are un mic detaliu : pe versiunile anterioare de windows 7 respectiv beta sau RC 1 nu am avut asemenea probleme decat pe RTM 😕

   1. imi face doar cand downloadez ceva. restu 0 % activity from utorrent app process explorer mia descoperit ceva ciudat cred ca asta e adevarata molie din sistem http://img91.imageshack.us/img91/7245/39628299.png e ciudat Deffered Procedure Calls ia cel mai mult doar ca in Task Manager este raportat a fi Utorrent 😐

    Am un hint ca, chiar placa de retea e vinovata in special driveru instalat odata cu win 7. o sa incerc sa bag driveru dupa cd poate rezolv problema 😀

    1. Mi-ar fi de mare ajutor daca ai preciza ce hardware ai, (cpu, placa de retea, chipset MB, etc.). Sunt multe probleme legate de DPC, dar toate fac referire la hardware vs. drivere. vs. kernell. Si nu ai zis nici ce versiune de windows windows folosesti (x86/x64, 7600.16385 ???). Si incearca sa stresezi placa de retea si cu alta aplicatie, si vezi daca face la fel.

     1. Intel Celeron D, 2 GB RAM, 7300 GT , 320 Gb HDD SATA, ECS Motherboard, Am WIndows 7 RTM x86 am incercat si cu IDM sa downloadez si la fel de comporta DPC ala sare in prostie

 178. @ ady free
  Nu o fi din cauza versiunii noi de utorrent (1.8.4.) ?
  Eu am vers 1.8.3. si nu “suge” asa procesorul.

  Sincer nu cred ca e vorba de un bug “nenorocit”cum spui.
  Sunt de acord cu Emanuel.

 179. PS am incercat testul cu 2 placi de retea diferite cea onboard si cea separata onboard am un VIA Rhine 2 Fast Ethernet Controller si cea separata e un AT-2500 TX v2 la fel se comporta. pur si simplu cand este activitate mare pe network imi creste si DPC indiferent daca downloadez dupa torrent sau direct download cu IDM

 180. @ady free:
  1. driverele pe care le ai sunt generice? sau specifice placilor?
  2. Cat de vechi sunt driverele s-ata?
  3. incearca sa defragmentezi hard-discul si vezi daca iti face probleme in functie de partitia pe care descarci. Eu am avut astfel de probleme din cauza fragmentarii (multe reinstall-uri fara vreun format).
  4.incearca cu placa separata pe alt slot PCI si vezi si ce device-uri ai mai putea avea prin slot-uri.
  5. Eu pateam asta si cand sursa nu era suficienta pentru toate componentele. Solutia a fost o sursa mai mare, dar cand renuntam la un HDD (aveam 2) mergea. Ideea ar fi ca e posibil ca Windows 7 RTM sa aiba un management mai prost al resurselor (imi vine greu sa cred, but who knows.,..). Din ce am citit, pe unele laptop-uri consuma mai repede bateria decat Vista..

 181. Salut, eu am o problema putin mai mare…

  Am un Laptop HP Pavilion dv5 1131 en la inceput, cand l-am cumparat am avut vista pe el, nu prea mi-a placut vista asa ca mi-am pus un windows 7 pe el a mers foarte bine, dar la un moment dat nu mi-au mai mers usb-urile,nici unu dintre ele, dar cand bag mouse-ul,sau un stick, beculetele se aprind . In device manager imi apare unkown device,cand ii dau uninstal si apoi il las sa se reinstaleze, tot timpu imi arata ca usb has malfunction. am incercat cu alt windows 7,tot acelas lucru , am incercat cu alt vista, tot nu mi-a mers, am formatat, repartitionat tot ce vrei am facut cu laptopu si tot la USB DEVICE NOT RECOGNIZE ramane, nu pot folosi nici un port usb, si chiar nu stiu ce sa ii mai fac, am incercat cu chestia sa sterg toate usb-urile din device manager si sa dau restart, am inchis laptopu fara baterie fara nici o sursa de curent, si repornit, nimic, am incercat sa ii dau update drive, imi arata ca drive`ul e updatat cum tre, singuru lucru ramas e sa modific registry , dar chiar de intru in registry cu Run as Administrator tot ca si user normal is si nu ma lasa sa modific registrii , cum as putea sa fac sa mearga usb-urile, sau ce au usb-urile, si 2. pe un laptop ca al meu unde nu am gasit drivere pe hp.com pt xp, cum as putea sa pun xp`ul pe el si sa mearga k-lumea?

  oricum cu usb-urile nu stiu ce sa mai fac, am incercat de toate, o fii vre-o problema interna?!e destul de urgent, pt ca internetu mi-e pe usb,mouse-ul pe usb. rog sa raspunda doar cei care s-au mai confruntat cu astfel de probleme sau care se pricep cat de cat in astfel de treburi.

  1. Daca ai folosit mai multe windowsuri instalate pe curat si a facut la fel, pare o defectiune hardware.
   Incearca sa folosesti laptopul fara baterie, doar alimentat din sursa.
   Webcamul merge (daca are) ? Deobicei ele sunt conectate intern tot pe usb.
   Recomand un update de bios, dar trebuie sa cauti exact modelul de DV5 pe site-ul HP. Si apoi o instalare pe curat. Incearca si XP, chiar daca nu ai drivere, usb-urile ar trebui sa functioneze oricum (sunt drivere generice).
   Ca sa afli modelul biosului, poti folosii CPU-Z.

  1. Problema ta e puţin asemănătoare cu a unui prieten de al meu, însă el a avut problema acum 2 ani… 1. Eu îţi recomand să scoţi acumulatorul de la laptop pentru 10 minute. Poate că s-a activat protecţia USB şi de aceea nu merge pe niciun sistem de operare… 2. Dă-i un reset la BIOS… 3. Dacă nu merge niciun truc de-al meu cred că ţi s-au buşit porturile USB :(

 182. Salut,am si eu o problema….mica sau mare …..folosesc un prog de contabilitate si nu suporta fullscreen.Astept o solutie daca se poate….multumesc anticipat

   1. Salut,e un program de contabilitate Contab….de la Omnidata Craiova….iar ca sistem de operare am instalat Windows 7build7260x86. O zi buna

    1. @muaddib1q:
     0. Programul este cumva unul ms-dos?
     1. pe vista merge in full screen?
     2. ai incercat compatibility Mode cu Windows XP sau sa scoti tema Aero?
     3. ti-a mers pe alta versiune de Windows 7 in full screen?
     4. Calculatorul tau suporta virtualizare hardware? ce specificatii ai?

     1. Salut,da e pe platforma ms-dos…iar pe vista nu l-am instalat .Am incercat sa scot tema aero,compatibility Mod….nimic…asta e singura versiune pe care am incercat programu’asta…..iar ca specificatii am asa: un toshiba satellite a200-1my..cu intel core 2 duo…2 GB ram…intel GMA X3100 pe video.O ZI BUNA!

 183. Am instalat si eu windows 7 x86 7600 , toate bune si frumoase , dar din cand in cand mi se restarteaza, mentionez ca am placa video ati hd 3450 si am instalat driverele necesare .Am mai citit pe alte siteuri ca problema in cauza s-ar numi bsod (blue screen of death)

  multumesc anticipat

  1. @nerio:
   1. ai pus ultimele drivere de pe site-ul ati?
   2. spune-mi si restul componentelor.
   3. incearca sa vezi erorile dinaintea restartarii (system event log) si sa-mi dai detalii
   4. incearca sa opresti restartarea astfel incat sa vezi ce scrie pe acel ecran albastru BSOD.
   Pentru 3 si 4 iti pot oferi indrumari daca ai nevoie.

   1. S-a mai discutat (post 135-140). Ca sa nu mai o lungim, reset de bios, setat pe default safe mode. “Din cand in cand” trebuie definit exact. Cand joci ceva, vezi un film, sau doar navigare web, etc. Atentie si la tensiunile de sursa. Deobicei placile ati 34xx nu prea au racire activa, e posibil sa fie si o supraincalzire. Monitorizeaza si temperaturile. Recomand CPU-Z si HWmonitor de pe http://www.cpuid.com

   2. pai procesorul este intel dual core e2180 lga 775
    placa de baza asus p5sd2-vm
    memorie 4G
    placa video hd 3450 de 512 M
    hdd 320 gb

 184. problema cu media center
  la setarile serviciului tv,imi cere la un moment dat zip code?!?!?!?!?!?!?
  am incercat n combinatii….rezultat,nul
  imi scaneaza dupa programe tv….nimic,spune ca nu gaseste nimic,desi tv tuneru merge perfect.cu playerul de pe cd de instalare le-a gasit pe toate fara probleme!

  a mai intalnit cineva problema?si mai ales cum a rezolvat-o in caz ca a reusit
  multumesc

  1. @bogdanel1973: eu mi-am facut Media Center-ul sa functioneze.. nu chiar cum ar trebui dar asta e din cauza tunner-ului. Anyway, acum trebuie sa plec, dar cand ma intorc iti voi scrie niste pasi pentru configurarea MCE (poate fac chiar un tutorial).

   1. @bogdanel1973: Seteaza tara pe Germania, la zip code poti sa dai orice numar din 6 cifre, pt. ca nu conteaza (functioneaza doar in US si UK). Daca ai un tuner mai vechi (PCI) si e analog s-ar putea sa nu gaseasca nici un program. Eu l-am testat pe un Leadtek usb PalmtopTV analog (ala caramiziu metalizat) si mi-a gasit toate canalele. Oricum per ansamblu nu se merita folosit dect cu tunere digitale, pt. ca are lag mare, si editarea listelor cu programe e un cosmar la cele analogice.

 185. @claudio30: vom baga si tutoriale si stiri legate de Windows Mobile 6.5 .
  Dupa cum stii insa, acesta apare abia pe 6 octombrie, iar eu astept cu mai mare nerabdare Windows Mobile 7.

 186. eu am nokia n70! ce zici @Ionut merge sa instalez windowsu ala pe el? e smartphone n70-ul? :) (nu ma pricep ,deaia intreb si eu:P)

 187. @muaddib1q: Nu o sa functioneze full screen deoarece kernelul video e diferit decat cel de Win98 si XP. Seteaza rezolutia pe 800×600 la 16biti. Dute in device manager si dezactiveaza placa video. Seteaza la loc rezolutia. Acum ruleaza aplicatia dos in fullscreen. Asta e singura solutie. Practic va merge doar fara driverele video instalate sau accelerarea WDDM.

   1. Sau mai bine folosesti DosBOX 0.73. Merge perfect cu aplicatiile DOS si chiar si in windows 7 x64 (care nu mai are suport pentru aplcatii pe 16 biti). O sa lucrez la un mic tutorial.

 188. Am si eu o intrebare ! Am downloadat windows 7 profesional , lam ars pe un cd totul a decurs normal pana la un moment cand imi zicea ca nu gaseste anumite fisiere pe cd ( mai precis in momentul in care aleg partia unde il instalez) Windosu este original msdn si nu stiu care ar fi problema .. Eroare ceva gen despre drivere ! daca ma puteti ajuta :d

 189. @mitrica in primul rand cred ca faci o confuzie, Windows 7 trebuie scris pe DVD. Depinde de calitatea DVD-ului, adica sa poata fi citit complet dupa ce a fost ars, fara zgarieturi sau pete pe el. Si conteaza aplicatia si viteza cu care scrii DVD-ul, preferabil pentru a nu avea probleme, scrii folosind o viteza mai mica, poti alege intre Nero, PowerISO sau alte programe de ars DVD-uri, o versiune actualizata. Daca intradevar nu este vorba de DVD, uita-te daca W7 are drivere pentru placa de baza – drivere SATA (presupun ca harddisk-ul tau este SATA) si drivere RAID, si uita-te prin BIOS daca ai setarile corecte pentru unitatea RAID, daca ai mai multe harddisk-uri.

