Firefox 7.0 rezolva problema consumului de memorie

Desi informatia nu apare inca in fereastra de updatare a Firefox 6.0, FireFox 7.0 a fost finalizat si deja lansat.

Am asteptat aceasta versiune cu mai mult interes decat versiunile precedente, deoarece ar fi trebuit sa fixeze problemele cu consumul de memorie pe care FireFox le are de atat de mult timp incat nici nu imi mai aduc aminte numarul versiunii.


Am descarcat browser-ul de pe site-ul oficial Mozilla si l-am instalat cu usurinta (se upgradeaza automat de la versiunea precedenta).

Apoi am inceput sa deschid cateva tab-uri. Am ajuns la 10 tab-uri si, spre surprinderea mea, nicio crestere ciudata a consumului de memorie. Ba mai mult decat atat, in timp ce supravegheam acest lucru in Windows Task Manager, am observat ca memoria utilizata este intr-o continua fluctuatie, in majoritatea timpului, in scadere. Nici la 20 de tab-uri situatia nu s-a schimbat.

Nu stiu ce face dar face bine. Desi un pic cam tarziu, ma gandesc acum daca sa ma intorc de la Google Chrome la FireFox 7. Extensiile Firefox sunt inca superioare, iar versiunea aceasta, pe langa consumul mic de resurse este si extrem de rapida. Il voi testa timp de o saptamana, timp in care Google va veni probabil cu o noua versiune si abia apoi voi lua o decizie. Ma intreb insa cati alti utilizatori dezamagiti ii vor acorda o a doua sansa…

Revenind la noutati, pe lista oficiala de imbunatariri pentru Mozilla Firefox 7 regasim:

– imbunatatiri la nivelul utilizarii memoriei (lucru testat)

– imbunatatiri la nivelul randarii operatiunilor canvas in HTML5

– sincronizare instanta a parolelor si bookmark-urilor prin Firefox Sync

– posibilitatea de a participa intr-un studiu Mozilla in legatura cu performantele browser-ului

Pentru a descarca Firefox 7.0 folositi oricare dintre link-urile oficiale de mai jos (versiunile sunt in limba engleza):

Download FireFox 7.0 pentru Windows 7

Download Firefox 7.0 pentru Linux

Download FireFox 7.0 pentru MacOS

Pentru limba romana si sistemul de operare Windows 7, link-ul este urmatorul:

Download Firefox 7.0 in romana

Nota: Traditionala prajitura din partea echipei Internet Explorer a Microsoft nu s-a lasat mult asteptata.

Firefox 7 Cake IE

9 thoughts on “Firefox 7.0 rezolva problema consumului de memorie”

  1. ar fi bine …. o sa testez si eu …. nu se compara firefox cu chrome ,nu as renunta la la firefox ,in primul rand din cauza favoritelor ……..

  2. http://ro.giveawayoftheday.com/multiset-7-9-4/
    Caracteristici cheie:
    Creaţi un flash Drive USB Butabil;
    Instalare automată a sistemului Windows;
    Instalare automată a oricărui program;
    Crearea unul disc butabil pentru instalarea simultană şi neasistată a sistemului Windows şi a altor programe;
    Restaurează automat programele la setările iniţiale şi reglarea Windows.

  3. @Ciprian: testeaza-l si tu o saptamana.. cine stie, poate te convinge 😀

    @djcata: ce anume au bookmark-urile din FF special? si cele din chrome pot fi sincronizate.. chiar mai usor as putea spune.

    @LEY: interesant softuletul, mai ales partea de preinstalare programe, dar si pe partea de system/programe restore. thanks for the info!

  4. da si pe chrome se pot sincroniza nu zic nu …. dar imi place mult mai mult managementul si accesul mai usor la ele in firefox ….. chrome il fol pe sisteme mai slabute ca merge mai bine si daca nu deschid multe siteuri e ok ,am incercat cu mozilla si imi mergea greu …… iar fata de internet explorer in afara de management are la favorite si facptul ca iti arata in bara daca o pagina e adugata deja la favorite sau nu ,o chestie care ma enerveaza ca lipseste la IE …si plus ca e mai customizabil firefox decat IE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>