Windows 8 pe Macbook Pro cu Retina Display

Nici nu a aparut bine Macbook-ul Pro cu Retina Display ca a si fost dezmembrat, testat si comentat. Insa nu se stia cum va rula Windows, iar cand spun Windows nu ma refer la Windows 7 ci la Windows 8.

Macbook Pro cu Retina Display - Windows 8

Cei de la AnandTech au reusit sa instaleze sistemul de operare inca nelansat al celor de la Microsoft in varianta Release Preview.

Trebuie mentionat faptul ca Nvidia nu a lansat inca drivere pentru Windows 7 sau Windows 8 pentru chipset-ul grafic Nvidia GT 650M.

Astfel, Windows 7 suporta o rezolutie maxima de 1600×1200 pe Macbook Pro cu Retina Display.

Windows 8 Release Preview insa permite utilizarea intregii rezolutii si anume: 2880 x1880px.

Macbook Pro cu Retina Display - Windows 8 Release Preview

Windows 8 Release  Preview - Macbook Pro Retina Display

Windows 8 - Macbook Pro Release Preview

Textele sunt extrem de mici, dar spatiul de lucru este pur si simplu enorm. Sunt foarte curios cat de productiv as putea fi pe un astfel de ecran :).

Avand in vedere suportul deja integrat in Windows 8 pentru astfel de rezolutii ma astept ca si partenerii Microsoft producatori de hardware sa vina cu laptop-uri cu astfel de rezolutii sau, de ce nu, chiar mai mari pentru desktop PCs (unde nu vor fi limitati de cei 15.4 inci).

Pana atunci.. va mai ofer o imagine din care sa va dati seama cam cat de mult spatiu se regaseste pe noul laptop al Apple:

Windows 8 Release Preview - MacBook Pro Retina Display

via Anandtech

6 thoughts on “Windows 8 pe Macbook Pro cu Retina Display”

  1. Nu se vad pozele, in afara de ultima 😛
    Cat despre performanta „acelei„ (ca am inteles ca e o ea), felicitari.
    Cu ocazia asta, vreau sa mai fac o remarca asupra produselor apple, mult laudate pt designul lor…. Vai cat e de urat cel din stanga… tastatura aia mini… pt un laptop asa mare… arata hidos. HIDOS. Cel din dreapta da, e frumusel, micut, finut… dar atat.

  2. @Ciprian: intr-adevar :). Multumita comentariului tau am updatat sursele imaginilor.. nu stiu cum le gresisem prima oara, dar acum ar trebui sa ramana ok :D. Thanks.

    In legatura cu Macbook-ul Pro, Apple nu obisnuieste sa integreze si un NumPad. Sincer eu nu prea il folosesc dar stiu persoane care il utilizeaza intens. Oricum spatiul lateral este acum ocupat de boxe din ce imi aduc aminte, avand difuzoare superioare celorlalte portabile Apple.

  3. Chestia asta este o blasfemie…. cum sa pui windows pe MacBook Pro (sau produse Apple in general). Folosesc produsele Apple si sunt foarte multumit de ele asa cum sunt, iar sa ma intorc la windblows, nici in ruptul capului.

    @Ciprian – ala este un MacBook Pro de 15,4″ – in cum zicea si Ionut acolo sunt boxele, care se au o claritate a sunetului impecabila.

    O vorba din batrani spune: “Vulpea cand nu ajunge la struguri – spune ca-s acrii” – ce am vrut sa spun cu chestia asta – va las pe voi ca ghiciti.

    1. nu ma prea intereseaza ce e acolo… tot urat e. cat despre vorba respectiva… ar trebui sa treceti, voi cei care o folositi, peste stadiul asta de auto-compatimire… nu e vorba de nici un strugur acru, ci de faptul ca produsele apple in general sunt un mare nimic. A da… daca lucrezi intr-un domeniu in care optimizarea e necesara… da-i 5-6.000 pe un mac… mi se pare normal… dar ca user… e doar de fite. fara suparare, dar asta e adevarul…

      1. Da, ai perfecta dreptate, dar pentru domeniul in care lucrez eu, diferenta este de la cer la pamant, iar cum software-ul pentru windows este de 2 ori mai scump decat cel pentru mac, cu siguranta nu ma intereseaza absolut deloc sa ma intorc de unde am plecat acum ceva timp.

        Cat despre produsele apple, fiecare cu parerea lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>