 190. @iosys, sunt putin offtopic.Recitind mesajele mai vechi(inca nu am rezolvat problema mea) uite ce parere are GOOGLE despre tine:Atenţie: Este posibil ca acest mesaj să nu provină de la expeditorul pretins. Atenţie la vizitarea oricăror linkuri din acest mesaj sau la furnizarea oricăror informaţii personale către acest expeditor.Ce crezi ca e?

  1. Esti prea vag, in cea ce spui..!? Care era problema ta, si ce ai cauat cu google.. ? Sau ai cautat un profil.. cum cauta domnu’ Stan la emisiunea lui Gadea? 😀

   1. In primul rind no lua in nume de rau si nu am vrut sa te ofensezi era ca o gluma ce spune google despre tine.Deci cum spuneam faceam ordine in mail-urile de la gmail si am observat ca la un mesaj trimis de tine catre @erbia in egatura cu o webcam philips google avea urmatorul mesaj(cel de sus) scris pe fond rosu.Si ma/te intrebam de ce a facut asa.Acel mesaj sa vrut o avertizare ca google te-a catalogat intr-un fel.Poate descoperi despre ce este?!

    1. Stai linistit, ca “m-am prins” ! Dar la partea cu culoarea cred ca Emanuel poate sa te lamureasca mai bine. Si da,.. pana m-am oficializat pe blog, aveam o adresa de mail fictiva. Acum “genuinele” iosys e defapt iosys@ymail.com, unde ma puteti reclama si sugera in direct, puteti folosi adresa si pt. mesenger (dar numele complet nu doar iosys).

     1. OK,vezi ca nu a fost nimic sa te superi si sa raspunzi asa de ,,acid,, la o problema care am descoperit-o intimplator si am vrut sa te anunt ca sa o rezolvi si sa nu ai probleme.Bafta

     2. Culoarea provinde din informatiile detectate de Google, cel mai probabil in headerele mailului, si incearca sa te anunte de o posibila tentativa de phishing – phishingul reprezinta un atac prin care atacatorul incearca sa se dea drept altcineva (o persoana sau institutie) poti cauta pe Google articole in legatura cu phishingul la Raiffaisen. De asemenea, daca ai alte pluginuri instalate – spre exemplu pentru Firefox, daca ai WOT (Web of Trust) iti arata o bulina rosie in dreptul linkurilor, in situatia in care siteul respectiv contine si cod malitios.

 191. bogdangelu July 30, 2009 at 2:57 pm

  PS-cablu l-am verificat pe home cinema si este bun.
  Am rezolvat cu un driver mai vechi la nvidia si acum merge.Dar ramane intrebarea:de ce cu driver-ul la zi la nvidia nu puteam sa vad TV si cu cel vechi da.Sa fie o eroare sau bug la driverul nou de la nvidia.Atunci o BILA NEAGRA pentru nVIDIA
  PS1-multumesc inca o data si tineo tot asa @IOSYS

  Asta este ultimul post, nu vad legatura cu google si spuneai ca s-a rezolvat, daca vrei sa ne zici acum ce nu merge, sau ce ai facut de nu mai merge…

  1. @emanuel intradevar sa rezolvat pe moment.Cind i-am dat update la windows a updatat si nVidia si a reaparut aceias problema.Plecind in vacanta si avind si alte probleme nu mai m-am ocupat de acest lucru.Si aprecieza ca aici daca cineva are o problema cautati sa-l ajutati.

  1. Scuza-ma ca intervin.. dar ce configuratie SATA ai .. de nu stia Win7 de ea.. ? [ e adevarat ca nu mi-au picat pe mana decat controlere intel ] dar credeam ca are suport pt. toate modele AHCI/RAID SATA de la AMD/ATI,VIA,Intel,SIS. Sau nu ?

   1. @iosys: eu am intampinat niste probleme (nu mari, dar enervante) cu un controller SATA de pe un nforce2 (care dupa cum stii nu a fost suportat de Nvidia nici macar in perioada Vista). Vroiam sa subliniez doar ca de cele mai multe ori e vina producatorilor si nu a sistemului de operare (Microsoft).

 192. Salut!

  De cand mi-am instalat windows 7 am niste probleme cu pc-ul, mai exact, orice as rula: fie ca e vorba doar de mess, winamp sau firefox, dupa un anumit timp(15-20 minute) mi se face inalbeste ecranul ca si cum nu ar raspunde la comenzi(tin sa precizez ca Num Lock-ul reactioneaza) si ramane asa vreo 2-3 minute dupa care isi revine. Aveti vreo sugestie?:)

  1. Salut alex, daca ne poti da mai multe detalii, nu ar strica sa ne spui cat ram ai, ce procesor, cat de mult este ocupat procesorul si ramul in mod normal, placa video are driverele bune? In device manager poti sa te uiti daca ai ceva cu galben si “?”.
   In ce sens iti merge Num Lock-ul? Mai poti folosi computerul in timpul respectiv (exemplu poti porni o aplicatie?), sau se albeste si se blocheaza, si dupa isi revine? Problema ta apare la fiecare 15-20 de minute sau doar in primele 20 de minute de cand pornesti computerul?

 193. Salut, Emanuel! am 3Gb ram, procesor Intel Core 2 de 1.86 GHz. ram-ul este ocupat in mod normal pe undeva pe la 26% din capacitatea, iar procesorul pe undeva pe la 15-20%. Tin sa precizez ca am folosit si driverele de pe dvd-ul placii video, cat si cele instalate de windows si am exact aceeasi problema. In divice manager m-am uitat si este totul in regula. Computerul in momentul respectiv raspunde la comenzi(pot intra in My Computer de exemplu), dar aplicatii nu pot deschide(gen winamp s.a.m.d).
  Problema este constanta, apare o data la fiecare 15-20 de minute.
  Mersi anticipat!

  1. Ti-as sugera sa reinstalezi windowsul. E posibil sa fie o problrma de registri, ireparabila. Cea mai neexplicabila problema cu win7 pe care eu am intalnit-o a fost ca de fiecaredata cand deschideam explorerul, procesorul se ducea in 100% si nu mai puteam face nimic. Dar asta a fost dupa o instalare de windows peste alta mai veche. Asha ca am sters din registrii tot felul de chestii [nu mai tin nici eu minte], si isi revenise. Dar nu mai puteam sa deschid network-ul sau alte directoare de sistem. Deci pana nu l-am instalat din nou pe curat, n-am putut sa rezolv problema corect. Cel mai bine e sa pleci de la un windows proaspat si sa faci restore pointuri la fiecare pas. Daca face figuri, dai restore. Usor, usor ai dai de cap.

 194. In momentul in care ti se blocheaza, incearca sa intrii in task manager (ctrl+alt+del) si vezi de acolo daca exista procese care sa-ti consume resursele la computer, de asemenea incearca sa scanezi macar partitia c: – daca nu ai antivirus incearca online – bitdefender direct de pe site

 195. @emanuel:am scanat partitia c e in ordine. faza cu task manager-ul am incercat-o in momentul in care se bloca, dar nu mi-a raspuns la comanda.

  @iosys: mersi! cred ca asta voi face, nu vad alta solutie.:)

 196. Salutare
  In primul rand felicitari pentru initiativa ta
  Problema mea este legata de un TV Tuner WInfast PVR 2000 Expert
  Am instalat Windows.7.Ultimate.OEM.x86.Am instalat driverele de Vista de pe site-ul Leadtek.Am instalat ultimele drivere ale placii de sunet (Creative SoundBlaster Audigy).Si totusi nu am sunet.
  Am facut si Live Update la WinFast PVR 2.si tot degeaba
  Multumesc anticipat

  1. Ce fel de Audigy ai ? Ai instalat Music edition (alea sunt pt. Audigy dar numai Audigy1) ? Gaming edition sunt pt. Creative Live !

 197. i-am dat de cap.
  ideea e k d fiecare data knd pornesc winfast pvr 2 trebuie sa intru in control panel sa “de-mute-z” AUX-ul. banuiesc k e o problema de timp asta.poate se gandesc cei de la leadtek sa scoata drivere si pt 7
  multumesc inca o data pentru ajutor

 198. Am instalat Windows 7 (versiunea finala, de pe site-ul Microsoft), pe un PC nou (instalare curata). Merge bine (dupa 3 reinstalari). Am urmatoarele probleme: fax modem incompatibil si webcam incompatibil. La fax renunt, nu e o problema, dar nu stiu ce sa fac cu webcam-ul, pentru ca am mai incercat si alte 2 cu acelasi efect: daca driverul nu e compatibil, sistemul devine instabil si ma arunca din cand in cand in funestul ecran albastru. Asta a facut si cu faxul, desi cu driverul instalat raspundea la comenzile AT.

  Cum vad ce camere web sunt “compatibile”? Se poate instala un driver XP in vreun fel de “compatibility mode”?

  1. M-ai asteapta, poate or sa apara si drivere. Depinde cat de populara e. Daca n-ai rabdare, cumpara o camera webcam microsoft, cat mai ieftina posibil. Are durata de viata (din punct de vedere soft) cea mai mare.

 199. Acuma se vad efectele pietei de consum. Multe din “vechiturile” pe care poducatori nu le mai considera “onorabile” de a le aduce la zi cu driverele, incep sa tipe. Asta e regula economiei. Si eu sunt trist ca nu mai pot folosii o gramada de gadgeturi vechi, in noul windows 7, cum ar fi o camera web Intel Easy PC de acum 9-10 ani care inca merge sau SB Creative live-ul pe care am cheltuit o avere la vremea lui (la acesta din urma noroc ca mai sunt unii indivizi care fac drivere pt. el). Intodeauna la iesirea unui nou OS (aka microsoft), au fost o gramada de plangeri pe cauza lipsei de suport din partea multor producatori. Pai tocmai asta asteptau, sa-si vanda noile produse, cu o noua compatibilitate “READY”.

 200. Salut sa trecem la subiect deci am instalat Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.OEM si inainte aveam xp lam instalat cu succes dar cand vreau sa bag placa de baza da o eroare : Exception EConvertError in module Setup.EXE at 000079c0.” is not a valid integer value. si am citit pe net ca driverele dupa xp nu pe w7 si unde as putea gasi un driver pentru placa asta ECS P4M890T-M care sa mearga pe w7

  1. Salutare, iuli. După cum ştii (sau nu) Windows 7 este bazat pe nucleul lui Vista, deci sunt şanse mari să fie compatibile driverele Vista pentru Windows 7. Deci, ai nevoie de un driver de Vista care să ruleze sub compatibilitate Vista. Din fericire ţi-am găsit driverul şi îl poţi lua de pe acest link: http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/OTHER-SOUNDCARDS/ECS-P4M890T-M-V10-Realtek-HD-Audio-Driver-188.shtml Driverul funcţionează pe Windows 2K / Windows XP / Windows 2003 / Windows Vista, dar şi Windows 7 :P. Dacă nu ştii cum să faci să meargă sub compatibilitate Vista te invit să vezi un tutorial în engleză, care este disponibil la adresa http://www.techspot.com/blog/354/no-windows-7-drivers-yet-try-using-vistas/ Chiar dacă nu ştii engleză trebuie să faci exact ca în imagini. Prima dată dai clic-dreapta pe setupul driverului şi alegi „Troubleshoot Compatibility”. Apoi faci exact ca în imagini 😛 Baftă ! 😛 Dacă întâmpini ceva probleme anunţă-mă :)

 201. Astai placa mea Manufacturer: ECS
  CPU Support: LGA775 socket for latest Intel Core 2 Duo / Pentium D / Pentium 4 / Celeron D processor
  Socket: 775
  Chipset: VIA® P4M890 / VT8237R+
  Form Factor: micro ATX
  CPU Bus: FSB 1066/800/533 MHz
  Memory Support: 2x DDR 2x DDR2 (suppor

 202. Salut.Am si eu o problema din cauza la windows 7 si anume Apex Dc care imi face figuri de cand am instalat windowsul ,problema fiind cu gasirea fisierelor pe care vreau sa la caut.Daca stiti cumva cum a-si putea remedia problema pls help.Eu cred ca e de la firewall.Voi ce ziceti?

  1. Incearca sa-l folosesti cu “pasive connection” sau ce are el acolo. Altfel v-a trebui sa setezi un port liber in toate firewall-urile (si ala din router daca ai) si sa stetezi aplicatia cu ip-ul extern si portul respectiv.

 203. Salut.Am si eu o problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat.Am instalat windows 7 build 7600 si 6GB memorie.Nu stiu de ce am decit 2,49 utilizabili, iar valoarea indexului la memorieeste cea mai mica(5,5) Placa de baza:ASUS RAMPAGE II EXTREME, Procesor: I7 920, Memorii:G.SKILL TRIDENT DDR3-2000MHz 3X2GB, Placa video: LEADTEK WINFAST GTX 295v2, Sursa: THERMALTAKE 750W.(Procesorul i-l folosesc la 3 ghz, iar memoriile la 1866 mhz). va multumesc anticipat!

  1. Banuiesc ca folosesti windows-ul pe 64 biti si ca memoria e instalata corect. Incearca Process Explorer-ul si vezi cata memorie raporteaza la Sysem Information (Ctr+I) si cat e incarcata (Commit Charge). Hardware-ul este destul de nou, asa ca asteapta-te si la noi versiuni de bios si drivere, care sa rezolve anumite scapari ale producatorilor.

 204. Am avut Windows 7 si de la un timp a inceput sa se blocheze . De cateva ori l-am reparat cu Windows Recovery . Ultima oara s-a blocat si nu mai vrea sa porneasca deloc .
  Simptomele sunt : Am bagat cd cu Widows XP , Vista , Windows 7 , pornesc toate , insa in momentul in care da sa inceapa setup-ul , nu mai lucreaza . Am incercat sa bootez cu alt hard care are Vista pe el , incarca pana la un moment dat si dupa aceea acelasi lucru , se opreste . Daca scot hardul cu Windows 7 , porneste fara probleme .
  Problema este ca in bios il vede , daca il conectez dupa ce pornesc calculatorul fara el , il vede in Windows , Cum fac ca sa-l formatez ca asa ceva nu am mai auzit .
  Mentionez ca daca il conectez dupa ce porneste calculatorul cu celelalt hard , mi-l arata in device manager , dar se blocheaza daca incerc sa intru pe el .

  1. La prima impresie pare a fi un hard defect, mai exact cateva sectoare defecte, care blocheaza sistemul, asteptand dupa hard sa dea un raspuns la cererea de citire, hardul uitand sa raspunda sau ramanand in “loop” dupa corectiile de eroare. Cel mai bine ar fi sa il verifici/formatezi cu utilitarul producatorului (WD, Seagate, etc.) Daca hardul e SATA e bine sa folosesti un cablu “sanatos”, pt. ca multe erori ciudate am intalnit cand cablurile nu stateau bine in mufe. Daca mai reusesti sa intri in windows (oricare) uitate la logul de sistem dupa erorile de bus ide/ata.

   1. Multumesc de raspuns ! Am folosit utilitarul producatorului , spune ca este in perfecta stare de functionare . Alte idei va rog ?

   1. Sa va va spun cum am rezolvat : Am gasit un program bootabil de pe cd “Cute Partition Manager” cu care am reusit sa sterg partitia cu Windows ( C ) , dupa care am putut sa folosesc hardul fara probleme . Nu s-a pierdut informatie , nimic , totul era intact .
    Banuiala mea , din ce am mai citit cu ocazia asta , este ca Windows 7 impreuna cu Norton 360 si cu unele componente de pe placa de baza nu se prea pupau una cu alta . Daca mai are cineva probleme asemanatoare , acum stie ce trebuie sa faca .
    Bafta !

 205. Revin la problema cu fax/modem-ul (driver incompatibil?). Restartarea nu era legata de el, ci de memorie(a trebuit sa modific setarile din bios la memorii si acum e f. stabil).
  Deci: am faxul, raspunde la comenzi AT, il vede ok si Windows-ul, merge partea de fax din Windows. Adica totul e ok. DAR: cand dau shutdown, in 3 cazuri din 4 (aprox), apare ecranul albastru (spre finalul operatiei de shutdown normal). Daca intru in device manager si fac modemul disable, totul e perfect la shutdown. Pot sa fac ceva? Din cauza asta, pornirea spune ca ultimul shutdown nu a fost ok, etc, si nu merge nici hibernarea sau sleep-ul (care cu modemul disable merg perfect).

  1. Driverele sunt de vina. Poate ne spui si ce model de fax/camereweb ai. Mai cautam si noi, citim forumuri de specialitate, iti recomandam alte drivere, etc.

   1. Model: Intel V92 HaM Data Fax Voice
    Driver: Provider: Intel; Versiune: 4.47.2.0 din 2002; Nume fisier: IntelH51.sys
    Este semnat de Microsoft; compatibil XP (asta spune el).
    Multumesc pentru ajutorul promis.

 206. urgent! am instalate pe calc. 2 sisteme de windows si anume: pe C am windows XP iar pe D am windows 7. Vreau sa sterg Partitia C si sa ramana numai D cu windows 7.
  Cum procedez???? pot da click dreapta pe C si format??????

  1. daca vei sterge c-ul nu-ti va mai porni d-ul, ca-ci nu-ti va mai vedea fisierele de pornire respectiv MBR. singura solutie este sa stergi si c-ul si d-ul si sa instalezi din nou windows 7( daca ai creata partitia de 100 MB), DACA NU, TREBUIE SA FORMATEZI TOT HARDUL!

 207. Daca stie cineva cum se poate sa face un dual boot daca am windows 7 instalat si sa mai pun windows xp,sa posteze un link sau ceva.

  1. este simplu. ii dai calea de instalare pe alta partitie,si la bootare te va intreba ce sistem de operare sa porneasca. daca nu alegi nici o actiune va porni automat dupa 30 secunde windows 7

 208. Am si eu un calculator cu urmatoarea configuratie:
  -procesor intel dual core CPU E2180 ; 2 Ghz ; LGA 775 ; FSB 800
  – placa de baza Asus (P5SD2-VM)
  – placa video HD 3450 SAPPHIRE-PCIe 512 Mb

  Am instalat windows 7 ultimate si am intampinat urmatoarea problema folosind mai multe programe , la un moment dat se bloca si se restarta .Am instalat toate driverele si pentru placa video si pentru cea de sunet necesare pentru windows 7 . Eu ma gandeam ca din cauza ca nu am instalat driverele placii de baza necesare pentru windows 7 as avea aceasta problema.

  Multumesc pentru ajutor

 209. Sall all .Am o prob cu W7, imi tot da blue screen si zice ceva de dumping memory on hdd, am config urmatoare: CPU:quad core 2,6 DDR 4 gb ddr 2 1066 mhz,placa baza PQ5L DLUXE 2 HDD (1 sata de 500 si 1 ata de 320) VGA EN 9600GT , raciri si alte tampenii.
  nus din ce cauza numai pe W 7 si vista imi da asa, am facut tot ce am stiut update de drivere firmware etc. Nu ma lamuresc neam de ce oare , dak stie cineva pls mail sau post.Multumesc
  P.S gz 4 site

  1. Uitate prin logurile de sistem si vezi ce erori sunt (ce id-uri au, si de care tip). Monitorizeaza tensiunile, temperaturile, verifica memoria. Conteaza mult sa reproduci bluescreen-ul in aceleasi situatii, ca sa poti elimina problema.

 210. Am instalat windows 7 ultimate si am intampinat urmatoarea problema :
  Cand downloadez de pe siteuri se face ecranu negru iar pc nu mai raspunde la nici o comanda. Vreau sa mentionez faptul ca pot sa downloadez fara probleme de pe torrente sau de pe dcc,Va rog daca poate sa imi dea cineva o solutie.

  -procesor AMD dual core 4000 ; 2 Ghz ; FSB 600
  – placa de baza Asus (M2N)
  – placa video HD 2600 PRO PCIe 256 Mb,DDR3

  1. Daca pe torenti si dcc merge (deci nu pare a fi o problema hardware), incearca un alt browser. Si poate un alt antivirus/antispam/etc (deci verifica-ti sistemul de gargauni).

 211. Salut baieti, nu vreau sa va bat la cap, trec direct la subiect. Acum o saptamana am cumparat un ASus M51VR si nu gasesc drivere pentru W7, sunt doare de VIsta , exista sanse sa mearga alea? Va multumesc

 212. pentru: soare
  Cum de te poti gandi la asa aberatii, prietene.

  “…urgent! am instalate pe calc. 2 sisteme de windows si anume: pe C am windows XP iar pe D am windows 7. Vreau sa sterg Partitia C si sa ramana numai D cu windows 7.
  Cum procedez???? pot da click dreapta pe C si format?????? …””

  Partitia C este partitie primara (primary partition). Restul: d, e… etc sunt partitii logice.
  Nu poti sterge partitia c.
  Recomandare: salveaza-ti datele si renunta la prostul obicei de a folosi doua sisteme de operare pe acelasi hd. Intoxici fara rost registri ambelor sisteme de operare si implicit reduci considerabil performantele.
  Instaleaza-ti un OS care te avantajeaza. Daca nu ai renuntat la xp e clar ca nu ai deplina incredere in Win7, sau nu ai suficient spatiu pe c, si ai recurs la solutia asta aiurea de compromis .
  Daca vrei un sistem sigur, si maxim performant raportat la configuratia ta, salveaza-ti toate datele importante pe cateva dvd-uri, repartioneaza-ti hd-ul cu rabdare; Pentru C, aloca macar 30 gb, pentru win7, sau vre-o 15 gb pentru xp, iar pe restul din hd creaza o singura partitie logica d: si ai sa vezi adevarate performante la computerul tau. Nu o sa-ti vina sa crezi.
  Nu am vrut sa fiu arogant, cum banuiesc ca te grabesti sa apreciezi.
  Este un sfat prietenesc si sincer, chiar daca presupune o dupa amiaza pierduta.

  O seara buna !

 213. sal,cand asccut muzica se tot intrerupe mereu,am bagat castile la mufa din fata la unitate si de atunci sunetul mereu se intrerupe la fiecare 30sec-1min,ca si cum as baga castile in mufa,ce pot face sa anulez mujfa respectiva?ny este vreun program pt asa ceva?pt ca unitaea nu as putea sa o desfac pt ca mai am1an garantie la ea,datimi niste sfaturi pls,ca mam saturat sa ascult muzica in felul acesta..ms

 214. salut . am si eu o problema in legatura cu worldpad urile, adica world padurile care le aveam inainte sa instalez windows7 64 bit acuma mi se deschid foarte incurcate nu mai prea inteleg nimic din ele , ce este de facut? va rog ajutati ma ! multumesc, o zi frumosa!

 215. fisierele worldpad care le aveam salvate pe HDD (inainte aveam xp si acum am instalat win7 64 bit) si inclusiv fisierele worldpad care le descarc de pe mail nu mi se deschid in ordine se deschid incurcate randurile ,hel me please.

  1. …….//// linguistic retry algorithm \…….
   Atention ! :
   Please check/upgrade your version of WSA module !

   … corectable errors found … !

   PS: WSA= Words Sense Association
   ………//////\end mmc/////\\………..

 216. O noua problema intalnita in Windows 7 (de mine, cel putin): VPN-urile. Am urmatoarele:
  – 2 conecxiuni tip VPN (PPTP) care merg perfect, avand la capatul opus Windows server 2003
  – 1 conexiune tip VPN (PPTP) care merge, avand la capatul opus un Linux
  – 1 conexiune tip VPN (PPTP) care NU merge, si are la capatul opus Windows server 2003. Conexiunea spre acest server merge perfect de pe XP, cu aceleasi setari (atat cat pot sa-mi dau seama)

  Ce pot sa fac ca sa diagnostichez problema?

  1. – deci 2 conexiuni merg si una nu.. de pe win7 pe server 2k3 ?
   – de pe sisteme diferite primele 2 conexiuni, prin alte medii de retea ?

   descrie putin ce ai incercat si in ce conditii !

   1. Da.. acceptati-mi scuzele pt. raspunsul foarte vag… dar n-am avut timp sa detaliez. Oricum @nerio, problema e legata de drivere si de modul de instalare. As fi preferat sa relatezi cand apare ecranul albastru, la bootare, dupa ce ai instalat anumite drivere, sau cand joci ceva, etc. Eroarea cu atikmdag.sys as numio “supergenerica”, pt, ca fisierul in cauza mai raporteaza ceva, dar cauzele sunt mult prea numeroase. In principiu o instalare pe curat, urmata de o instalare de drivere ATI (cu restorepoint-ul de rigoare), nu ar trebui sa genereze un BSOD. Daca insa se intampla, fa un “recover” si incearca alte drivere. Altfel, vezi ce anume genereaza oprirea placii video, in speta temperatura mare sau alimentarea insuficienta.

 217. @ wolverine faci niste confuzii programul respectiv se numeste Wordpad (nu world); fisierele pe care le deschide implicit sunt *.txt; daca ai fi citit articolul din link-ul pus mai sus ai fi inteles ca in Windows 7 Wordpad incearca sa tina locul pentru Office Word; iti recomand sa instalezi Office si sa nu folosesti Wordpad pentru *.doc.
  @nerio fisierul respectiv este de la driverul pt placa video ati, iosys ti-a dat un link, vezi ce zic acolo baietii

 218. help!
  care monitor este mai bun dintre urmatoarele: LCD Samsung 2233BW, 22 sau LCD Philips 220CW9FB/00 sau poate imi recomandati voi alt tip de monitor mai bun.

  1. lool.. din seria “Cei mai bun pentru Sorel, Vaca-care-paste sau Buricu-cu-cercel”

   Iti recomand Monitor LCD 22 Samsung P2250 Full HD (rezolutie mare pe diagonala mica = claritate incredibila)

   1. @iosys: M-ai facut sa rad :). Si fiindca nu am mai vorbit de mult, vroiam sa stii ca apreciez foarte mult ce faci aici si iti multumesc atat in numele meu cat si al tuturor cititorilor pe care i-ai ajutat pana acum.

 219. tin sa precizez pt cei care rad degeaba fara sa nu cunoasca absolut nimic!
  nu inteleg de ce oamenii vorbesc mai intai si apoi gandesc ….
  prin urmare ceea ce va intreb pe voi aici este ca urmare a faptul ca stau pe google sa caut despre ceea ce ma intereseaza si apoi as mai vrea o parere de la voi(asta nu inseamna ca nu ma interesez, si sa-mi da-ti voi mura in gura). sper ca ati inteles si stiti la cine ma refer.

  acum am o intrebare pt. cei care doresc sa imi raspunda sincer, si anume: ce placa video sa imi i-au:
  1. Sapphire Ati Radeon HD 4890 Vapor-X, 1024MB, DDR5, 256bit, PCI-E 2.0
  2. Sapphire ATI Radeon HD 4870 Vapor-X, 2048MB, DDR5, 256 bit, PCI
  3. Gigabyte ATI Radeon HD 4890, 1GB, DDR5, 256bit, HDMI, PCI-E
  4. Asus ATI Radeon HD 4890, 1024MB, DDR5, 256bit, PCI-E
  5. Zotac nVidia GeForce GTX 260 AMP2!, 896MB, DDR3, 448-bit, SLI ready, PCI-E
  sau vreo alta placa video mai buna pe care o stiti voi.

  Si ce e mai bun ATI sau nVidia si ce marca si ce model anume.
  astept sa-mi scrie-ti.

  1. 😀 …ma simt vizat…. ! Dar dece nu bagi tu o colaborare, sa-ti facem colt separat cu hardware si optimizari, sa nu mai incarci pagina cu suport tehnic, ca-mi merge greu symbianu’ cand incarc pagina asta. Si acolo ne spunem pareri despre produse autohtone si nu numai, cum, de unde si ce e mai bine sa cumperi. E un mod mai concret de a afla pareri si informatii. Nu-ti dai seama ca esti mereu off topic. Si eu nu ma supar, dar telefonu meu da.

 220. help! – Ce placa video sa imi i-au:

  1. Sapphire Ati Radeon HD 4890 Vapor-X, 1024MB, DDR5, 256bit, PCI-E 2.0
  2. Sapphire ATI Radeon HD 4870 Vapor-X, 2048MB, DDR5, 256 bit, PCI
  3. Gigabyte ATI Radeon HD 4890, 1GB, DDR5, 256bit, HDMI, PCI-E
  4. Asus ATI Radeon HD 4890, 1024MB, DDR5, 256bit, PCI-E
  5. Zotac nVidia GeForce GTX 260 AMP2!, 896MB, DDR3, 448-bit, SLI ready, PCI-E
  sau vreo alta placa video mai buna pe care o stiti voi.

  Si ce e mai bun ATI sau nVidia si ce marca si ce model anume.
  astept sa-mi scrie-ti.

 221. soare eu mi-am comandat GTX 260…trebuie sa ajunga marti…dupa mine e cea mai buna de acolo…bineinteles daca ai ceva bani in plus poti opta pt GTX 280 sau GTX 285…opinia mea e ca nVidia bate ATI…

 222. am si un tv-tunner pctv stereo , si nu reusesc sa-l instalez . fiind un tvtunner mai vechi softul nu este compatibil cu win7. am inteles ca se poate face cumva cu media center da nu am reusit sa imi dau seama cum .
  ma poate ajuta cineva?

 223. Am si eu un leptop HP HDX 9200 si am probleme cu el, am dat sa instalez un win Xp sp3 si nu imi mai afiseaza nimic pe ecran, aveti idee de ce oare? faza este ca s-a instalat win si a cerut restart si de atunci nu imi mai afiseaza nimic pe ecran si nici in bios nu mai pot intra NIMIC nu pot sa fac.

 224. am 2-uri pc unul mai nou,cu unitate optica pe S-ATA; am instalat W7-merge brici
  pe pc-ul mai vechi.are unitate optica pe IDE- nu vrea sa booteze.dupa ce ii dau din BIOS “boot from cd/dvd” -> restart -> “cannot boot from cd: error code 5″
  ce vrea sa insemne aceasta eroare, cum sa procedez?

 225. Sal am inst si eu Win 7 pe 32 bit l-am instalat cu succes in afara de placa de sunet de la CREATIVE nu merge imi inst ceva din el si dintr-o data imi da “bluescreen” :-?? stie cineva dc? Multumesc mult

 226. Am si eu o problema care incerc sa o rezolva de vreo 3-4 zile
  Am windows 7 si am umblat la UAC si am dat recomanded acuma incerc sa modific sau sa deschid ceva executabil si nu reusesc imi da o erroare “windows cannot acces the specified device,patch,or file.You may not have the appropiatepermission to acces the item” si am doar un account la log off cine ma poate ajuta?

 227. 1.Sunt Administrator
  2.Nu merge chiar daca dau run administrator ( si nici alte accounturi nu pot sa fac “useri”) HElp PLEASE

  1. Acel executabil conteaza si ce face. Dace vrea acces peste tot nu o sa aiba decat daca e compatibil cu UAC si il rulezi ca administrator. Altfel dezactiveaza UAC-ul !

 228. NU AM ACCES LA UAC DELOC nu pot sa intru acolo de asta zic ca eu am modificat la uac si nu am lasat administrator am dat o liniuta mai jos Nu toate Executabile sunt interzise de exemplu fifa07,etc nu am voie la ele dar la yahoo utorrent am voie(PLEASE HELPP)

 229. Ceva ai modificat tu, de nu vrea sa te lase. Incearca in Safe Mode sa te logezi pe Administrator. Iar acolo incerci sa faci un alt cont cu drepuri de administrare si/sau modifici drepturile userilor existenti.
  Mai incearca si cu un restore point de dinainte sa umbli la UAC, daca ai restore point-uri.

 230. de ce downloadez cu viteza de 800 kb/s cand eu am viteza de 7 mb/s, niciodata nu am depasit viteza de 800 kb/s nici la torrenti, la ”speed test” iese de 7 mb

 231. am si eu o intrebare pentru cei mai priceputi: tot aud ca se vorbeste despre instalarea windowsului pe nuj cati biti… dar eu de ex. am windows xp instalat si nu stiu pe cati biti functioneaza am si iso windows 7 rc pe dvd dar imi este frica sal instalez din cauza bitilor

 232. Salut am si eu urmatorele componete la un claculator :
  Placa de baza- ASUS M2V
  Procesor-ATHLON 64X2 4000
  Placa video-8500GT THD 512MB LEADTEK
  As vrea sa instaelz windows 7 l am mai instalt o data dar cand am bagat cd de la placa de baza care contine driver sunet interne mai multe …nu la citi a zis ca nu e compatibil cum descarc drivere pt ce imi trebuie mie sa fie compatibile si daca exista ….astept un raspuns

  1. S-a mai discutat aici. Deci daca nu ai device-uri cu drivere neinstalate nu e cazul sa mai instalez driverele pt. placa de baza. Altfel folosesti ultimele driere Hyperion de pe site-ul VIA.

 233. MERSI IONUT.DAR MAI AM O INTREBARE :MOMENTAN AM INSTALAT WINDOWS XP SP2 SI AM O MARE PROBLEMA.CAM DUPA 10 MIN DUPA CE PORNESC PC MI SE RESTARTEAZA SINGUR.MENTIONEZ CA AM SCH WINDOWSUL DAR NU ASTA E PROBLEMA.O SINGURA DATA MI-A APARUT EROAREA AIA BLUE SCREEN DE CARE TOATA LUMEA SE TEME.DACA PUTETI SA MA AJUTATI ID MESS JAX_FOR3V3R.

 234. nu pot instala windows 7 pana nu voi remedia problema aceasta iar daca o voi rezolva io am o configuratie mai slaba la pc ati radeon 2600 hd si placa de baza gigabyte si nuj de unde sa iau drivrele pt astea – tin sa amintesc ca sunt un fan al acestui “site” va rog help me

  1. @Jack avea o problema asemanatoare prin postul 155-160. O solutie exacta la un PC care se restarteaza/blocheaza dupa un timp in orice OS, nu exista. Dar poti verifica memoria, schimba sursa de alimentare, si scoate anumite componente hardware temporar (dvd, hdd, floppy, modemuri, tunere, etc). Daca sistemul devine stabil se ia prin eliminare ce poate cauza blocarea. Mai exista si posibilitatea unor drivere imature pt. anumite componente care pot cauza blocari, resetari, bsod, in anumite situatii. Temperatura iar e un factor perturbator mai ales la piesele ieftine si mai slab tolerante.
   Pentru placa vieo gasesti ultimele drivere (vista sau win7) pe siteul AMD. Pentru placa de baza in principiu nu iti trebuie drivere decat daca e mai veche, si driverele generice din Win7 nu sunt integrate. Oricum un calculator ar treui sa fie stabil si sa nu se blocheze, mai ales fara drivele instalate.

 235. ca sa fiu mai explicit:dupa 5-10 min de la aprindere mi se blocheaza iar sunetul se repeta nuj cum sa spun se aude brrrrrrrrrrrrrrr timp de 3 sec apoi se rest. am urmat sfatul pe care mi lai dat si anume de a debifa din system casuta de autorestart .dar acum se blocheaza fara sa se mai restarteze.io sunt din teleorman si pc l-am cumparat de la extream computers (placi-video.com) si sincer imi este rusine sa ma tot duc cu pc la ei dar acolo sa nu se blocheze.ce sfaturi imi dati? pls spuneti-mi

  1. Pai un prim pas, ar fi sa-l folosesti fara sunet instalat. Daca nu se mai blocheaza, ai descoperit buba ! Eventual dezactivezi din bios chipsetul audio.

 236. degeaba. am dezinstalat driverele de sunet si egeaba.DE O LUNA INCOACE INCA NU AM DEPISTAT CIRCUMSTANTELE IN CARE MI SE INTAMPLA ASTA. S-A INTAMPLAT SI CAND ERAM PE NET SI CAND NU, SI CAND FOLOSEAM DOAR UN PROGRAM..SI CAND FOLOSEAM 5, 6. “SIMPTOMELE” SUNT LA FEL…INGHEATA TOT…MONITOR MOUSE, CHIAR SI SUNETUL (REPETA ACELASI SUNET DIN MOMENTUL IN CARE S-A BLOCAT) SI NU II MAI POT FACE ABSOLUT NIMIC DECAT RESTART DIN BUTON, E SINGURA METODA. NU “INGHEATA” LA UN ANUMIT INTERVAL DE TIMP..S-A INTAMPLAT SI LA 5 MINUTE DE LA DESCHIDERE, S-A INTAMPLAT SI SA NU “INGHETE” O ZI INTREAGA.WINDOWS-UL E SI EL INSTALAT RECENT (MAXIM O LUNA) SI M-AM SATURAT SA-L SCHIMB IMI PUTETI DA O IDEE? VA MULTUMESC!

  1. La mine a fost placa de baza,aveam o tampenie de biostar acum am una mai buna si problema s-a rezolvat.
   Ai zis ca ai asus placa de baza, uita-te ce hard ai, daca e samsung s-ar putea sa nu fie compatibil cu placa de baza, se pare ca hardurile samsung au ceva cu placile de baza asus. Daca poti sa faci rost de un hard, chiar si de 40 gb dar sa nu fie samsung, sa il folosesti cateva zile stii sigur, daca tot face, e de la placa de baza.

 237. Salut, am instalat si eu recent windows 7 ultimate x64, functioneaza exemplar comparativ cu vista, doar k am o problema : in momentul in care dau shut down sau restart se opreste hardul si porneste succesiv de aprox. 3 ori si apoi se opreste si windows-ul…nu stiu care este explicatia!!! sper sa fie o setare pe undeva ; sistemul meu este: athlon x2 4400+, 2gb ddr2@800,hdd wdc 250gb sata2,9600GS,mb Gigabyte GA-M55S-S3… Va multumesc!

  1. Seamana a probleme cu chipsetul sata/ata de la nvidia. Incearca mai multe drivere, am vazut ca au iesit chiar unele noi acuma pt. nforce. Dezarhiveaza si instaleaza manual doar driverele pt. controlerul de hdd. Daca face la fel incearca sa folosesti driverele standard din windows. Nu ai mentionat in ce fel ai setat bios-ul, AHCI SATA, RAID, sau Legacy IDE.

 238. Azi dimineata am vazut o stire trista de la Microsoft :( ” Aceasta copie de windows nu este autentica ” Si aveam si eu o ” licenta ” OEM :) …..
  Oare care dintre KB-urile instalate de la windows update o fi de vina? Vad ca deja microsoft s-a pus pe treaba si incepe dezactivarea copiilor cu o anumita licenta OEM!
  Aveti vreo idee cum sa-l activez iarasi fara sa instalez din nou sistemul apoi sa dezactivez windows update? Desi e posibil sa nu se mai activeze cu cheia inclusa in toolkit…….

 239. Am instalat Win 7 si m-am conectat la o retea WIFI securizata cu WPA. Problema este ca de cate ori resetez PC trebuie sa introduc parola iarasi. Pe XP nu am problema asta. Stie cineva ce as putea sa fac, ce setari trebuie pentru a retine parola! Multumesc anticipat!

  1. Sa-i multumim lui Ciprian pt. acest mic tutorial.
   ( In principiu stergi toate profilele wireles si te conectezi din nou. Windowsul ar trebui sa tina automat minte parola.)

 240. Am o problema.
  De cand mi-am instalat windows 7 x32 am uplodaul mai mare ca inainte ajungand pana la 100mb/s si vreau sa il am normal(cel real).
  Ma poate ajuta cineva?

  1. O sa-ti dau un raspuns primit de la oficialii Microsoft (nu zic cand si unde). “This is not an Windows issue !”. Asa ca nu mai plati in avans internetu ! 😀 :) 😀

  1. La mine merge perfect. Chestia e sa-l rulezi ca administrator, pt. a putea salva setarile (altfel nu are acces in program files), si sa il lasi sa treaca de firewall (daca nu te descurci incearca pasive mode).

 241. Salut.Nu stiu de ce de la un timp dupa ce dau un click cu mouseul dupa diminuarea intensitatii monitorului nu imi mai apare bara de start numai cerculetul acela cu floarea de la microsoft,si revine la loc numai dupa un log off sau un restart .Oare care ar putea fi problema?Precizez ca am windows 7 32 biti.

  1. “Insuficient data to complie/compile !” Manifestari ciudate cu windowsul. Revenirea la un backup mai vechi al windowsului, sau reinstalarea. Momentan nu am alte solutii !

 242. fratilor, ma-m trezit si eu in ceasul al 12 si mi-am instalat windous 7 acum cateva zile, merge beton sunt incantat pana la cer ,dar am o problema mare, cum il mai activez acum cand microsoft nu ma lasa?
  ce e de facut? daca are cineva o idee?
  va multumesc si va salut din roma.

  1. Ciao ! Nu incurajez activarea windowsului fara acordul Microsoft ! :)
   Citeste/cauta pe blog ce au mai reusit unii, sa nu pierzi petrecerile de lansare, si cine stie poate norocul iti va surade ! 😀

 243. am si eu o problema…nu e legata de win 7 insa sper ca nu va veti supara…sunt cam disperat…
  am o problema cu driverul de la placa video(GTX 260), o problema care mi se intampla si cand aveam 8500 GT…
  in timp ce ma joc la un moment dat jocul se blocheaza(mi se intampla la mai multe jocuri)in ce sens se blocheaza, pai imaginea se blocheaza(freeze) iar sunetul din inaintea blocarii se repeta la infinit iar dupa vreo 30-40 secunde imi apare BSOD
  exact asta e imaginea: http://farm3.static.flickr.com/2250/2392867233_859c021bd5.jpg?v=0
  vazand ca e vorba de o eroare legata de nv4_disp.dll(un fisier din driverul pt placa video)am cautat pe google si am aflat ca multi au problema asta si ca e datorata in general Windows-ului XP…
  cautand pe google am gasit si un fix pe care l-am instalat insa inainte de asta am citi readme-ul…
  citez: “So what does it do? It closes the RX55 memory register in BIOS. The RX55 register’s official name and function is Memory Write Queue (MWQ) timer. The MWQ timer is actually a timing device included in the memory host controller to prevent write data being held in the memory queue too long. After the data has been in the queue too long it times out. This timed out data is then given a higher write request priority. Now that might sound nice – a bit of extra performance BUT the procedure fails when overloaded. 3D games and Win XP put too much load on the memory queuing timer procedure. The nVidia new driver exaggerates the problem even more as the driver enables nVidia cards to use even more memory than previous driver versions.”
  dupa ce am instalat fix-ul m-am pusa sa ma joc NFS Shift sa vad daca problema se repeta…surpriza…se repeta…dupa vreo ora de joc iara mi se blocheaza iar celebrul BSOD apare din nou…
  tin sa mentionez ca versiunea driverului e 191.07 un driver ce a aparut acum 8 zile…
  asta e sistemul meu:
  procesor: Intel Core 2 Duo E7300 2.66ghz
  placa de baza: Intel Pearl Creek DG31PR
  placa video: nVidia GeForce GTX 260 core 216(Gainward)
  sursa: Raidmax 500W(cel de la care mi-am cumparat placa a zis ca e la limita cu sursa insa daca nu mai pun un hard-disk sau daca nu trec la Quad-Core totul e ok)
  memorie RAM: 3GB
  si inca ceva nu e vorba de supra-incalzire(in Crysis nu urca mai mult de 65 de grade cu ventilatorul la 40%(viteza dinamica)
  stiind ca multi oameni experimentati in calculatoate citesc blog-ul m-am gandit ca poate unii s-au mai confruntat cu problema asta si sper ca poate cineva ma poate ajuta…

  1. Of, of … mai, mai ! Gainward asta e din ce in ce mai nesigur ! Incearca sa subclockezi placa video, default safe mode pe bios, eventual schimba pozitia memoriilor. Poti face testul de anduranta cu “chkdsk /r”. Daca dupa 20-30 de minute nu crapa, singura buba ramane placa video. Ai grija sa o mai ai in garantie !

 244. nu cred ca e o problema de hardware…si la placa veche mi se intampla la fel…am citit comenturi in care unii isi schimbau cu tot calculatoru si tot facea figuri…
  m-am gandit sa fac un upgrade de la xp la vista insa vreau sa stiu daca eroarea nv4_disp exista si in vista…ce ma face sa cred ca nu exista e:
  “3D games and Win XP put too much load on the memory queuing timer procedure. ”
  poate in vista lucrurile s-au schimbat…
  oricum o sa fac un under-clock sa vad daca se mai intampla…
  placa e in garantie…am luat-o acum 2 saptamani

  1. :) … pai vezi… pana se mai acomodeaza… nu o chinui prea tare !
   Acu ca sa fim mai seriosi… daca ai o banuiala ca e de la windows, mai instaleaza-l odata, pt. ca am impresia ca ai schimbat placa video dar setarile au ramas aceleasi. Eventual treci de pe x86 pe x64 sau invers. Dar personal am auzit de o gramada de gainwarduri care au mers prost pana au crapat (toate noi-noute) tocmai ca erau “OV by factory” prea mult fata de cat e normal.

   1. deci sa-ti povestesc cum s-a intamplat:
    cand m-am dus sa iau calculatorul de la cel care mi-a montat placa video l-am intrebat daca are driverul updatat si el a zis da…driverul cel mai nou de atunci era 190.62…m-am dus acasa, am verificat vers driverului si intr-adevar era ultimul de atunci…
    primul joc pe care l-am jucat a fost Mirror’s Edge…l-am trecut in vreo 3 zile, in fiecare zi jucam cam 3 ore non-stop fara nici o eroare, bsod sau alte prostii…
    al 2-lea joc pe care l-am jucat a fost Batman: Arkham Asylum…pe asta l-am trecut in 5-6 zile si la fel ca si la Mirror’s Edge au fost zile in care ma jucam ore in sir fara eroare…
    dupa ce am trecut si Batman m-am apucat de NFS Shift pe care l-am jucat numai cateva ore(dar totusi fara eroare)
    la un moment dat m-am uitat pe site-ul nvidia si am vazut ca a aparut un driver nou nout, driver-ul 191.07 asa ca l-am sters pe cel vechi din add or remove programs si l-am instalat pe cel nou…bun…intru in NFS si ma joc vreo ora dupa care imi apare bsod…nevoit sa o fac am restartat calculatorul dupa care am cautat pe google despre nv4_disp si am descoperit ca nu am sters driver-ul vechi cum trebuie asa ca am luat de pe net Driver Sweeper am sters driver-ul(191.07) din add or remove programs dupa care am intrat in safe mode si am sters resturile din driver cu Driver Sweeper…
    bun…intru in xp normal mode si instalez un driver mai vechi(cel care l-am avut cand am luat placa video si care functiona cum trebuie)si intru in NFS, ma joc vreo ora, o ora jumate dupa care iarasi imi da eroare(bsod)aceeasi eroare in legatura cu nv4_disp, dupa care m-am saturat sa incerc si m-am gandit sa reinstalez windows xp…cred ca asta o sa si fac…e o metoda dura dar ma va asigura ca driverul este sters in totalitate…

 245. am si eu 2 probleme legate de win7
  1. nu mi se instalează codecul audio la un sistem AMD cu placă de bază MATSONIC MS8147C + ATLON XP1800+ si 1GB DDR1.
  prima instalare de win 7 la configuratia asta am facut-o in 04.06.2009.
  apare difuzorul cu cerculeț roșu cu X
  nici o soluție recomandata de troubeshouter nu a dat rezultate.
  În XP sau Linux sunetul merge fără probleme.
  2. la o configurație GIGABYTE G41M-ES2L + Celeron dual-core + 2Gb DDR2
  nu am avut probleme de la instalare (01.08.2009) până ieri, când, după instalarea celor 4 update-uri puse de Microsoft pe site, urmată de actualizarea antivirusului Kaspersky Internet Security 2010, scanare antivirus și după vulnerabilități calculatorul s-a oprit. Nu am dat importanță faptului, fiind ocupat cu alt calculator căruia îi expirase licența antivirusului, și am considerat că s-a oprit că nu a fost accesat timp de 2 ore.(screensaver/sistem stand-by/turn off HDD)
  Astăzi de dimineață nu a mai încărcat sistemul de operare cu explicația că a întâlnit o problemă. La pornirea asistentului de reparare aceeași situație. Am putut nici folosi CD-ul bootabil Ubuntu, iar la Memtest86 a eșuat la primul test și le-a trecut de pe celelalte. Testul de Harddisk a arătat că era un fișier cu problemă.
  Nu am putut instala Linux și nici accesa datele de pe hard sau rula Linux în mod LIVE.
  Am schimbat poziția mamoriei de pe DDR1 pe DDR2, ocazie cu care calculatorul s-a oprit din incărcarea sistemului de operare în puncte diferite, cu explicații diferite, în sensul că nu s-a putut citi instrucțiunea XXXXX, YYYYY, ZZZZZZZ, în mare parte legate tot de managementul memoriei însă în 3 rânduri s-a recomandat schimbarea placii grafice. O data a apărut un cod XXXX_POOL_VVVVV care pe softpedia am înțeles că apare la XP cănd sunt probleme cu driverele de USB.
  Vinerea trecută am schimbat mouse-ul PS2 cu unul USB.
  Aș vrea să stiu dacă e problemă cu driverele de USB, cu controlerul memoriei sau Microsoft a rezolvat problema sistemelor grafice hibride prin nesuportarea in Win 7 a plăcilor de bază cu grafică integrată.
  o zi bună!

  1. 1. Incearca driverele astea.
   2. Posibil sa fie si sursa de alimentare (prea a luat-o razna, in toate situatiile). Nu exista probleme cu driverele USB, doar deviceuri care comunica prost cu controlerul, din diverse motive (cablu de date prost, lung, prea multe deviceuri care depasesc consumul de energie, device defectuos,etc).

 246. Salutare.Poate sa-mi spuna cineva, de ce nu imi mai apare watermark in dreapta jos?Am observat problema , dp ce am reinstalat windows 7 build 7600 ulimate final.Multumesc.

  1. Ionut@.Multumesc Ionut.Vreau sa-ti spun ca tot versiunea finala o aveam si inainte, si imi aparea watermark.plus ca daca introduceam in run comanda winver.exe, imi arata ca windowsu este valabil pina in 02.03.2010 daca nu ma insel.Acum nu imi mai arata asa ceva.

 247. poate ca nu am scris bine aici ceea ce vreau sa aflu, asa ca daca am gresit mii de scuze.
  as dori sa stiu sau sa-mi da-ti voi un link de unde pot downloada programul “PC Booster” cu serial cu tot.
  Am tot cautat dar nu gasesc, asa ca as dori putin ajutor.
  Astept raspunsuri. :)

 248. salut ionut.ms mult pentru aceste linkuri, sunt fan window 7 , pana acum am instalat numai windows 7 7264…PS:am procesor intel pentium 4 3.06 ghz;1.50 gb ram;placa video 6200 turbo cache , sper ca imi va merge macar ca xp-ul(sp3)…

 249. si alta intrebare…cu nero cum as putea sa fac?pana acum am folosit nero 7.2.3 si pe windows 7 7264 nu mergea sa il instalez nici cu modul de compatibilitate de xp…nero 9 trial este pentru un timp scurt, nero 9 free este putin cam mic de memorie,(as vrea un nero compatibil cu windows 7 cu licenta sau ceva asemanator cum il avem pe nero 7.2.3 pe xp sp3…)

 250. daca voi mai intampina probleme te voi anunta , abia astept sa se termine downloandul, inca o problema(scz, se pare ca am cam multe…) am tuner tv winfast pvr 2000xp dar prea se acomodeaza bine cu noul sistem de operare(nu inregistreaza cu sonor , nu are toate setarile), sper ca winfast vor lansa un program compatibil cu windows 7

  1. Foloseste ultima versiune de win 7 (RTM). Leadtek-ul merge perfect cu ultima versiune de PVR 2.0, eventual ai mai dai un live update dupa instalare. Nero 7 nu va mai merge pe win 7. Sunt si alte programele care pot inlocui Nero foarte bine.

 251. Ionut revin cu alte intrebari legate de placa mea de baza si windows 7.
  motherboard: asus m3a-h/hdmi nu are drivere de win7 pe siteul official ASUS GLOBAL dar win7 instaleaza automat drivere “stock” si merg toate ca unse.
  Intrebarea mea este:acele drivere scad din performanta pc-ului?sau sunt egale cu driverele care sper ca vor aparea de la asus. deoarece nu am drivere ma gandesc ca driverele din win7 nu sunt destul de bune si specializate ca cele de producator hardware.
  Sa mai astept pana apar driverele pt. placa mea de baza?sau ma mut pe windows 7?
  Iti multumesc Ionut,si oricarui cititor care imi va raspunde.

  1. Multe componente nu au drivere pentru Windows 7, abia a aparut, insa sunt compatibile cele pentru Vista sau Xp, iti pot spune din experienta, si eu am un Webcam caruia i-am pus drivere de Vista.

 252. ms. yosys.,da am ultima versiune de rtm , windows 7 7600 , l-am instalat chiar azi , cu toate prog… inafara de winfast si nero…este foarte tare acest windows , il am chiar si in romana…thanks to all for this!

 253. si cum il pot activa?-am activatorul de la windows 7 7264 dar nu stiu daca ar merge si cu acesta…este un folder in linkul de mai sus, numit ”activation” cu ”Windows 7 Toolkit 1.8” dar nu STIU CUM sa il folosesc…

 254. Am instalat o versiune din iulie a w7.
  As vrea sa il instalez din nou, dupa aparitia oficiala din 22 oct.
  Imi da cineva vre-un link cu un windows 7 ultimate x86 cu activator cu tot?

  Multumesc.

 255. dar total compatibil nu cred ca este….oare de ce cei de la leadtek nu au lansat inca un driver compatibil cu noul sistem de operare??oh maan, that hurts…

 256. Buna ziua, buna seara, ce va vine voua! (din totdeauna mi-am dorit sa zic asta :)) ) . AM si eu o mica “problema” si daca sunteti amabili va rog sa-mi spuneti cum s-o rezolv. Eu am placa de baza ECS P4M890T-M v1.0 si as vrea sa stiu daca imi pot pune un procesor intel pentium dual core e5200 pe el. Va dau un screenschot cu specificatiile placii melede baza luate din everest! 😉 http://img4.imageshack.us/img4/8421/motherboardx.jpg Va multumesc anticipa! 😀

  1. Greu de spus daca nu e incercat inainte, Via P4M890 e un chipset deja vechi si daca biosul nu-i permite sa booteze cu mai noile Wolfdale-uri (chiar daca au acelas FSB cu Allendale), e posibil ca voltajul mai mic (1.36V fata de 1.5V) sa faca imposibil acest lucru. Daca nu afli de la cineva care a incercat acest lucru, poti alege un E2200 care sigur va merge, dar acest procesor are doar 1MB cache Level 2. In principiu merg toate procesoarele pe tehnologie 65nm cu nucleu Conroe sau Allendale E2xx, E4xx si E6xx (cele vechi).

 257. rog solutie pentru urmatoarea problema: am un desktop cu placa de baza asus m2n e sli; suficient RAM, hdd, etc; nu am reusit (desi am incercat de n ori) sa instalez vreodata win vista, toate versiunile win7 de dinainte de lansare si nici versiunea trial a win7; instalarea se blocheaza de fiecare data la “expand files”; unitatea optica este ok (a fost nevoie sa reistalez XP-ul); dvd-ul cu win7 e ok si el pt ca am reusit sa fac instalrea pe laptopul sotiei mele;

  1. Am cateva recomandari si/sau sugestii:
   – Reseteaza bios-ul pe default.
   – Incarca ultima versiune de bios de pe site-ul Asus (ultimul bios v1204 pt. M2N-E SLI din 2008/11/10)
   – Verifica cablurile SATA (daca ai) sa stea ferm in mufe.
   – Incearca o instalare de pe un stick USB.
   – Schimba memoriile daca ai altele, eventual muta-le in alt slot (sau incearca doar cu o parte daca ai mai multe). Fa testul de memorie din kitul Win7.
   – Incearca sa instalezi Win7 cu cat mai putine componente, dezactiveaza tot ce se poate din bios (flopy, retea, sunet, firewire, usb, porturi ide/sata nefolosite), urmand sa le activezi dupa ce instalarea a reusit.
   PS: Desi nu cred, e posibil sa fie si procesorul de vina (dar foarte putin probabil, cca 0.1%). Personal m-am lovit de un Duron cu cache level 2 bulit. Genera o eroare la un moment dat. Nu puteam sa instalez XP sau Win Serve 2003 pe sistem, decat win98. Nu mi-am dat seama decat dupa ce l-am pus pe o alta placa de baza, cu totul alte componente si facea la fel. Binenteles ca a ajuns breloc. 😀

 258. @iosys: multumesc pentru sugestii; acum sunt la servici; o sa “actionez” dupa-amiaza; o sa te anunt ce solutie a functionat; o zi buna!

 259. @iosys: mii de multumiri, beri, etc! raportez ca acum folosesc win 7! a fost suficient F5, pentru default BIOS, si totul a mers perfect; driver pt placa audio l-am instalat de pe cd, in rest toate driver-ele s-au instalat perfect; multa bafta in continuare!

 260. Salut
  am instalat wind 7 ….singura problema e cca dupa ce dau shut downdin start…se stinge monitorul..dar unitatea merge…(ventilatoare,leduri)

  pot opri pc doar din butonul de pe unitate…o recomandare ?

  am reinstalat de n’ori acelasi wind …aceiasi prob mereu

  1. @Cadi: ce build de Windows 7 ai? este ultimul? adica 7600? Ai instalat si driverele placii de baza? Si mie imi mai facea asa versiunea RC, build 7100. O data cu 7600 problemele s-au rezolvat

  2. In principiu driverele si bios-ul sunt de vina. Da-ne detalii legate de hardware (placa de baza, versiune bios, componente care ar puea bloca functionarea corecta, cand a mers bine si de cand nu mai merge, etc.)

 261. salut tuturor….daca ma puteti ajuta va roog,……am o problema la windows update, deoarece ESTE SETAT SA NU INSTALEZE AUTOMAT DRIVERE…de ex nu imi instaleaza de la windows update driverul de la winfast!…..unde pot gasi acele setari,??-multumesc

  1. Salut, nu trebuie sa reinstalezi Windows 7. Daca este original – genuine, poti activa Automatic Update, daca nu il ai cu licenta, iti recomand sa-l lasi asa si sa instalezi driverul de pe site-ul leadtek.
   START -> Control Panel -> Security -> Turn automatic updates on

 262. buna.am folosit windows 7 build 7077,si 7600 -x86. dar nu merg prea bn,
  imi puteti spune care build ar fi mai bunisor.Pana apare OEM :) multumesc.

 263. Buildul mai bun este 7600, cu updates. Cu cat este mai mare cu atat este mai recent. Daca vrei toate optiunile incluse poti opta pentru variantele Ultimate sau Enterprise.

 264. Buna ,pe un pc cu un hard de 160GB,procesor de 3000si1GB rami e recomandat a se instala doua sisteme de operare adica un WINDOWS 7 ultimate si un WINDOWS XP sp3 clar in partitii diferite va fi in stare a rula in parametri normali.Multumesc,astept raspuns.

   1. @danib Sisemul e in stare sa ruleze ambele sisteme, dar recomandat ar fi sa mai adaugi macar 1Gb RAM, si hardul pe care-l folosesti sa fie numai pt. sistemele de operare (adica sa nu-l mai folosesti si pt. stocare de jocuri, muzica, filme, etc.)

 265. Hellp! Caci sunt disperat! Am instalat windows 7 pe un laptop sony vaio AR-VGN61S, dupa ce am avut pe el vista preinstalat. Nu am avut probleme cu instalarea si activarea, merge foarte bine dar nu imi mai merg pe laptop butoanele multimedia, butonul de eject la unitatea blu-ray si webcamul. Pe siteul de suport nu am gasit nimic, nu am nici un conflict in device manager. Cum as putea sa rezolv problemele fara sa revin la vista? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  1. Nu cred ca ai scris corect modelul de notebook. Cel mai bine e sa instalezi win7 pe curat si sa vezi ce device-uri raman neinstalate. Dupa care instalezi de pe dvd sau de pe internet driverele de vista la ce ramane neinstalat (de preferabil instalate manual).

   1. Modelul este Sony Vaio VGN AR61S asa scrie pe el, am instalat windows 7 pe curat si nu am avut nici un conflict la drivere, de fapt problema este ca windows 7 nu recunoaste anumite parti hardware de pe laptop cum ar fi camera web, butoanele multimedia, de volum si de eject la unitatea blu-ray, pot da eject din meniul computer si iunitatea functioneaza normal. As vrea sa stiu cum pot sa-l fac sa vada aceste parti hardware?

 266. Pt toti cei ce folosesc windows 7 si kaspersky internet security vers:9.0.0.736. Exploreru si taburile se incarca greu de tot din cauza la aceasta vers de kis.Deasemenea provoaca probleme in bitcomet winamp si dfx. Puteti folosesi versiunea anterioara de kis adica 9.0.0.463. Bafta

 267. salut,

  De sambata trecuta sunt foarte foarte suparat….motivul?..dupa aprox 10 luni de utilizare a Windows 7, am fost nevoit sa reinstaleaz XP-ul. Am un laptop Acer 5502G, AMD Turion 64×2; 4GB DDR2; palca video NVidia GeForce 8600 GS, 512 mb pe care aveam instalat OS Windows 7 Enterprise.. Motivul reinstalarii xp-ului?…pur si simplu ecranul s-a facut negru, iar dupa ce i-am dat restart, shut-down, bla bla bla , se bloca ..nu mai trecea de imaginea cu “welcome;” am format calc si in momentul in care ma instalat driverul placii video a reaparut problema; am downloadat driverele de pe site acer.ro, acer.com si nvidia.com;aceeasi problema; am instalat xp-u si nu mai am nici o problema; ideea este ca NU IL SUPORT!!!!

  1. Hmm.. deci dupa 10 luni de functionare aparenta OK, Win7 iti crapa de fiecaredata cand instalezi driverele video ? (am inteles corect ?) Verifica sa fi upgradat la ultimul bios (cred ca 1.33), si sa setezi safe mode sau default factory. Normal versiunea Ultimate 7600 ar trebui sa mearga fara probleme (fa rost de un kit nou). Daca tot nu merge inceara sa instalezi exact cum ai instalat si acum 10 luni din acelas kit (daca il mai ai), si cu driverele nvidia de atunci. Daca to nu vrea probabil ca are si notebook-ul ceva, dar e mai greu de dovedit (din moment ce cu XP inca functioneaza). Mai poti incerca cu vista doar de curiozitate, preferabil si cu SP1 si fara.

   1. In 10 luni nu am avut niciodata macar un blue screen.Ideea e ca am facut update la bios si degeaba. Eroarea care imi apare este
    Log Name: System
    Source: Microsoft-Windows-Kernel-Power
    Date: 01/11/2009 14:11:45
    Event ID: 41
    Task Category: (63)
    Level: Critical
    Keywords: (2)
    User: SYSTEM
    Computer: Marian-PC
    Description:
    The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly.

    Legat de drivere, crede-ma ca am incercat toate versiunile, si vechi si noi. In seara asta am incercat sa dau un defrag la partitia cu OS si mi-a dat blue screen.

 268. Salut! Buna initiativa!
  Sistem – CoreI7 920, MB Gygabite X58 UD5, 6 Gb RAM, Windows 7 32x (stiu ca ar trebui 64 – ca sa vada tot RAM-ul)
  Problema – calculatorul in loc de shutdown PC se restarteaza.
  Am aplicat diverse solutii gasite pe internet – Disable Automaticaly restart, Disable wake on LAN din BIOS, reinstalat ultimele drivere – nici un rezultat.

 269. @scoty: salutare si sper sa-ti fie de folos. Si eu am un sony vaio FW din SUA si totul e ok cu privire la windows 7 inca de pe vremea cand era alpha build.
  Drivere gasesti pe site-ul Sony Europe,vezi linkul de mai jos.
  Ai 2 categorii : Originally installed si updates; chiar daca sunt pentru vista,le pui fara probleme si o sa mearga,cel putin alea hardware sigur merg(camera web,sunet,etc..)
  http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/preinstalled/index.aspx?l=en_GB&m=VGN-AR61S

  succes si sa raspunzi daca ai avut succes 😉

  1. Multumesc pentru idee, stiu de acest site, am instalat toate driverele de aici, intradevar mi-a scapat driverul pt camera pe care dupa ce l-am instalat a facut sa functioneze camera, raman sa gasesc drivere pentru butoanele multimedia si butonul de eject al unitatii blu-ray; daca nu este prea mult ce iti cer poate te uiti pe site si imi spui care driver este responsabil pentru aceste butoane, sa il reinstalez poate nu s-a instalat corect; cel mai mult ma derajneaza ca nu este functional butonul de eject al unitatii blu-ray.

   1. Salutare! Aceeasi problema o intampin si eu la un VGN-AR51E. Am instalat w7 si a rulat foarte bine. Dar faptul ca nu am reusit sa instalez camera, butoanele functionale si cititorul de carduri m-a facut sa revin la vista preinstalat, care de altfel, merge greoi. cum ai reusit sa instalezi camera, pt ca mie nu mi-o vede w7 deloc? Spune ceva de genul usb video bla bla. Mai exact, care driver l-ai descarcat si cum ai procedat?

 270. Hmm, problema noua, am vazut ca nu numai la mine ci si la altii. Cand downloadez folosind torrente, se blocheaza programul, si calcul incepe se lucreze de parca rulez 20 de programe in acelasi timp. Pot sa ma uit pe situri, sa vad filme, doar ca se blocheaza programul de torrent. Folosesc de obicei utorrent, dar am incercat si cu altele, merge ce merge si daca pun un nou torrent, se blocheaza. Reinstalat win 7, tot 32 biti, desi ar trebui pe 64 ca am 4 gb rami, dar cum mai sunt probleme de compatibilitate cu 64, am zis alta data, dar face la fel si dupa reinstalare win. Cand am avut probleme cu placa de baza, de mi se bloca calcul, nu mi se intampla asa, acum din senin se blocheaza, dar cum am zis, i se mai intampla si unui prieten. Am trecut pe xp si merge, nici o problema, doar ca in rest imi mergea 7 bine si mi s-a parut frumos:D
  Daca are cineva o solutie ar fi super, daca nu, astept sa mai rezolva cei de la microsoft din problemele de compatibilitate si incerc din nou peste cateva luni.

  Mersi.

 271. buna am un lenovo s 10 e cand il pun in stend by si il pornesc dinou imi deschide camera si cica pot sa imi fac parola ca imi scaneaza ochi dar nu stiu cum ajutatima va rog

 272. am si eu o rugaminte, am tot cautat pe net dar nu gasesc nimic, si anume as dori sa gasesc niste adrese de radio, pe care sa le introduc in winamp si sa le ascult de pe calculator.
  adica sa ascult radio de calculator.
  stiti cumva voi cateva adrese ?

 273. @adrian: pentru radio iti recomand sa folosesti un programel rarmaradio, il gasesti pe torrent. Eu personal il folosesc si e mai mult decat util 😉

 274. Buna ziua,
  As dori sa va solicit sprijinul pt. a alege cea mai convenabila modalitate de a achizitiona noul win.7!.
  Am cumparat anul trecut un calc. nou cu Vista home basic preinstalat si pe care l-am activat telefonic dupa 30 zile la microsoft romania si pe care l-am folosit inca citeva luni dupa care l-am sters(fiind nemultumit de el) si mi-am instalat pe el win 7 beta (cel pt. testare )pe care il folosesc si in prezent!
  INTREBARE:
  1.pot sa fac upgrade de la Vista home basic la Win.7 home premium in conditiile pe care vi le-am prezentat?(am pe calc. o eticheta cu cheile de la Vista ! )
  2.mai am inca un calc.pe care folosesc tot win.7 beta !,am auzit de un family pack de la win.7 !
  In conditiile prezentate care ar fi cea mai buna varianta pt. mine si din punct de vedere financiar si din punct de vedere al licentierii?
  Va intreb aceste lucru pt.ca nu vreau sa cumpar un produs si dupa aceea sa constat ca nu pot sa-l activez sau nu indeplinesc conditiile de upgrade!

 275. Am o intrebare referitoare la winsxs. Stiu ce este (Windows Syde by Side) dar nu stiu cum sa-l fac sa nu mai manance atata spatiu. Exsita cumva o solutie? Al meu are 8Gb si e in crestere. Multumesc anticipat.

  1. Nu prea ai ce sa-i faci. Recomand instalarea pe partiti cu block size-ul mic pe cat posibil. Asta ca sa folosesti spatiul mai eficient.

 276. sall.am si eu o problema.am instalat windows 7 si nu imi merg boxele.am sistem 5.1.vreau sa ma ajuti nush ce sa fac.poti sa ma conactezi la id de messenger…………candyman.cool.multumesc anticipat

  1. Te uiti in control panel, Windows Updates si iti updatezi tot, mai ales la cele optionale; te uiti dupa drivere – sunet, placa de baza, daca ai updateuri acolo; dupa ce te-ai uitat de update-uri cauti tot in control panel sound effect manager si iti pui de acolo setarile cum vrei. :)

 277. Salutari,

  Tocmai ce mi-am instalat Windows 7.. pe un sistem..
  AMD Athlon X2 Dual Core 4000+
  Socket: AM2
  RAM 4GB
  MotherBoard: ASUS M2NX
  Hard: WD 360Gb 7200
  Video: Nvidia Geforce 8800 GT 512Mb Palit
  Sursa: SIRTEC 500 W

  Totul este ok.. dar ceva este enervant.. imi porneste(mareste turatia) coolerul placii video.. la intrarea in windows.. acesta se mentine.. tot timpul la aceeasi.. tuaratie.. facand un zgomot un pic deranjant…

  In XP acel zgomot se auzea doar la intrarea in Jocuri..

  Cum as putea sa scap de acest zgomot.. mentinonez ca folosesc si TuneUp utilities am orpit unele animatii fade in fade up.. etc.. nici o imbunatatire…

  1. Nu stiu unde este exact problema, poate driverele, poate chiar serviciul de powermanagement din windows, sau ambele. Personal folosesc RivaTuner pe placa mea 8800 GTS 640, cu turatia pusa manual la low-level fan control (nu cea din drivere). Atentie ca trebuie rulat cu dreturi de administrator. Inco o chestie ar fi ca dupa revenirea din standby sau hibernare, rivatuner trebuie restartat, deoarece cumva se pun pe default, setarile placi video (chiar si low-level), dar asta e problema aplicatiei si nu a windowsului. Oricum astept cu nerabdare RivaTuner 2.25, care promite mai multe compatibilitati cu Win7.

 278. am instalat si eu Riva tuner .. si am pus Duty Cycle pe 30% este ok?

  eu am lasat Win7`le sa isi instaleze singur drivere`ul la placa video…

  ce sa fac sa mi`l downloadez/instalez eu singur dupa… nvidia website?

  1. Turatia ti-o pui dupa bunul plac, dar ai grija sa nu chinui GPU-ul placii video. Eu nu las sa sara de 80-82 de grade cand ma joc, si il setez si la 80% (vara). Legat de drivere, e de preferabil sa le instalezi pe ultimele (cu “whql” macar). Eu oricum nu mai folosesc drivere mai noi, avand in vedere ca nu mai aduc peformante sau stabilitate pe vechile G80-uri (dar asta mai tine si de restul componentelor, placa de baza, memorii, alimentari, setari de bios).

 279. inca o rugaminte….

  am folosit Tuneup Utilities si mi`a scos efectele din windows…

  start bar`ul numai este transparent…
  cand minimizez sau inchid o fereastra numai are Fade…
  cand tin mouseul pe o aplicatie in quicklaunch numai arata exact pagina ci doar numele acesteia…

  cum le pot seta Default… prin TuneUp am incercat toate modurile dar nu aveau nici un efect..

  1. In “Control PanelAppearance and PersonalizationPersonalizationWindow Color and Appearance” bifezi Enable Transparency. Cel mai bine e sa setezi una din temele Aero.

 280. Multumesc pentru ajutor…

  Totul este ok… insa ar mai fi ultima Necunoscuta…

  Am un tv tuner mai vechi Easy TV SAA7130 Philips Semiconductors .. driverul este instalat.. Windowsul l-a instalat automat.. totul este in regula… pana aici, dar..
  Cand doresc sa vizionez un post tv si intru in softul de la Honestech TVR 3.0 acesta are imaginea neagra… daca dau un AutoSearch nu are nici un efect.. ci doar trece de pe un canal pe altul… incercand sa gaseasca ceva dar nimic.. Imagine complet neagra fara a da impresia ca incearca sa caute ceva…
  Pe modul S-Video.. care normal ar trebuii sa apara imagine complet neagra.. (ca la TV) acum imi apare imagine cu “purici”..

  Am incercat si alt soft.. ChrisTV… aceeasi comportare..

 281. Va salut !
  Am un laptop MSI ex 720, 4 GB Ram, Core 2 Duo T 5800, NVidia 9300 GS, pe care am instalat un Win 7 pe 64 bit. Totul merge ok, mai putin conexiunea HDMI, mai exact nu am reusit fac conexiunea intre laptop si un tv lcd (prin cablu HDMI-HDMI), nici din ”Screen resolution”, nici din ‘NVIDIA Control Panel'; doar din Nvidia Control Panel am setat dar nu mi-a mers decat la o rezolutie foarte mica, 800/600 pixels, insa imaginea este total nesatisfacatoare. cand cuplez cablul la tv, acesta se inegreste si arata ca e lipsa semnal. Ma puteti ajuta ? Va multumesc anticipat.

  1. Incearca asta: Deschizi Nvidia Control Panel, setezi View pe Advanced, la Change Resolution selectezi monitorul extern HDMI, apoi click pe Add Resolutions.. si setezi o rezolutie care crezi ca merge (ar trebui sa fie 1388×768 la 59/60Hz) si la timing incearca cu Auto. Problema poate sa fie de la TV-ul LCD care nu are identificatorul E-DDC setat cum trebuie. O alta solutie se gaseste aici, unde practic se incearca modificarea biosului/epromului din TV-LCD cu informatii corecte, care sa activeze driverele din windows. Dar asta depinde si de “chinezaria” din televizor, si nu o recomand decat acelora care cat de cat se pricep la re/scris epromuri si/sau stiu sa il inlocuiasca.

  2. @nicos
   Cum ai reusit sa instalezi windows 7 x64 pe MSI ex720? am acelasi model si nu reusesc. nu porneste win deloc. ramane blocat la incarcarea windowsului.
   pls reply

  1. Nu stiuce sa zic… de mai bine de 5 ani nu mai folosesc astfel de tunere, tocmai din lipsa de suport software. Probabil ca e driver-ul, probabil ca e aplicatia. Incearca sa folosesti aplicatia in mod compatibil, vezi daca merge cu Media Center, etc. Altfel iti recomand un Leadtk USB, pt. ca le da “lectii” la mai toate celelalte produse.

 282. ce tuner imi recomanzi… care ar respecta:
  – sa functioneze in Win7
  – PCI
  – sa permita intrare S-Video (care personal folosesc pentru camera de supraveghere)

  1. Alegerea e a ta ! Personal imi doresc un Winfast DTV200 H, dar m-am impotmolit cu un Winfast PalmTop analog si un hibrid de la Hauppauge HVR900H ambele pe usb. Iar softul de la Hauppauge e “varza tv”, parerea mea, fiind foarte instabil, multe blocari, si inca multe minusuri, Media Center descurcandu-se mult mai bine cu el. Recomand usb, chiar daca necesita un CPU mai performant (macar HT sau 2 nuclee), dar ai avantajul ca nu trebuie sa restartezi sistemul cand crapa ceva la el, doar “plug off, and plug on again” 😀 .

 283. salut
  am si eu o problema,nu stiu cum sa schimb din bios de pe sata in idle,ca sa pot instala win 7 intai trebuie sa instalez un win vista lite si apoi win 7 ca altfel nu imi vede hardul
  cum trebuie sa fac sa modific din bios?

  1. Din cate stiu eu Win7 stie nativ sa vada hardurile sata. Dar daca ai vreun controler foarte vechi sau foarte “exotic”, ai o optiune dupa ce bootezi, exact cand cauta partitiile pe care sa-l instalezi, sa incarci noi drivere pt. controler de pe un stik usb, cd, sau alt mediu. Iar daca ai fi precizat si ce bios ai (de notebook sau desktop), poate ca ti-as fi recomandat pe unde sa cauti setarea, altfel, nu te complica si incearca intai sa instalezi win7.

   1. ASUS P5RD1-VM ! Asta da placa exotica ! 😀 . Are un chipset NorthBridge pentru Intel P4 de la ATI, firma care a fost achizitionata de AMD si un SouthBridge ULi, care a fost achizitionata de Nvidia. In bios ai la Advanced/Onboard Devices “Serial ATA controller”, sub el ar trebui sa poti configura tipul functiilor SATA care ar trebui sa fie RAID, SATA AHCI sau IDE Legacy. Daca nu apare e de vina Bios-ul, deci ar trebui sa incerci si un upgrade de bios (insa nu iti recomand daca nu te pricepi). Altfel trebuie sa descarci ultimele drivere ULi si sa le incarci in timpul instalarii windowsului.

 284. Am si eu o problema la instarea acestei versiuni: Windows.7.ULTIMATE.x86.Integrated.November.2009.OEM.DVD-BIE
  (acum folosesc windows xp)

  Windows cannot install required files.The file may be corrupt or missing.Make sure all files required for installation are available,and restart the installation.
  Error code: 0x80070017

  Precizez ca am urmatoarea configuratie: Windows Athlon 64×2,6000+ dual core(3.01 GHz,placa video NVidia 8600 GT,2 gb RAM.

  Poate sa ma ajute cineva? I-as fi recunoscator!

  1. Cel mai probabil probleme la citirea DVD-ului; incearca sa rescrii dvd-ul si incearca de pe cel nou (chiar daca poti copia dvd-ul actual, nu inseamna ca merge instalarea)

 285. Intrebare: vreau sa cumpar un volan pt jocuri tip “need for speed”. Exista vreo problema de compatibilitate cu Windows 7? Exista drivere speciale, sau sunt suficiente cele din windows?
  Multumesc.

  1. Logitech si Genius ofera (inca) drivere/soft numai pentru xp/vista, teoretic cele de vista ar trebui sa mearga fara probleme si pe Win7. Si cum am mai discutat si la camerele web, e bine sa cumperi un produs cat de cat cunoscut, care are si un suport tehnic adecvat.